Forskare avtäcker den nya genetiska ledtråden som bidrar till ökande riskerar av typ - 2 sockersjuka

Published on December 26, 2013 at 2:15 AM · No Comments

Ett landskamplag av forskare i Mexico och Förenta staterna har avtäckt en ny genetisk ledtråd som bidrar till ökande riskerar av framkallande typ - 2 sockersjuka, bestämt det högstämt riskerar bland Mexikan och annan Latin - amerikanbefolkningar.

Laget som är bekant som Typen för SIGMA (Slank Insats i den Genomic Medicinen för Americasna) - Konsortiet för 2 Sockersjuka som hitintills utförs den största genetiska studien i Mexicanska och Mexicanska Amerikanbefolkningar som upptäcker en riskeragen för typ - 2 sockersjuka som hade väck oupptäckt i föregående försök. Folket, som bär det högre, riskerar versionen av genen är 25 procent mer rimlig att ha sockersjuka än de som inte gör, och folket, som övertog, kopierar från båda föräldrar är 50 procent mer rimlig att ha sockersjuka. De högre riskerar bildar av genen har funnits i upp till halvan av folk, som har ny Indiananor, inklusive Latin - amerikaner. Varianten finnas i omkring 20 procent av Östliga Asiat och är sällsynt i befolkningar från Europa och Afrika.

Den högstämda frekvensen av denna riskerar genen i Latin - amerikaner kunde redogöra för så mycket som 20 procent av befolkning ökande prevalence av typ - 2 sockersjuka - beskärningarna som inte är av förstått väl.

”Hitintills, har genetiska studier i hög grad använt tar prov från folk av Europé, eller Asiatanor, som gör det möjlighet för att missa gärningsmangener, som förändras på olika frekvenser i andra befolkningar,” sade denmotsvarande författare Jos Florez, en Bred förbunden medlem, en förbunden professor av medicinen på den Harvard Medicinsk fakultet och en AssistentLäkare i SockersjukaEnheten och Centrera för Genetisk Forskning för Människa på den Massachusetts Allmänt sjukhus. ”, Genom att utvidga vårt sökande för att inkludera, tar prov från Mexico, och Latinamerikan, har vi funnit en av det starkaste genetiskt riskerar dela upp i faktorer upptäckt hitintills, som kunde exponera nya banor för att uppsätta som mål med droger och en djupare överenskommelse av sjukdomen.”,

En beskrivning av upptäckten av den nyligen blandade in genen - namngiven SLC16A11 - och konsortium försök att karakterisera den, visas direktanslutet i Naturen December 25.

”Förade Vi den största och mest omfattande genomic studien av typ - 2 sockersjuka i Mexicanska befolkningar hitintills. Förutom att validera relevansen till Mexico av redan bekant genetiskt riskera dela upp i faktorer, oss upptäckte att en ny ha som huvudämne riskerar dela upp i faktorer som är mycket mer allmänning i Latin - amerikanbefolkningar än i andra befolkningar runt om världen. Vi använder redan denna information för att planlägga nya studier, som syftet att förstå, hur denna variantpåverkanämnesomsättning och sjukdom, med hoppet av slutligen förbättrat att framkalla riskerar bedömning och eventuellt terapi,”, sade Teresa Tusie-Luna, projekterar ledare på den Instituto Nacional de Ciencias M-dicas y Nutrici-n Salvador Zubir-n och främsta utredare på BiomedicalForskningsinstitut, MedborgareUniversitetar av Mexico.

Detta arbete förades som del av den Slanka Insatsen för den Genomic Medicinen för Americasna (SIGMAEN), ett gemensamt U.S. - Mexico projekterar betalat av Carlos det Slanka Fundamentet till och med Carlos det Slanka Vård- Institutet. SIGMAEN fokuserar på flera nyckel- sjukdomar med särskild relevans till allmän hälsa i Mexico och Latinamerika, inklusive typ - 2 sockersjuka och cancer. Den pappers- strömmen är laget anmäler först på typ - 2 sockersjuka.

”För Carlos det Slanka Fundamentet, projekterar har SIGMAEN varit en berättelse av sammanlagd framgång. Våra utöver det vanliga partners, både i Mexico och U.S.et, har gjort det möjlighet för att göra historiska framflyttningar i överenskommelsen av det grundläggande orsakar av typ - 2 mellitus sockersjuka. Vi hoppas det till och med våra bidrag som vi ska är kompetent att förbättra vägen som sjukdomen är den avkända, förhindrat och behandlat,” sade Roberto Tapia-Conyer, VD:N, i av Carlos det Slanka Fundamentet.

Frekvensen mönstrar för denna variant av SLC16A11 är något ovanlig. Människor som art uppstod först i Afrika, så nästan all allmänningmänniska som genetiska variants är närvarande i Afrikanska befolkningar. Emellertid SLC16A11 är varianten - illviljan som vanligt är i Indianbefolkningar - i hög grad frånvarande i Afrikanska befolkningar och sällsynt i Européer.

För att förstå detta ovanligt mönstra, laget förade extra genomic analyserna, i samarbete med Svante P--bo av den Max Plancken Instiftar för Evolutions- Antropologi och upptäckte att SLC16A11NA ordnar tillhörande med riskerar av typ - 2 sockersjuka finnas i en nyligen ordnad Neanderthalgenom. Analyser indikerar att de högre riskerar version av SLC16A11 introducerades in i moderna människor till och med blandning med Neanderthalen.

Övertagande av en gen från Neanderthalförfäder är faktiskt inte ovanligt: ungefärligt 1 till 2 procent av ordnar närvarande sammanlagt moderna dagmänniskor Afrika övertogs förutom från Neanderthals. Huvudsakligen ingen av folk med sockersjuka nor befolkningar av Indianen eller Latin - amerikananor har en överskotts av NeanderthalDNA-släktingen till andra befolkningar.

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Русский | Svenska | Polski