Brachial Plexus

Den brachial plexusen ser till en knyta kontakt av nerver som startar ut i hångla och flyttningen till och med övrelimbsna. Detta täcker knuffar, beväpnar, armbågar, underarmen, wristen såväl som räcka. Alla femna av nerverna påbörjar i ryggmärgen. Dessa nerver är ansvariga för förnimmelserna och bilar förehavanden av övrehöjdpunkten. I läkarundersökning benämner, är den brachial plexusen den somatiska nervplexusen mellan den ventral ramien av den lägre fyra cervical och första thorakala nerven.

Nerver av den märkta brachial plexusen. - Avbilda tar copyrightt på: Alila medicinskt massmedia/Shutterstock
Nerver av den märkta brachial plexusen. - Avbilda tar copyrightt på: Alila medicinskt massmedia/Shutterstock

Smärtar knuffar vad i hångla och indikerar?

Smärta, som utstrålar från hångla, besegrar knuffar är vanligt tillhörande med en skada till den brachial plexusen. Nerverna av den brachial plexusen kan ha varit skadada, genom att sträcka, pressar, eller klipp. Fjanten av huvudet i väg från knuffa kan orsaka nerverna för att sträcka plötsligt det okända deras vanliga kapacitet. Detta kallas neurapraxiaen.

En bryta eller en förskjutning av knuffa eller beväpnar ben kan sätta nog pressar på nerverna för den brachial plexusen för att orsaka skada som kallas också, brister. Om pressa är för mycket under en olycka, kan nerverna vara den sönderrivna rätten ut ur ryggmärgen, eller de kan klippas, när det mjuka silkespappret såras. Detta är bekant som avulsion. Det är den strängaste skadan till den brachial plexusen.

I axonotemesis avskiljs axonsna av nerven. När den hela nerven delas, ses villkora till som neurotemesisen. Om en tumör växer från de delade axonsna som missar för att regenerera, kallas det neuromaen. Kallas är skador för brachial plexus för minderårig stingers eller gasbrännare och vanligt in kontaktsportar.

Hur diagnostiseras skadan för den Brachial plexusen?

Smärta är det första kliniska särdrag som den ska läkaren betraktar under en läkarundersökningexamen. För att bekräfta strängheten av skadan, ordinerar den ska läkaren några av dessa testar:

En angiogram kan föras, genom att injicera en kontrast som är materiell in i en artär eller en åder för att kontrollera villkora av blodkärlen för kirurgi.

Nervledning testar göras också, som delen av EMGEN, där en liten ström passeras till och med nerven, och rusar av ledning mätas. Detta testar ger information om det vård- av nerven.

Electromyography eller EMG är ett tillvägagångssätt i som en elektrod sätts in in i olika muskler till och med flå. Den elektriska aktiviteten av muskeln kontrolleras på vilar och, när den avtalas. Det kan finnas lite smärtar, och några förorsakar obehag orsakadt av elektroderna som passerar till och med flå.

Magnetiskt avbilda för resonans eller MRI-bruksmagneter såväl som radiosände vinkar för att beskåda förkroppsliga. Avbilda låter läkaren veta beloppet av skada som tack vare orsakas till nerven en skada till den brachial plexusen. MRI ger också information om värdesak om det statligt av artärerna, när den tålmodig kan behöva att genomgå återuppbyggnads- kirurgi för övrelimbsna.

Datoriserad tomography eller CT-myelographyen kan vara van vid ger information om nerven rotar och ryggmärg. En CT-bildläsning ordineras, om informationen om MRI är otillräcklig.

Finns vilka behandlingar för skador för Brachial Plexus?

En bred spectrum av skador kan påverka den brachial plexusen, och ska behandling beror på strängheten och naturen av skadan. I huvudsak talande behandlingalternativnedgång under två typer:

Non-kirurgiskt

Non-kirurgisk behandling är vanligt ansedd, när skadan inte är för sträng och är rimlig att läka på dess eget. Smärta ledning göras till och med läkarbehandling och massagear. Sjukgymnastik rekommenderas som delen av rutinmässiga individ rehabilitering. Ska detta möjliggör musklerna och fogar ihop för att underhålla deras spänner av vinkar, som även nerverna läker. Om den släkta nervskadan smärtar inte förminskar inom en koppla ihop av månader, kirurgiskt ingripande kan vara nödvändig.

Kirurgiskt

Kirurgi behöver att föras inom halvår från tiden av skadan, som nerverna inte kan reagera till reconnection after som tidsperioden. Det mest kritiska beslutet för manipulera fixar tiden av kirurgin. Ska kirurgiska behandlingar inkluderar nervkneg, nervöverföring, senaöverföring och muskelöverföring.

I ett nervkneg portionr det skadadt av den brachial plexusen tas ut, och bytt ut med sunda nerver som tas från någon annan del av tålmodign, förkroppsliga. En nervöverföring göras, när rota av nerven har fullständigt tagits bort från ryggmärgen. Kirurgin består av att fästa en förhållandevis mindre viktig nerv förbindelse till ryggmärgen, till den skadada nerven.

Kirurgen kan betrakta en blandning av båda ger mod överföring och kneg. I muskel- och senaöverföringar tas återinkopplas sunda utbyten surgically bort från andra delar av förkroppsliga och med nerver och blodkärl som levererar musklerna. Delta i manipulerar ska gör baserade beslut på nervskadan.

Hänvisar till

[Mer ytterligare läsning: Brachial Plexus]

Last Updated: Aug 23, 2018

Cashmere Lashkari

Written by

Cashmere Lashkari

Cashmere graduated from Nowrosjee Wadia College, Pune with distinction in English Honours with Psychology. She went on to gain two post graduations in Public Relations and Human Resource Training and Development. She has worked as a content writer for nearly two decades. Occasionally she conducts workshops for students and adults on persona enhancement, stress management, and law of attraction.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post