Bakterie- Vaginosis

Den Bakterie- vaginosisen som kallas också BV, är den mest allmänningen vaginal infektion i kvinnor av barnafödandeåldern. Den händer, när det normala balanserar av bakterier i slidan avbryts och byts ut av en overgrowth av bestämda bakterier. Slidan innehåller normalt mestadels ”bra” bakterier och mer få ”skadliga” bakterier. BV framkallar, när det finns en förhöjning i ”skadliga” bakterier och mer få ”bra” bakterier.

Orsakar Vad Bakterie- vaginosis?

Orsaka av BV förstås inte. Den kan framkalla, när något, sexuell kontakt för något liknande, avbryter balansera mellan de bra bakterierna som skyddar slidan från infektion och de skadliga bakterierna, som inte gör. Den är inte klar vilken roll sexuell aktivitet leker i utvecklingen av BV, men BV är mer allmänning bland kvinnor som har haft vaginal att könsbestämma. Men BV är inte alltid från sexuell kontakt. Vi vet att den bestämda saker kan förarga det normala balanserar av bakterier i slidan och sätter dig på riskerar mer för BV:

 • Ha ett nytt könsbestämma partnern, eller multipeln könsbestämmer partners
 • Douching
 • Använda en intrauterine apparat (IUD) för födelsekontroll
 • Använda Inte en kondom

Vi vet också att du inte får BV från toalett placerar, att bädda ned, simbassänger eller från röra anmärker runt om dig.

Är Vad teckenet av den Bakterie- vaginosisen?

Kvinnor med BV kan ha en onormal vaginal urladdning med en otrevlig lukt. Några kvinnor anmäler en stark fisk-något liknande lukt, speciellt efter samlag. Urladdningen kan vara (milky) vit eller gråna och göra tunnare. Andra tecken kan inkludera bränning, när de urinerar som förutom kliar runt om slidan och retning. Emellertid kunde dessa vara tecken av en annan infektion för. Några kvinnor med BV har inga tecken alls.

Hur kan Jag finna ut, om Jag har Bakterie- vaginosis?

Det finns en testa som ut finner, om du har BV. Ditt manipulera tar en ta prov av vätska från din slida och har den att testas. Ditt manipulera kan också vara kompetent att se tecken av BV, gillar envit urladdning, under en undersökning av slidan.

Hur behandlas den Bakterie- vaginosisen?

BV behandlas med antibiotikummar, som är mediciner som ordineras av ditt, manipulerar. Ditt manipulera kan ge dig endera metronidazole eller clindamycin. Allmänt könsbestämmer manlign partners av kvinnor med BV behöver inte att behandlas. Du kan få BV igen, även når du har behandlats.

Är det kassaskåpet till festgravid kvinna som har Bakterie- vaginosis?

Alla gravid kvinna med tecken av BV eller vem har haft en för tidig leverans eller en låg födelse att väga behandla som ett barn i förflutnan bör testas för BV och behandlas, om de har den. De samma antibiotikummarna, som är non-gravida kvinnor för van vid fest, kan användas säkert under havandeskap. Emellertid kan beloppet av antibiotikum som en kvinna tar under havandeskap, vara olikt från det tagna beloppet, om inte gravid.

Kan den Bakterie- vaginosisen orsaka medicinska problem?

Ofta orsakar BV inte några problem. Men några problem kan hända, om BV är untreated.

 • Havandeskapproblem. BV kan orsaka för tidig leverans, och låg födelse väger behandla som ett barn (mer mindre än fem dunkar).
 • PID. Den Bäcken- upphetsa sjukdomen eller PID är en infektion som kan påverka en kvinna livmoder, ovaries och äggledarear, som bär ägg från ovariesna till livmodern. Ha BV-förhöjningar riskera av att få PID efter ett kirurgiskt tillvägagångssätt, liksom en hysterectomy eller en abort.
 • Riskera Higher av att få andra STDs. Att Ha BV kan förhöjning riskerar av att få andra STDs, liksom klamydia, gonorré och HIV. Kvinnor med HIV, som får, BV-förhöjning riskerar av att passera HIV till en sexuell partner.

Hur kan Jag förhindra Bakterie- vaginosis?

BV är inte väl som förstås av forskare, och den bäst vägen att förhindra det är okänd. Ha multipel könsbestämma partners, Vad är bekant är den BV är tillhörande med att ha ett nytt könsbestämmer partnern eller. Följ dessa spetsar för att fälla ned ditt riskerar för att få BV:

 • ha inte att könsbestämma. Det bäst långt som förhindrar någon STD, är att öva abstinens, eller ha inte vaginal, muntligt eller analt könsbestämma.
 • Var trogen. Ha ett sexuellt förhållande med en partner är another långt som förminskar ditt, riskerar av att få smittat. Var trogen till varje annat, menande som du har endast att könsbestämma med varje annat och ingen som är andra.
 • Använd kondomar. Skydda Sig yourself med en kondom VARJE tid som du har vaginal, analt, eller muntligt könsbestämma. Kondomar bör användas för någon typ av könsbestämmer med varje partner. För vaginal könsbestämma, använd en male kondom för latex eller en kvinnlig polyurethanekondom. För analt könsbestämma, använd en latexmanligkondom. För muntligt könsbestämma, använd en tand- fördämning. En tand- fördämning är ett rubbery materiellt som kan förläggas över analöppningen eller slidan för sexuell kontakt.
 • douche inte. Douching tar bort några av det normalabakterierna i slidan som skyddar dig från infektion. Detta kan din förhöjning riskerar av att få BV. Det kan förhöjning riskerar också av kommande baksida för BV efter behandling.
 • Tala med ditt könsbestämmer partners om STDs och användakondomar. Det är upp till dig som ska ses till att du skyddas.
 • Samtalet med ditt manipulerar eller vårdar frankly, och ditt könsbestämma partners om några STDs dig, eller din partner har eller hade. Samtal om någon urladdning i underlivet. Försök att inte generas.
 • Ha bäcken- examen för stamgäst. Samtalet med ditt manipulerar om hur ofta du behöver dem. Många testar för STDs kan göras under en examen.
 • Om du är gravid och har tecken av BV eller hade en för tidig leverans, eller låg födelse att väga behandla som ett barn i förflutnan, få testad för BV. Get testade, så snart som du funderare dig kan vara gravid.
 • Avsluta din medicin. Om du har BV, avsluta alla medicin att du är fallen för fest det. Om Även tecknen går bort, dig stilla behov att avsluta alla av medicin.

Last Updated: Sep 14, 2013

Comments

 1. Nicole Cosculla Nicole Cosculla Philippines says:

  tanong ko lang po papano maaari po bang maging dahilan ang hindi pagbubuntis ng isang babae kapag merun kang BV???


  papano po nagkakaroon ng BV ang isang babae kung isang lalaki lang nmn ang nakakatalik nya????

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post