Αιτίες τροφικής δηλητηρίασης

Από ananya Dr την Mandal, MD

Τροφική δηλητηρίαση είναι ουσιαστικά τρόφιμο ή νερό που αναλαμβάνονται μολύνσεις. Αυτό ενδέχεται να προκληθεί οφείλεται σε βακτήρια, ιούς, παράσιτα ή τοξινών ή χημικές ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα.

Η εκδήλωση της τα συμπτώματα και σοβαρότητα εξαρτάται ο χρόνος που απαιτείται για τη μόλυνση να πολλαπλασιάσετε και να επωφεληθούμε. Αυτή τη στιγμή ονομάζεται περιόδου επώασης.

Υπάρχουν πάνω από 250 τροφίμων που αναλαμβάνονται ασθένειες.

Στη CDC εκτιμά ότι 68% των περιπτώσεων τροφικής δηλητηρίασης προκαλούνται οφείλεται σε οργανισμούς ανιχνευθείσα ή είναι άγνωστη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες περιπτώσεις επιλύσετε από μόνες τους και δεν χρειάζεται νοσηλείας.

Οι αιτίες είναι κυρίως δύο – λοιμώδη οργανισμών και τοξίνες.

Τροφική δηλητηρίαση μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με τη σοβαρότητα και την εκδήλωση. (1-6)

Σύντομη επώασης ή λιγότερο από 16 έως 24 ώρες

Αυτό περιλαμβάνει χημικά αιτίες όπως Scombroid δηλητηρίαση που προκαλείται λόγω υπό βρασμένων ή κακώς αποθηκευμένη ψάρια.

Υπάρχει έκδοση της χημικής ισταμίνης που μπορεί να οδηγήσει σε ενίοτε θανατηφόρες αλλεργική αντίδραση.

Μπορεί να υπάρχουν Ciguatera δηλητηρίαση που είναι άλλο ψάρια δηλητηρίαση προκαλείται από ροφός, τσιπούρα και barracuda κατανάλωση ψαριών.

Πρόσληψη δηλητηριώδη μανιτάρια οδηγεί επίσης σε σοβαρή τροφική δηλητηρίαση λόγω για τις χημικές ουσίες που υπάρχουν σε αυτές.

Amanita μανιτάρια για παράδειγμα μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία των νεφρών και ακόμα και του θανάτου.

Καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων μπορεί επίσης να έχει μικρή επώασης περιόδους. Αυτά περιλαμβάνουν λοιμώξεων από Staphylococcus aureus (αρχίζει εντός 1 έως 6 ωρών), Bacillus cereus, Clstridium perfringens (αρχίζει εντός 8 έως 12 ωρών) κ.λπ.

Ενδιάμεσο επώασης από περίπου 1 σε 3 ημέρες

Αυτές οι μολύνσεις που μπορεί να επηρεάσει το έντερο μεγάλων ή άνω και κάτω τελεία, οδηγώντας σε αιματηρή διάρροια, δυσεντερία με το πέρασμα του το βλέννας μαζί με σοβαρές κοιλιακή κράμπες.

Κοινές αιτίες βακτηριακή τέτοιων μολύνσεων προκαλούνται λόγω της καμπυλοβακτηρίωσης, Shigella (από μολυσμένο τρόφιμο ή νερό), σαλμονέλα (από ελάχιστα ψημένα τρόφιμα, όπως τα αυγά και τα πουλερικά) και το Vibrio parahemolyticus (λόγω στα μολυσμένα θαλάσσια οστρακοειδή). Οδηγούν σε υδαρές διάρροια που μπορεί ή δεν μπορεί να είναι αιματηρή.

Ε coli (ποικιλία enterotoxigenic) μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια των ταξιδιωτών όπου μπορεί να υπάρξει των χοίρων με αιματηρό διάρροια.

Το Vibrio χολέρας οδηγεί σε χολέρα προκαλώντας εκπόνησα υδαρές διάρροια, που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αφυδάτωση.

Υπάρχουν αρκετές ιογενή μολύνσεις που μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση. Αυτά περιλαμβάνουν Norwalk, rotavirus, adenovirus μολύνσεις. Αυτές συνοδεύονται από διάρροια, εμετός, των χοίρων με ρίγη κ.λπ.

