Κολπική Μαρμαρυγή Σημεία και συμπτώματα

Η κολπική μαρμαρυγή (ΚΜ) προκαλεί συνήθως τις κοιλίες με σύμβαση γρηγορότερα από το κανονικό. Όταν συμβαίνει αυτό, οι κοιλίες δεν έχουν αρκετό χρόνο για να γεμίσει εντελώς με αίμα για την άντληση στους πνεύμονες και το σώμα. Αυτό ανεπαρκή άντληση μπορούν να προκαλέσουν σημεία και συμπτώματα, όπως:

  • Αίσθημα παλμών (έντονη αίσθηση του ένα γρήγορο καρδιακό ρυθμό ή μια «πελώριος» στο στήθος)
  • Δύσπνοια
  • Αδυναμία ή δυσκολία άσκησης
  • Ο πόνος στο στήθος
  • Ζάλη ή λιποθυμία
  • Κόπωση (κούραση)
  • Σύγχυση

Επιπλοκές

AF έχει δύο σημαντικές επιπλοκές - εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια. Καρδιακή προσβολή είναι μια άλλη, πιο σπάνια επιπλοκή.

Κτύπημα

Κατά τη διάρκεια της αυτόματης εστίασης, οι κόλποι δεν αντλία όλα αίμα τους για να τις κοιλίες. Μερικοί πισίνες αίμα στα αίθρια. Όταν συμβαίνει αυτό, ένας θρόμβος αίματος (ονομάζεται επίσης θρόμβου) μπορεί να σχηματιστεί. Εάν ο θρόμβος διακόπτει και ταξιδεύει προς τον εγκέφαλο, μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο. (Ένας θρόμβος που αποτελεί σε ένα μέρος του σώματος και ταξιδεύει στην κυκλοφορία του αίματος σε ένα άλλο μέρος του σώματος ονομάζεται πνευμονικής εμβολής.)

Αντιπηκτικά φάρμακα για να μειωθεί ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της θεραπείας για τους ασθενείς που έχουν AF.

Καρδιακή Ανεπάρκεια

Η καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζεται όταν η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα για να καλύψουν τις ανάγκες του σώματος. Επειδή οι κοιλίες είναι χτυπά πολύ γρήγορα και δεν είναι σε θέση να σωστά γεμίζουν με αίμα για να αντλία έξω με το σώμα, AF μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Η κόπωση και η δύσπνοια είναι κοινά συμπτώματα της καρδιακής ανεπάρκειας. Η συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες προκαλεί αυτά τα συμπτώματα. Υγρών, επίσης, μπορεί να συσσωρευτεί στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια, προκαλώντας αύξηση του σωματικού βάρους.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής, τα φάρμακα, και μερικές φορές ειδική φροντίδα (σπάνια, μια μηχανική αντλία της καρδιάς ή μεταμόσχευση καρδιάς) είναι οι κύριες θεραπείες για την καρδιακή ανεπάρκεια.


Περισσότερες Πληροφορίες

Πηγή: Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος Ινστιτούτο

Last Updated: Jul 15, 2009

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post