Sockersjuka riskerar dela upp i faktorer

Mellitus sockersjuka är en typ av sjukdomar som orsakas av nedsatt glukosreglering. Olika typer av sockersjuka varje har olikt tillhörande att riskera dela upp i faktorer. Utredning in i dessa dela upp i faktorer är viktig, som den kan informera utvecklingen av nytt att närma sig för att förminska sockersjuka riskerar.

Avbilda krediterar: ratmaner/Shutterstock

Det finns två huvudsakliga typer av sockersjuka: typ - 1 och typ - 2. Dessa olika folk för den olika typaffekten och har olikt att riskera dela upp i faktorer. Typ - 1 påverkar främst barn, eftersom typ - 2 händelseförhöjningar med ålder. Typ - 2 är också mycket mer allmänning, med över 90% av sockersjukalidande person som har typ - 2 sockersjuka.

Illviljan som dessa bildar av sockersjuka som har talrik kontrastera rekvisita, är de båda tack vare den försämrade regleringen av glukos jämnar i blod. Glukos ger energi till alla celler i förkroppsliga, speciellt till hjärnan.

På upptäckt av kickglukos jämnar blod, är insulin utsläppt av bukspottkörteln som låter dessa, sockrar för att lagras, eller använt av celler som resulterar i lägre blodglukos, jämnar. Emellertid förhindras detta processaa i individer med sockersjuka som leder till en för mycket av glukos i blod.

De kontrastera typerna av sockersjuka tänks också för att ha att kontrastera orsakar. Orsaka av typ - 1 förstås inte ännu fullständigt, men det tänks att de immuna cellerna av förkroppsliga förstör insulin producera celler och att resultera i en brist av insulin. Omvänt typ - 2 orsakas av motstånd till insulin som är menande någon insulin som produceras av bukspottkörteln, kan inte fälla ned det jämnt av sockrar i blod.

Total- har folket med sockersjuka ökat törstar, vanligt behöver att urinera, förlorar väger unexplainably och har ketones i deras urine.

Riskera dela upp i faktorer för typ - sockersjuka 1

Illvilja orsaka av typ - 1 sockersjuka som inte fullständigt förstås, flera riskerar dela upp i faktorer har identifierats. Första av dessa riskerar dela upp i faktorer är familjhistoria. Folket, som har en upprörd familjemedlem att visa sex ökande veck, riskerar av framkallande sockersjuka.

Another klassificerar av riskerar dela upp i faktorer är miljö- villkorar. Till exempel några fall av typ - sockersjuka 1 är tack vare virus- infektioner.

En tredje typ av riskerar dela upp i faktorer är närvaroen av autoantibodies. Dessa antikroppar uppsätta som mål en individ egna celler och att resultera i bukspottkörtel- cellskada. Slutligen är geografi en allmänning dela upp i faktorer involverat i sockersjukahändelse. Till exempel har folket i bestämda länder, liksom Finland och Sverige, en mycket högre prevalence av typ - sockersjuka 1.

Riskera dela upp i faktorer för typ - 2 sockersjuka

Det finns många riskerar dela upp i faktorer för typ - 2 sockersjuka, men en av de viktigast är fetma. Som fettigt, sätter in silkespappret uppbyggnad, cell- motstånd till insulinförhöjningar och att resultera i sockersjuka. Folket, som har ett fattigt att banta, övar mycket lite, och att bo har sedentary liv därför mycket en kick - att riskera av framkallande sockersjuka.

Ökande jämnar av barndomfetma i USEN har ledde till en viktig förhöjning i typ - 2 sockersjuka. Illviljan faktumet, att denna bildar av sockersjuka, är främst närvarande i vuxen människa tack vare hög nivå av fetma i den åldrades en mitt.

Kickblodtryck på jämnar över 140/90, förutom låg cholesterol, och kicktriglycerideblod jämnar, också förebygger ofta sockersjukahändelse.

Familjhistoria, som med typ - 1, är ett stort riskerar också dela upp i faktorer involverat i typ - 2 sockersjuka. Dessutom är bestämda befolkningar naturligt mer benägen till framkallande sockersjuka. Till exempel är Asiat-Amerikaner, Hispanics och svarta människor upp till 4 tider som mer tider på riskera av att ha sockersjuka.

Slutligen villkorar annat kan förhöjning riskera av sockersjuka. Till exempel individer som har föregående haft en hjärtinfarkt eller en slå. Dessutom är schizophrenicen, bipolärt och individer med fördjupning mycket mer rimlig att få sockersjuka såväl som kvinnor med polycystic ovarian syndrom.

Att klara av som är ditt, riskerar av framkallande sockersjuka

Typ - sockersjuka 1 kan inte förhindras som riskerar är främst tillhörande med genetiskt riskerar dela upp i faktorer, och miljö- dela upp i faktorer som inte kan ändras. Emellertid kan individer fälla ned deras riskerar av framkallande typ - 2 sockersjuka väger igenom förlust, ökande öva och dietary ändringar.

Källor:

[Mer ytterligare läsning: sockersjuka]

Last Updated: Aug 23, 2018

Hannah Simmons

Written by

Hannah Simmons

Hannah is currently undertaking a Masters in Biomedical Science by Research, following a First Class (Hons) degree in Biomedical Science from Lancaster University. Throughout her experience as a freelance article writer, Hannah has written about many different life science topics. However, she is particularly interested in Alzheimer’s disease, a condition characterised by memory loss, neuronal cell death and protein depositions within the brain.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post