Αλλαντίαση προκαλείται από τοξίνης από (Clostridium botulinum) που μπορεί να οδηγήσει σε τυπική τροφικής δηλητηρίασης συμπτώματα μαζί με την αδυναμία και ακόμη την παράλυση.

Μακρά επώασης 3 μέχρι 5 ημέρες

Οι προϋποθέσεις αυτές περιλαμβάνουν την καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων, όπως εκείνες που με επιπωματισμού E. coli.

Αυτό προκαλεί φλεγμονή του την άνω και κάτω τελεία οδηγεί σε σοβαρές αιματηρές δυσεντερίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές απειλητική συνθήκες όπως νεφρική ανεπάρκεια κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα.

Yersinia enterocolitica μόλυνσης από αιτίες, κατέκαυσε λεμφογάγγλια και ενδέχεται να μιμείται σκωληκοειδίτιδα με κοιλιακό πόνο.

Πολύ μεγάλη επώασης έως και έναν μήνα

Αυτό θεωρείται συνήθως με παρασιτικές λοιμώξεις όπως το Giardiasis (από το μολυσμένο νερό), Amoebiasis, τριχινοσκόπηση (από μη επαρκώς μαγειρεμένο χοιρινό ή άγριων θηραμάτων), Cysticercosis (που προκλήθηκε λόγω της tapeworm μόλυνσης από το χοιρινό κρέας. Μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο που προκαλούν οι κατασχέσεις).

Καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων με μεγάλης περιόδου επώασης περιλαμβάνουν Listeria και Brucella λοίμωξη που οφείλεται στην unpasteurized γάλα, μαλακά τυριά, και ελάχιστα αποθηκευμένη μεταποιημένων κρέατα και τα πουλερικά.

Ιογενής μολύνσεις σαν εμβόλιο για ηπατίτιδα μπορεί να εξαπλωθεί οφείλεται σε μολυσμένων τροφίμων και νερού.

Ορισμένες Protozoal λοιμώξεις όπως τοξοπλάσμωση προκύπτουν από μόλυνση με μολυσμένα cat περιττώματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα άτομα με αδύναμη ασυλία και έγκυες γυναίκες.

Πρωτεΐνης πριόν μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ασθένεια που ονομάζεται σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών ή νόσο των τρελών αγελάδων. Προέρχεται από μολυσμένου βοείου κρέατος.

Ακατάλληλη προετοιμασία του φαγητού

Τροφικής δηλητηρίασης μπορεί να προκύψει λόγω της προετοιμασία εσφαλμένο, την αποθήκευση ή την κατανάλωση. Ορισμένα αίτια είναι (5):

 • Δεν πλύσιμο των χεριών πριν από το ψήσιμο ή καταναλώσετε
 • Δεν το πλύσιμο ακατέργαστης φρούτα πριν από την κατανάλωση ή λαχανικά πριν από το ψήσιμο
 • Δεν μαγείρεμα εντελώς (ιδίως κρέατος, αυγών και ψάρια)
 • Δεν αποθήκευση τροφίμων σωστά. Δεν ψύξης γαλακτοκομικά προϊόντα και εκείνων που περιέχουν μαγιονέζα για παράδειγμα
 • Τρώμε φαγητό πέρα από ημερομηνία λήξης

Edited by Απριλίου Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Περαιτέρω ανάγνωση

Τι είναι τροφική δηλητηρίαση;
Τροφική δηλητηρίαση συμπτώματα
Διάγνωση δηλητηρίασης τροφίμων
Τροφική δηλητηρίαση θεραπείες

Πηγές:

 1. http://www.medicinenet.com/food_poisoning/page2.htm
 2. http://www.emedicinehealth.com/food_poisoning/page2_em.htm
 3. http://www.webmd.com/Food-Recipes/Food-poisoning/Food-poisoning-and-Safe-food-Handling-cause
 4. http://emedicine.medscape.com/article/175569-Overview#a0104
 5. http://www.NHS.uk/Conditions/Food-poisoning/Pages/causes.aspx
 6. http://www.Umm.edu/altmed/articles/Food-poisoning-000064.htm

Last Updated: Jun 14, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post