Bipolär Oordning

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Bipolär oordning är en mental hälsaoordning som kallades föregående manodepressiv psykos eller manodepressiviteten. Villkora karakteriseras typisk av en mood som ”gungor” från en statlig person som lider av depression, var en individ kan känselförnimmelsen besegra och letargiskt till ett maniskt arrangerar gradvis, som kan orsaka dem till den nervös känselförnimmelsen som är hyperactive och.

I en sund individ är moodgungor vanligt övergående och att vara för några timmar eller en dag. Emellertid i fallet av bipolär oordning, kan moods vara för veckor eller månader i sänder med det normalamood som en är undantaget.

Tecken av bipolär oordning

 • Person som lider av depression arrangerar gradvis

  Det är person som lider av depression arrangerar gradvis ofta att hjälp identifierar en person med bipolär oordning. Mest tålmodig diagnostiseras initialt med fördjupning, och behandling börjas för det maniskt arrangerar gradvis godsspecifikationer. Fördjupningen karakteriseras typisk av känslor av worthlessness, sorg, unhappiness, oförmåga att sova, intresserar förlust av aptit och brist av i hobbyer och dagligen aktiviteter. Självmords- tendenser är också vanligt.

 • Det maniskt arrangerar gradvis

  Maniskt arrangera gradvis karakteriseras typisk av känslor av den överdrivna lyckan, storslaget och ambitiöst planera, förhöjd kreativitet, samtal högt, overspending av pengar och en oförmåga att sova eller äta tack vare spänning. Psykos kan också presentera, med de tålmodiga erfara hallucinationsna eller villfarelserna.

Diagnos och Behandling

Individer utvärderas för bipolärt använda för oordning som är psykologiskt, testar och en specificerad undersökning av deras symptomhistoria. Behandling fokuseras på att kontrollera förvärrandet och strängheten av maniska och deprimerande tecken. Vanligt att närma sig en kombination av är van vid kontrollerar villkora, som kan inkludera:

 • Läkarbehandlingar liksom moodstabilzers, lyckodroger och antipsychotics. Hjälpen för moodstabilisatorlithium förhindrar episoder av vanvettet och fördjupningen. Antidepressantshelp som kontrollerar fördjupning och som förhindrar självmords- tankar, stundantipsychotics, kan förminska psykos.
 • Psykoterapi, kognitiv beteende- terapi och rådgivningen hjälper den tålmodig att klara av med fördjupning och att ge rådgivning om hur man leder ett liv som är som det normala som möjlighet.
 • Livsstiländringar inkluderar stamgäst övar och att äta ett sunt, balanserat bantar, förminskande koffein- och alkoholintag och cessationen av att röka eller någon drogmissbruk.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

 1. http://www.nhs.uk/Conditions/Bipolar-disorder/Pages/Introduction.aspx
 2. http://www.nimh.nih.gov/health/publications/bipolar-disorder/nimh-bipolar-adults.pdf
 3. http://www.nami.org/Template.cfm?Section=By_Illness&template=/ContentManagement/ContentDisplay.cfm&ContentID=67728
 4. http://brfa.avenue.org/BADFactSheet.pdf
 5. http://www.mentalhealthscreening.org/screening/resources/pdf/nimh%20Bipolar%20(brochure).pdf

[mer Ytterligare Läsning: Bipolär Oordning]

Last Updated: Sep 23, 2013

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post