Eteisvärinä Merkit ja oireet

Eteisvärinä (AF) aiheuttaa yleensä kammiot supistuvan nopeammin kuin normaalisti. Kun näin tapahtuu, kammiot eivät ehdi täyttää kokonaan verellä pumpata keuhkoihin ja kehon. Tämä tehoton pumppaus voi aiheuttaa oireita, kuten:

  • Sydämentykytys (voimakas tunne nopea syke tai "mahtava" rinnassa)
  • Hengästyneisyys
  • Heikkous tai vaikeuksia käyttäessään
  • Rintakipu
  • Huimaus tai pyörtyminen
  • Väsymys (väsymys)
  • Sekaannus

Komplikaatiot

AF on kaksi vakavia komplikaatioita - aivohalvaus ja sydämen vajaatoiminta. Sydänkohtaus on toinen, harvinaisempi komplikaatio.

Tahti

Automaattitarkennuksen aikana, Atria Älä pumppaa kaikkien niiden verta kammiot. Jotkut veren altaat eteisessä. Kun näin tapahtuu, veritulpan (kutsutaan myös trombi) voi muodostua. Jos hyytymä irtoaa ja kulkeutuu aivoihin, se voi aiheuttaa aivohalvauksen. (Hyytymä, joka muodostaa yhdessä osa kehon ja kulkee verenkiertoon toiseen osaan kehon kutsutaan tulppauma.)

Verta ohentavia lääkkeitä vähentää aivohalvausriskiä ovat erittäin tärkeä osa hoitoa potilaille, jotka ovat AF.

Sydämen vajaatoiminta

Sydämen vajaatoimintaa esiintyy, kun sydän ei pysty pumppaamaan tarpeeksi verta vastaamaan elimistön tarpeisiin. Koska kammiot ovat pelaajan hyvin nopeasti ja ei pysty kunnolla täyttyä verellä pumpata ulos kehon, AF voi johtaa sydämen vajaatoimintaan.

Väsymys ja hengenahdistus ovat yleisiä sydämen vajaatoiminnan oireita. Kertyminen nestettä keuhkoissa aiheuttaa näitä oireita. Nesteen voi myös kerääntyä jalkojen, nilkkojen, ja jalat, mikä aiheuttaa painonnousua.

Elintapojen muutoksia, lääkkeet, ja joskus erityistä varovaisuutta (harvoin, mekaaninen sydän pumppu tai sydämensiirto) ovat tärkeimmät hoitoja sydämen vajaatoiminta.


Kirjallisuutta

Lähde: National Heart, Lung, ja Blood Institute

Last Updated: Jul 15, 2009

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post