Αιτίες των στηθάγχη

Από Dr Ananya Mandal, MD

Στηθάγχη φανερώνεται χωρίς όπως ένα πόνου στο στήθος που μπορεί (σε περίπτωση σταθερή στηθάγχη) ή μπορεί να μην (σε περίπτωση ασταθής τύπος στηθάγχη) να επέλθει από την απεξάρτηση σωματικής ή ψυχικής άγχος. 1-5

Φυσιολογία της την καρδιά και σκαφών του αίματος

Η καρδιά μύες εργασία χωρίς στάση καθόλη τη διάρκεια ζωής στη σύμβαση και η αντλία αίματος με τα διάφορα όργανα του Σώματος. Ως έχουν συνεχώς σε κίνηση απαιτούν τακτική και επαρκής προσφοράς αίματος πλούσια σε οξυγόνο για να λειτουργήσουν κανονικά.

Αίμα επί των μυών πυρήνα, που ονομάζεται Προσθέσεις καρδιακών μύες, παρέχεται από δύο μεγάλα πλοία αίματος που είναι γνωστή ως η αριστερά και δεξιά στεφανιαίων αρτηριών. Αυτά προέρχονται στη βάση του το μεγαλύτερο αρτηρία που έχουν προκύψει από το αριστερό ventricle για την παροχή όλων των οργάνων της το όργανο που ονομάζεται το Αορτή.

Παθολογία του στηθάγχη

Όταν η καρδιά χτυπά ταχύτερα ή πρέπει να αντλία σκληρότερα όπως στις περιπτώσεις του φόβου, στρες, στρες, σωματική απεξάρτηση κ.λπ. η παροχή αίματος στην καρδιά αυξάνεται και η ζήτηση των μυών την καρδιά οξυγόνου.

Έτσι, η αύξηση της ζήτησης πληρούται συνήθως από τον οργανισμό. Όταν η αυξημένη ζήτηση για οξυγόνου πλούσια αίματος δεν πληρούται από το στεφανιαίων αρτηριών οι μύες καρδιά υφίστανται μια διεργασία που ονομάζεται ισχαιμική καρδιακή πάθηση.

Τύποι στηθάγχη

Υπάρχουν δύο τύποι στηθάγχη – σταθερή και ασταθής. Σε σταθερή στηθάγχη τα συμπτώματα της ισχαιμία του την καρδιά μύες, οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης και μειωμένη παροχή αίματος, παρουσιάζεται όταν υπάρχει στεφανιαίων αρτηριών, γίνονται στενές και υψηλό επίπεδο ασφαλείας από μια διαδικασία που ονομάζεται αθηροσκλήρωση. Αυτό περιορίζει τη ροή του αίματος οι μύες της καρδιάς.

Όταν η καρδιά είναι πίσω στο υπόλοιπο ή εάν το άτομο που έχει αναπτύξει η επίθεση της στηθάγχη ανήκει, τα συμπτώματα του πόνου στο στήθος σταδιακά υποχωρούν. Αυτό σημαίνει ότι η σχετική διαφορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης είναι πληρούνται και να αφαιρούνται ανάπαυσης.

Σε ασθενείς που πάσχουν από στηθάγχη ασταθής η υποκείμενη αιτία είναι ακόμη αθηροσκλήρωση. Αθηροσκλήρωση οδηγεί σε καταθέσεις των λιπαρών ιστών που ονομάζεται πλάκες στους τοίχους των το στεφανιαίων αρτηριών. Αυτές μπορούν να παραβιάσουν ή να rupture και να οδηγήσει σε θρόμβοι αίματος εντός της αρτηρίας. Αυτό οδηγεί σε παρεμπόδιση της ροής αίματος και συμπτώματα της στηθάγχη.

Αυτός ο τύπος στηθάγχη μπορεί γρήγορα πρόοδο σε μια καρδιακή προσβολή που προκαλείται λόγω θανάτου του ένα μεγάλο μέρος των μυών καρδιά, λόγω των ισχαιμία και η έλλειψη προμήθειας αίματος εμπλουτισμένου οξυγόνου.

Που διατρέχει κίνδυνο στηθάγχη;

Στηθάγχη (τόσο σε σταθερές όσο και σε Unstable τύποι) προκαλούνται όταν οιαδήποτε αιτία που οδηγεί σε συρρίκνωση του το στεφανιαίων αρτηριών. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν υπέρταση, χοληστερόλη αίματος υψηλό και ούτω καθεξής.

