U av T-forskare som det inget fyndet bevisar för att stötta ”blodtyp”, bantar teori

Forskare från Universitetar av Toronto (U av T) har funnit att teorin bak den populära blodtypen bantar--vilket fordrar, en individ varierar näringsrika behov förbi blodtyp--är ogiltigt. Rönet publiceras denna vecka i PLoS En.

”Baserat på datan av 1.455 studiedeltagare, grundar vi inget bevisar för att stötta ”blodtypen” bantar teori,”, sade den höga författare av studien, Dr.en Ahmed El-Sohemy, den Förbundna Professorn och den Kanada ForskningStolen i Nutrigenomics på Uen av T.

”Långt reagerar en individ till någon en av dessa bantar har absolut ingenting att göra med deras blodtyp och har allt som ska göras med deras kapacitet att klibba till en förnuftig vegetarian, eller låg-kolhydratet bantar,”, sade El-Sohemy.

Forskare grundar att anslutningarna som de observerade mellan varje av fyrana, blodtyp (A, B, AB, Nolla) bantar, och markörerna av vård- är vilden av personens blodtyp.

”Blodtypen” bantar populariserades i boka Äter Rätt för Din Typ, skriftligt vid naturläkaren Peter D'Adamo. Teorin bak banta är att ABOblodtypen bör matcha de dietary vanorna av våra förfäder och folket med olika blodtyper bearbetar mat olikt. Enligt teorin kan individer som klibbar till en bantanärmare detalj till ens blodtyp, förbättra vård-, och minskning riskerar av kronisk sjuka liksom kardiovaskulär sjukdom. Boka var en New York Times bästsäljare som har översatts in i 52 språk, och sålt över 7 miljoner kopierar.

Uen av T-forskare tog en existerande befolkning av mestadels ungt, och sunda vuxen människa, som g specificerad information om deras vanligt, bantar och provided fasta blod, som var van vid isolatDNA som bestämmer deras ABOblodtyp och det jämnt av cardiometabolic, riskerar dela upp i faktorer, liksom insulin, cholesterol och triglycerides. Banta ställningar var beräknat baserat på matobjekten som in listas, Äter Rätt för att Din Typ ska bestämma släktingadherence till varje av fyrana ”blodtyp” bantar.

Något att säga El-Sohemy, att en föregående brist av vetenskapligt bevisar, betyder inte att bantar inte fungerade. ”Fanns Det precis inget bevisar, en långt eller annat. Det var en fängslande hypotes, så vi klädde med filt oss bör sätta den till testa. Vi kan nu vara säkra i ordstäv att blodtypen bantar hypotes är falsk.”, I fjol granskar ett omfattande publicerat i Amerikanen Förar Journal över av Klinisk Näring grundar inget bevisar för att stötta ”blodtypen” bantar och kallade för att riktigt planlagda vetenskapliga studier ska tilltala den.

KÄLLUniversitetar av Toronto

Advertisement