Akut Pancreatitis orsakar

Orsakar av akut pancreatitis är inte förstått väl. Det finns flera riskerar dela upp i faktorer som är tillhörande med akut pancreatitis. Det faktiskt orsakar att uppsättningar i inflammationinsidan bukspottkörteln inte är klara.

Enzymsecretion

Trypsin är ett enzym som avsöndras av bukspottkörteln. Detta enzym hjälper att bryta besegrar proteinerna i mat för att hjälpa att smälta mat. Denna är ett mycket stark enzym och stund inom bukspottkörteln, bildar har den stag i ett inaktivt och ingen digestivkexrekvisita.

När det flyttningar ut ur bukspottkörteln och in i inälvorna, det blir, besegrar aktivet och starter som ska brytas, proteiner.

I pancreatitis kan denna trypsin bli aktivstunden fortfarande inom bukspottkörteln som leder för att skada till bukspottkörteln och inflammationen.

Närvaro av gallblåsastenar

Detta är ett av de mest gemensam riskerar dela upp i faktorer tillhörande med akut pancreatitis. Gallblåsastenar är hårda stenar som kan bilda, om vresigheten inom gallblåsan har för mycket cholesterol och andra mineraler. Närvaro av gallblåsastenar kallas cholelithiasis.

Dessa fräckhetstenar på burk också kvarteret öppningarna (kanaler) till bukspottkörteln. Blockeringen av de bukspottkörtel- kanalerna kan leda till för tidigt aktiveringen av trypsininsida bukspottkörteln och leda till akut inflammation.

Överdriven alkoholförbrukning

Alkohol metabolizeds normalt av levern. Det finns studier som föreslår att alkohol kan påverka det normalaarbetena av cellerna av bukspottkörteln och denna kan leda till en för tidig aktivering av enzymtrypsinen som skadar bukspottkörtelcellerna för att leda till inflammation.

Alkohol är en rikta riskerar dela upp i faktorer för akut pancreatitis. Supfest som också dricker eller dricker stora belopp av alkohol på lönelyfter för ett sammanträde riskera av akut pancreatitis markant.

Skada till bukspottkörteln

Skada till bukspottkörteln och dess kanaler under en typ av kirurgi som är bekant som endoscopic retrograde cholangiopancreatography (ERCP). ERCP används allmänt för borttagningen av gallblåsastenarna.

Läkarbehandlingar

Några läkarbehandlingar kan orsaka akut pancreatitis som deras biverkning. Dessa inkluderar något liknandethiazides för diuretics (bevattna pills), furosemide, anticancer droger lik azathioprine, mercaptopurine, lika oestrogens L-Asparaginase för hormonal droger (muntliga preventivmedel), lik procainamide för hjärtadroger, TOPP- inhibitors som är losartan, och antibiotikummar gillar sulphonamides, erythromycin, tetracyclinen, pentamidinen, metronidazole, nucleoside-analogen omvända transcriptaseinhibitors, valproic syra för anti-beslag droger, smärtar relievers gillar paracetamol, salicylates och lik propofol för allmänna bedövningsmedel.

Gifter

Några gifter kan också orsaka pancreatitis. Dessa inkluderar methyl alkohol som förgiftar med organophosphates, scorpiongift Etc.

Infektioner

Ekar den lika mässlingviruset för några infektioner, viruset för coxsackie B, ascariasis, mycoplasma, virus- hepatit (hepatit A, B och C), HIV, varicellaviruset, cytomegalovirusen, den Epstein-Barr viruset, adenovirus, viruset, leptospirosis, legionellaen, campylobacterjejunien, tuberkulosen, mycobacteriumavium, och påssjukaviruset kan leda till bukspottkörtel- inflammation.

Fetma

Fetma med en förkroppsliga samlas indexet (BMI) av över 30 är en riskera dela upp i faktorer för pancreatitis.

Rökare

Rökare och de över åldern av 70 är på ett mer stor riskerar av bukspottkörtel- inflammation.

Genetik

Studier har visat att de med en specifik genetisk mutation som är bekant som mutationen MCP-1, är åtta tider mer rimlig att framkalla sträng akut pancreatitis än andra med ingen sådan mutation.

Cholesterol jämnar

De med kickblod jämnar av en special typ av cholesterol gravida kallade stunder för triglycerides speciellt är på ett mer stor riskerar av pancreatitis.

Metabolic villkorar

Annat metabolic villkorar att lönelyften riskerar av pancreatitis inkluderar: -

  • kickblodcalcium
  • hög nivå av chylomicrons (speciala feta partiklar i blod)
  • diabetisk ketoacidosis
  • hög nivå av ureas i blod
  • lowen förkroppsligar temperaturen (hypothermia)
  • avancerat arrangerar av havandeskap Etc.

Brist av blod till bukspottkörteln

Villkorar att leda till förlust av blod till bukspottkörteln kan också leda till pancreatitis. Dessa inkluderar den erythematosus för systemic lupus, polyarteritisnodosaen, thrombotic thrombocytopaenic purpura, den cardiopulmonary förbikopplingen, den duodenal såret Etc.

Idiopathic

Det kan finnas inget resonerar eller orsakar, eller närvaro av en riskera dela upp i faktorer i några tålmodig som framlägger med akut pancreatitis. Dessa fall benämnas idiopathic.

Källor

Mer ytterligare läsning

Last Updated: Feb 26, 2019

Ananya Mandal

Written by

Ananya Mandal

Ananya is a doctor by profession, lecturer by vocation and a medical writer by passion. She specialized in Clinical Pharmacology after her bachelor's (MBBS). For her, health communication is not just writing complicated reviews for professionals but making medical knowledge understandable and available to the general public as well.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post