Crohns SjukdomDiagnos

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Diagnosen av Crohns sjukdom är mest gemensam bekräftat använda avbilda studier gillar koloskopi.

Det finns flera annat testar som är van vid härskar annat villkorar ut det kan efterapa tecknen av Crohns sjukdom.

Utredningar för diagnos av Crohns sjukdom inkluderar: -

Initial bedömning

Den initiala bedömningen gäller förfrågning in i ändring bantar in mönstrar, reser ett nytt, som kan ha resulterat i handelsresande diarré (detta kan vara förvirrat med Crohns sjukdom), eller om den tålmodig tar någon läkarbehandling, inklusive any över - kontra mediciner (OTC).

Förfrågningen in i familjen som historia av Crohns sjukdom är också viktig så många individer med villkora, kan ha någon i familjen som kunde lida från Crohns sjukdom.

Läkarundersökningundersökning

Läkarundersökningundersökning inkluderar att kontrollera pulsera, väger blodtryck och mätningen av, och höjd som ska bestämmas, bevisar av malnutrition.

Temperaturen tas för att bedöma feber, och magen undersöks för abnormalities.

Blod testar och laboratoriumutredningar

Efter initial bedömning per serie av blod testar är klokt. Dessa hjälper att bedöma det jämnt av inflammation i förkroppsliga såväl som närvaro av infektion.

I tålmodig med blodbrist kan det finnas en låg röd blodcellräkning.

Stool tar prov tas vanligt för att testa för laboratorium. Pall tar prov kan kontrolleras för blod och mucus.

Ibland parasitic eller avmaska den infektione.g roundwormen som infestations kan efterapa Crohns sjukdom. Dessa kan kontrolleras, när pall tar prov undersöks.

Koloskopi

Detta är ett tillvägagångssätt, som är den van vid looken på de inre väggarna av inälvorna, bestämt kolonet.

Tillvägagångssättet gäller att sätta in ett långt böjligt rör som är bekant som en endoscope, in i ändtarmen via analöppningen.

Röret sätts in upp till kolonet och har ett ljust och en kamera på avsluta. Kameran överför avbildar av de inre väggarna av kolonet till en dator som kan beskådas av läkarna.

Ibland kirurgiskt bearbetar kan också vara inpassat på spetsen av endoscopen, och detta kunde vara van vid tar ett nummer av litet silkespapper tar prov från olikt delar upp av det gastrointestinala området. Detta är bekant som biopsi.

Detta silkespapper tar prov monteras på en glass sida och undersöks därefter under mikroskopet, når det har befläckt dem med, anslår färger.

Särskiljande cell- ändringar, som är viktiga av Crohns sjukdom, noteras under mikroskopet.

Liten tarmlavemang

Denna är en testa som är van vid undersöker insidan av den små inälvan speciellt på dess föreningspunkt med kolonet (ileocecal föreningspunkt) som inte kan ses att använda koloskopi.

Testa gäller passagen av ett tunt böjligt rör via näsan och halsen och att draga den, tills den ner den ileocecal föreningspunkten.

Barium bildar in av en flytande passeras besegrar röret. Bariumen täcker fodrar av de små inälvorna, så att de kan beskådas på X-strålar.

X-strålarna visar upp områden som har påverkats av inflammation som orsakas av sjukdomen.

Andra avbilda studier

Annan avbilda datoriserad tomographybildläsning för studier (CT) något liknande och magnetisk resonans som avbildar (MRI) bildläsning, är kloka att härska ut komplikationer.

Ibland trådlös kapselendoscopy utförs också. I denna typ av testa en liten kapsel tas in föda som skriver in inälvorna, och takes föreställer av dem och överför dem till datoren.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.nhs.uk/Conditions/Crohns-disease/Pages/Diagnosis.aspx
  2. http://www.bbc.co.uk/health/physical_health/conditions/crohns1.shtml
  3. http://www.digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/crohns/Crohns.pdf
  4. http://www.nacc.org.uk/downloads/booklets/CrohnsDisease.pdf
  5. http://www.corecharity.org.uk/images/information_pdfs/CrohnsDisease.pdf
  6. http://www.nice.org.uk/nicemedia/live/13936/61001/61001.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Mar 7, 2013

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post