Cesarean dela upp historia

Historien av kejsarsnittet (C-dela upp), daterar tillbaka så långt, som den forntida romaren tajmar. Pliny fläderen föreslogg att Julius Caesar namngavs efter en förfader som var född C-delar upp by.

Under denna era var detdela upp tillvägagångssättet den van vid räddningen per behandla som ett barn från skötet av en fostra som hade dött stunder som ger födelse.

Den själva fostra av Julius Caesar, bott till och med barnsbörd, avlägsna därför möjligheten, att linjalen var självt fött by, C-delar upp.

Forntida judisk litteratur från Maimonides föreslår att den kirurgiska leveransen av en behandla som ett barn var möjligheten utan att döda fostra, men kirurgin utfördes sällan.

Överlevnad klassar skulle har varit låg efter tillvägagångssättet, tack vare riskera av blödning och infektion.

Historically har kirurgin alltid utförts till räddningen behandla som ett barn ganska än fostra.

Det första antecknade fallet av en fostra som fortlever kirurgin, ägde rum i 1580sna i Siegersausen, Schweitz var Jacob Nufer, som var en piggelder, sägs för att ha utfört funktionen på hans fru, då hon arbetet inte fortskred. Fostra fortlevde funktionen och gick på att ha fem mer lyckade leveranser naturligt.

Tillgängligheten av cadavers under det sjuttonde århundradet och utvecklingen av anestesi i århundradet för th 19 båda hjälpte att förhöja medicinska tekniker, däribland detdela upp tillvägagångssättet.

Drottningen Victoria använde chloroform som en bedövningsmedel under födelsen av Prince Leopoldo i 1853, och denna stenlade långt för dess bruk i obstetrics och C-delar upp.

Till 1870sna återstod dendela upp tekniken förhållandevis råolja, och öva inkluderade inte den kirurgiska suturen (syr), till slutet det öppnade skötet.

I 1876 förespråkade Eduardo Porro, professor av Obstetrics på Pavia borttagning av skötet sig själv efter C-delar upp som a långt av att kontrollera att blöda. Efter detta, den första caesarean hysterectomyen utfördes i Förenta staterna av Richardson i 1881.

I 1882 emellertid, tyska obstetricians, Adolf Kehrer och max Sänger som är varje framkallade metoder för att förhindra livmoder- blödning, genom att använda suturen till slutet såret.

Silver binder framkallades av J. Marion Sims i USA som ett materiellt som kunde användas för den sy ihop tekniken.

Sänger utförde hans kirurgier genom att använda det klassiska lodlinjesnitt, stunden Kehrer förespråkade det låga horisontalsnitt som är stilla vara erfaret i dag.

Kehrer föreslogg att ett skulle lågt snitt bistår återställning och förminskar riskera av död och hans snittmetod blev populär i thårhundradet för tidig sort 20.

Räcka tvagningen, och antibiotikummar, de kirurgiska resultaten av C-delar upp förbättrad mer ytterligare stillbild med adventen av sterilizationen. Till exempel introducerade Joseph Lister carbolic sprej i 1867 för att desinficera det operativa området.

I 1926 beträffande-introducerade James Munro Kerr, professor av Obstetrics på Glasgow det transverse snitt, som föredrogs till det longitudinal snitt och i USA, tillvägagångssättet populariserades också av Beck och DeLee i 20-tal.

Oxytocin ett naturligt hormon som avsöndrades efter födelse, synthesized i 1951 på Cornell.

Hormonet fanns för att förminska att blöda, efter C-dela upp och används fortfarande rutinmässigt i dag.

Regionala den däribland ryggrads- och epidural anestesin anestesin har framkallats och blir också populära metoder av befriande smärtar, och förbättra resultat efter C-dela upp.

Källor

 1. http://www.laboratoriosilesia.com/upfiles/sibi/GI1007846.pdf
 2. http://www.nhs.uk/conditions/Caesarean-section/Pages/Introduction.aspx
 3. http://www.nice.org.uk/nicemedia/live/13620/57163/57163.pdf
 4. http://www.wsnm.org/Images/PDFForms/Cesarean.Sections.pdf
 5. http://www.who.int/healthsystems/topics/financing/healthreport/30C-sectioncosts.pdf
 6. http://kebijakankesehatanindonesia.net/sites/default/files/file/KIA/ova/Artikel/indications%20for%20caesarean%20section.pdf
 7. http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/cesareansection.html
 8. http://bestcsectionrecovery.com/wp-content/download/C-Section_Guide_Booklet.pdf
 9. http://www.midwivesofheadwaterhills.ca/pdf/cesareanbooklet.pdf

[Mer ytterligare läsning: Cesarean dela upp],

Last Updated: Aug 23, 2018

Ananya Mandal

Written by

Ananya Mandal

Ananya is a doctor by profession, lecturer by vocation and a medical writer by passion. She specialized in Clinical Pharmacology after her bachelor's (MBBS). For her, health communication is not just writing complicated reviews for professionals but making medical knowledge understandable and available to the general public as well.

Advertisement

Comments

 1. Imran Ghani Imran Ghani Saudi Arabia says:

  Believing her mom could not survive is narrow vision. They must have suturing substances. So why not.

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post