Alkohol och sockersjuka

Sockersjuka definieras som en obalans av glukosämnesomsättning som leder till kickblodsocker, jämnar och allvarliga vård- följder. Alkohol kan både förhöjning, och minskning jämnar av dessa blod sockrar och att exacerbating pre-existerande diabetiska tecken.

Avbilda krediterar: Goncharov_Artem/Shutterstock

Alkohol har många motsatt verkställer på en individ med sockersjuka. Även kan en liten volym av alkohol dramatiskt förhöjningblodsocker jämnar, tillhörande exacerbating villkorar. Detta är speciellt riktigt för sugary wines, och öler, som innehåller ett stort, proportionerar av kolhydrat.

Typ - 2 sockersjuka har många att riskera dela upp i faktorer, en av som är fetma. Alkohol innehåller många kalorier, och överdrivet dricka kan leda till viktigt väger affärsvinst. Förbrukning kan därför hinder ledningen av typ - 2 sockersjuka, fattiga dietary beslut för uppmuntran och ökande hunger. Förhöjningar triglyceride och blodtryck för alkoholintag också jämnar, som är annan typ - 2 riskerar dela upp i faktorer.

Hypoglycemia

När det kopplas ihop med insulininjektionar (och andra läkarbehandlingar), kan överdrivet alkoholintag leda till farligt låg nivå av blodglukos och att orsaka hypoglycaemia. Detta verkställer är den motsatt alkoholen verkställer tack vare på lever fungerar, som fungerar typisk för att reglera blodsocker jämnar.

I stället för att frigöra lagrad glukos som det normala måste levern bryta besegrar blodalkoholen. Detta jämnar hjälpmedlet, att glukos inte är utsläppt, och av blodglukosnedgång. Detta kan resultera i en myriad av tecken, däribland att svettas, palpitations, suddig sikt, att darra och huvudvärkar.

I typ - diabetikerer 1, en mycket liten volym av alkohol krävs att starta hypoglycemia, speciellt på en tom mage, som uppstår vanligt 24 mer sistnämnda timmar. Tecknen av hypoglycaemiaen kan lätt missförstås för ett bakrus, menande som den är ofta oigenkännlig vid medicinska professionell och behandlas felaktigt.

Komplikationer av sockersjuka

Alkohol kan också exacerbate komplikationerna av sockersjuka. Till exempel är neuropathy, som påverkar både sensoriskt, och motoriskt fungerar, och en av de allvarligaste komplikationerna som är tillhörande med sockersjuka.

Konsekvent kickglukos jämnar bly- till blodkärlskada som avbryter blodtillförsel till nervsystemet och att resultera i nervskada. Alkohol exacerbates denna villkorar och att leda till hyperalgesiaen, som görar hög en individ svar för att smärta. Dessutom stimulerar alkohol en konstant frigörare av smärta-kontrollera hormon, mer ytterligare ökande smärtar svar, som den signalera banan intensifieras.

Annat villkorar som kan exacerbateds av alkoholintag är synar släkta problem. Alkoholintag förminskar kognitivt fungerar och att resultera i långsam elevrörelse, och, svagare syna gradvist muskler. Med tiden kan detta ha en permanent att verkställa på vision och att resultera i oskarpt, och fattigt syna sikt. Eyes kan också bli blodsprängd och framkalla forförehavanden.

Anvisningar för diabetikerer, när dricka alkohol

Att att förminska riskera av framkallning dessa villkorar, anvisningarna är efter förlägger in:

  1. Endast drink med mat
  2. Pinne till dagstidninganvisningar: Kvinnor bör ha inte mer, än ett exponeringsglas om dagen och manar bör ha inte mer än två exponeringsglas en dag
  3. Dricka inte wines, billiga öler och söta coctailar

Emellertid är alkohol inte den enda vikten som kan leda till att försämra diabetiska tecken. Röka blytak till en dramatisk förhöjning i hjärta, njure, vision- och lungkomplikationer, eftersom många droger som är bly- till en plethora av, villkorar också, liksom kokain, som kan leda till en dramatisk förhöjning slår in, och hjärtinfarkt riskera. Därför bör någon vikt vara ansedd med omsorg, speciellt för en individ med sockersjuka.

Också kan att ha på sig ett medicinskt legitimationsmycke bistå medicinska professionell, i att identifiera de, som erfar hypoglycaemia och att låta, manipulerar för att ge anslår omsorg.

Källor:

[Mer ytterligare läsning: Sockersjuka]

Last Updated: Aug 23, 2018

Hannah Simmons

Written by

Hannah Simmons

Hannah is currently undertaking a Masters in Biomedical Science by Research, following a First Class (Hons) degree in Biomedical Science from Lancaster University. Throughout her experience as a freelance article writer, Hannah has written about many different life science topics. However, she is particularly interested in Alzheimer’s disease, a condition characterised by memory loss, neuronal cell death and protein depositions within the brain.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post