Υπέρταση ή υψηλή πίεση αίματος

Παράγοντες κινδύνου για υψηλή πίεση αίματος περιλαμβάνουν:

 • άγχος
 • παχυσαρκία
 • έλλειψη άσκησης
 • οικογενειακή ιστορία της υψηλή πίεση αίματος
 • κάπνισμα

Υπέρταση είναι πιο συνηθισμένη στους ανθρώπους η Αφρο-Καραϊβική και Νότιας Ασίας καθόδου (Ινδίας, Πακιστάν και Μπαγκλαντές). Αυτό θα μπορούσε να είναι μια γενετική σύνδεση. Υψηλή πίεση αίματος θέτει τον κίνδυνο γρήγορα στηθάγχη.

Χοληστερόλη αίματος υψηλό ή dyslipidemia

Η χοληστερόλη είναι κανονικά είναι απαραίτητη για τις λειτουργίες του οργανισμού. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι χοληστερόλης – LDL και HDL.

Λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL) που συχνά αναφέρεται ως «κακή χοληστερόλη», δεδομένου ότι αποκλείει τις αρτηρίες όταν, σε πλεόνασμα. Ένας άλλος τύπος είναι λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL)), που βοηθά στην αφαίρεση του λίπους καταθέσεις από εντός τις αρτηρίες και έτσι ονομάζεται «καλή χοληστερόλη».

Άνθρωποι με υψηλά επίπεδα της LDL και χαμηλά επίπεδα HDL είναι κίνδυνος αθηροσκλήρωση και ανάπτυξη των στηθάγχη.

Παχυσαρκία και υπέρβαρου άτομα

Μιας δίαιτας υψηλής σε λίπος και έλλειψη άσκησης predisposes καρδιακές παθήσεις, υπέρταση και χοληστερόλη αίματος υψηλό και προκαλεί κίνδυνο στηθάγχη.

Κάπνισμα

Κάπνισμα αποζημίωσης το arterial τοίχων και επίσης βοηθά μορφή αριθμού αιμοπεταλίων θρόμβοι, μάζες και πλάκες που μπορούν να εμποδίζουν αίματος ροής και οδηγούν σε στηθάγχη. Επιπλέον το κάπνισμα μειώνει τη φέρουσα ικανότητα του οξυγόνου του αίματος και οδηγεί σε υπερυψωμένο κίνδυνος στηθάγχη.

Κατανάλωση υψηλό αλκοόλ

Αυτό οδηγεί σε κίνδυνο υψηλή πίεση αίματος και χοληστερόλη αίματος υψηλό και είναι αλληλένδετες με κίνδυνο στηθάγχη.

Λοιποί παράγοντες κινδύνου για στηθάγχη

Άλλοι παράγοντες κινδύνου για στηθάγχη περιλαμβάνουν:

 • ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
 • Ερχόμενοι ηλικία – Arterial τοίχους πάχος και σκληρύνουν με την ηλικία και τις αρτηρίες τείνουν να πάρετε στενό.
 • Με το οικογενειακό ιστορικό του στηθάγχη – εκείνων με μια σχετική πρώτου βαθμού (μητέρα, πατέρα του, αδελφός ή αδελφή) που έχει υψηλή πίεση αίματος, χοληστερόλη αίματος υψηλό, καρδιακές παθήσεις ή στηθάγχη φέρουν υψηλότερο κίνδυνο στηθάγχη.
 • Στις άλλες προϋποθέσεις περιλαμβάνονται arrhythmias (μη φυσιολογική καρδιά ρυθμούς), νόσο του καρδιακές βαλβίδες, aortic stenosis, διαρθρωτικά ή ανατομικά ελαττώματα της στεφανιαίων αρτηριών, σοβαρές αναιμία, hypertrophic ενοχλητικές cardiomyopathy, κ.λπ.

Αναθεωρείται από Απριλίου Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Περαιτέρω ανάγνωση

Πηγές

 1. http://www.NHS.uk/Conditions/Angina/Pages/causes.aspx
 2. http://www.BBC.Co.uk/Health/physical_health/Conditions/in_depth/Heart/angina.shtml
 3. http://www.Patient.Co.uk/Doctor/Angina-Pectoris.htm
 4. http://AFIC.gov.PK/HIS6_Angina_HIS_Booklet.pdf
 5. http://www.housingcare.org/downloads/kbase/2599.pdf

Last Updated: Aug 29, 2012

Advertisement

Comments

 1. FAGHRO ROSA FAGHRO ROSA Malaysia says:

  hi.. is it angina when a someone (she)in menstruation, then she's less workout and at that time she had just finished up the stairs where at that time it was first time in menstruation she had a workout, and when she was finished up the stairs and sat down to rest but suddenly she felt pain in the chest area, especially in the bones of the left side of the chest? is it called angina ?

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post