Atherosclerosis

Atherosclerosis, (ath-er-o-skler-O-sis), a görög szavak athero - szerinti gruel vagy a Beillesztés, majd a multiplex értelmében keménység - származik és megerősítése az artériák,-a leggyakoribb oka a szív betegség.

Pontosan mi okok atherosclerosis továbbra is ismeretlen, de a kutatás azt sugallja, hogy atherosclerosis lassú, összetett betegség, amely gyermekkorban, és emberek kor kezdheti, hogy gyorsabban fejlődik.

Atherosclerosis okoz a plakk gyülemlett artériák, az ereket, amelyek oxigéndús vér a szervezetbe, belső falát, és artery-falak thick, mint a vér narrows, és ez az út csökkentéséhez, vagy blokkolja a vér áramlását a szerven keresztül.

A plakk kiépítése következménye a nagyfokú koleszterin, a zsír, a kalcium és a más anyagok a vér,-magas vérük koleszterinszintjét növelheti annak valószínűségét, hogy plakk gyűlnek fel a artery falak - ez a folyamat kezd a legtöbb ember, ha gyerekek vagy tinédzserek és elront, mint az idősek.

Főszabály szerint atherosclerosis-kezelő nem okoz tünetek, mindaddig, amíg az artéria csökkent vagy elzárt, ha ez történik, tünetei lehetnek, angina és összeszorít láb fájdalom, amikor séta - Ha csökkenti az oxigéndús vért szervek és a test más részébe. súlyos problémák, beleértve a szívinfarktus, stroke vagy a halált okozhat.


Atherosclerosis összefüggő megbetegedések

Atherosclerosis befolyásolhatja bármely artery-a testben, beleértve az artériák a szív, az agy, a fegyverek, a lábak és a medence, és ennek eredményeként a különböző betegségek alapul, mely az artériák érintik, például a koszorúerek megbetegedései, a carotis betegségek és a perifériás artériás megbetegedések alakulhatnak ki.

Koszorúér-betegség (CAD) vagy a szívbetegség akkor következik be, amikor a lepedék a a szívkoszorúerek látják el ellátó oxigén-dús vért a szív-, amikor a szív a vér áramlását csökkenteni, vagy blokkolja a, mellkasi fájdalom vezethet és heart attack - CAD okozza vezető halálok az Egyesült Államokban,-CAD tünetei közé tartozik a légszomj lélegzetet és a szívritmuszavarok (szabálytalan szívverések).

Angina, a szívroham (miokardiális infarktus), a körvonal (Cerebrovascular balesetek), a tranziens Ischemic támadások (TIA) vagy a mini-stroke és a Perifériás vaszkuláris betegség (perifériás artériás megbetegedések) atherosclerosis is kapcsolódnak.

Angina mellkasi fájdalom és diszkomfort, amely akkor fordul elő, ha a szívizmot nem kap elég oxigén-dús vért is érzem magam, mint a nyomás, vagy a squeezing fájdalom a mellkas, és a váll, a fegyverek, a nyak, a befogópofa, vagy vissza - ellát-hoz tovább romlik, a tevékenység a fájdalom, és goes el mikor pihenő - is emocionális stressz is kiválthatják a fájdalom.

Carotis betegség következik be, amikor a lepedék a verőér átvágásával ellátó oxigéndús vért az agy-, amikor az agy, a vér áramlását csökkenteni, vagy zárolt, a körvonal vezethet - tünetei, hirtelen zsibbadás, a gyengeség és a szédülés.

Perifériás artériás megbetegedések (PAD) akkor következik be, amikor a lepedék a nagyobb artériák, hogy oxigéndús vér a lábak, a fegyverek és a csípő-, ha ezekre a részekre, a szervezet a vér áramlását csökkenteni vagy blokkolt vezethet, a zsibbadás, a fájdalom és a néha veszélyes fertőzések.

Azonban, néhány ember atherosclerosis, jeleket vagy tüneteket és nem kell diagnosztizálni után egy szívroham, vagy a körvonal.


További olvasnivalók

Last Updated: Jul 14, 2009

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post