Gastro-Esophageal Reflux betegség (GERD)

Által Dr. Ananya társaság a Mandal, MD

Gastro-Esophageal Reflux betegség (GERD) leggyakrabban állapítottak meg a tünetek alapján. Tipikus tünetei közé tartozik a szív égés, savas regurgitáció és nyelési nehézséget.

GERD diagnózis vonja maga után, tekintettel az orvosi előzményeit, a fizikai vizsgálat és stb. 1-5

Kórtörténet

Ez magában foglalja a hasonló feltétel története, a család és a más releváns pont mint a bevitel bizonyos kábítószerek, mint a fájdalom relievers (Ibuprofen), kalcium-csatorna ablakok (a magas vérnyomás), antidepresszánsok, kortikoszteroidokkal, bisphosphonates (a csontritkulás) stb.

Fizikai vizsgálat

Fizikai vizsgálat általában elvégzett funkciók, mint a vérszegénység, Fogyás és alultápláltság miatt nyelési nehézséget keresni.

A airways történő savas folyás asztma és egyéb légúti feltételek, mint a tüdő abscess, a tüdőgyulladás és a tüdő fibrózis romlásához vezethet. E vizsgálat alapján is meg kell jegyezni.

További vizsgálatok

További vizsgálatok min˛ségét, ha a beteg nyelési nehézség súlyos, vagy ha nincs javulás igazolják a gyógyszeres kezelés

Alternatív diagnosztizálása

Más hasonló tüneteket vezethet okok lehetségesek:

 • ingerlékeny ürülnek-szindróma

 • esophagitis fecske maró anyagok vagy szerek hasonló kábítószerek

 • a HIV-pozitív fertőzések

 • egyéb immun-elfojtott hatására a betegek herpes, a candida, a cytomegalovirus stb.

Más hasonló jelenségek oka, gyomor vagy esophageal daganatos betegségek, zöldséglé fekély, esophageal görcs stb.

Endoszkópia

Endoszkópia egy olyan eljárás, ahol egy hovizsgálati rendszerek nevű eszköz megvizsgálja a nyelőcső belsejét.

Ez egy hosszú vékony, hajlékony csövet a tipp a kamerával. A kamera képek a vizsgált küld a külső monitor. A hovizsgálati rendszerek szájba, és a nyelőcső behozták.

A beteg általában teljesen éber, de sedated az eljárás során. A hovizsgálati rendszerek ellenőrzi, a nyelőcső, a lehetséges bőrirritáció és a regurgitating sav okozta bőrgyulladás belsejét. Tud is okoz gyomorégés, mint a gyomorban, vagy a nyelőcső rák komolyabb feltételnek is kizárható.

Endoszkópia után a az elváltozások osztályozzák súlyossága Savary Miller osztályozási rendszert;

 1. 1. Osztály: egy vagy több biodiverzitásban az egyetlen eldob.

 2. 2. Osztály: több az hajlatait érintő több biodiverzitásban. Lehet, hogy a biodiverzitásban összefüggő.

 3. 3. Fokozat: több körvarrat vagy lekerekített biodiverzitásban.

 4. 4. Osztály: fekély, szűkület vagy esophageal lerövidítése.

 5. 5. Fokozat: Barrett's hámszövet. Körkörös és a nem kör alakú (szigetek vagy nyelv) kiterjesztések formájában oszlopos metaplasia (mikroszkopikus vizsgálattal szintjét cellás megváltozik).

Manometry

Manometry javasolt ha endoszkópia nem talál bizonyítékot a nyelőcső károsodásának. Ez azt vizsgálja, hogy az alacsonyabb esophageal záróizom (LES) erejét. A nyelőcső alsó záróizma belsejében a nyomás szintek méri.

Az eljárás során az egyik orrlyukak fog numbed, helyi érzéstelenítő használatával. Egy kis kémcsövet ekkor átadódik le egészen a LES a nyelőcsőbe.

A cső Nyomásérzékelők, külső számítógéphez csatlakozó számos tartalmazza. A beteg majd adni, néhány élelmiszer- és ital lenyelni, és a nyomás a LES kell elszámolni.

Manometry vizsgálati körülbelül 20-30 perc tart, és általában nem fájdalmas. Akkor hagyhatja, enyhe nosebleed vagy egy torokgyulladással, de ezek általában megoldásához-kezelés nélkül.

Lehet, hogy manometry egy diagnózis, GERD, és más feltételek, mint izomgörcs vagy achalasia cardia (a tápcsövet izmok hibának) kimutatására segít számára hasznos.

24 órás pH-érték ellenőrzésére

Ha a manometry képtelen-hoz kinyomoz GERD egy 24 órás pH-érték ellenőrzésére ajánlott. pH kémiai mérési egysége, és leírja, hogyan savas oldat van. A a pH-érték alacsonyabb, több savas oldat.

Ezt a vizsgálatot úgy néz ki, a pH-érték szinteken körül a nyelőcső. A vizsgálat előtt a beteg tanácsos az összes GERD gyógyszeres kezelés leállítása legalább 7 napig.

A vizsgálat alatt egy kis cső a szonda tartalmazó átkerülnek az orrlyukak keresztül a nyelőcsőbe. Ez általában történik után alkalmaz egy helyi rzstelent belül az orrát. A szonda egy hordozható rögzítő eszközt, hogy a viselése a csukló körül van csatlakoztatva.

24 Órás vizsgálat során mindvégig a beteg lenyomja egy gomb, amikor ő vagy ő tünetek tudatában. A szokásos étrend biztosítja a rendszeres felvétel. Ha a vizsgálati eredmények étkezés után jelzi, a pH-értékeket hirtelen emelkedése, GERD diagnosztizálni tudják.

Egy kapszula monitoring vezeték nélküli pH perelhető továbbá a ugyanarra a célra. Nincs GERD diagnózisára, azonban a 24-órás pH-érték ellenőrzésére az elfogadott szabvány megállapítására vagy annak jelenléte arany szabvány.

Nyelőcsőfolyadékot impedancia és pH nazális katéter keresztül használt ellenőrizze a tényleges reflux és változásokat, a pH-T.

Bárium swallow vizsgálat

Ez értékeli azon képessége, hogy swallow, és a probléma webhelyen találja. A vizsgálat gyakran azonosíthatja az energiaátvivő rendszer blokkolását, vagy probléma-val az izmok, nyelési során használt.

Ital beteg kap bárium-oldat. Bárium egy nem mérgező vegyi anyag. A mellkas x sugarak sorozata akkor látni, hogyan bárium a nyelőcső lejjebb helyezi-e a gyomorba venni. A teszt segít a hiatus hernia, valamint kimutatása.

A bárium-swallow próba magában foglalja, éhgyomorra a vizsgálat előtt legalább 6 órán át. Bárium-swallow elvégzéséhez általában 15 percet vesz igénybe. Lehetnek enyhe émelygés, vagy székrekedés, a vizsgálat után. Ezek általában feloldani, gyógykezelés nélkül.

Ülőalkalmatosság lehet a néhány nap fehér bárium áthalad-e a rendszer. Bárium-radiológia ritkán hasznos GERD diagnózisára.

Vér teszt

A vérvizsgálatok rutin az sor, hogy zárja ki a vérszegénység.

Reviewed by április Cashin-Garbutt, BA kitüntetéses (Cantab)

További olvasnivalók

Források

 1. http://www.NHS.uk/Conditions/Gastroesophageal-reflux-disease/Pages/diagnosis.aspx
 2. http://www.Patient.Co.uk/Doctor/gastro-oesophageal-reflux-disease.htm
 3. http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/GERD/GERD.PDF
 4. http://www.aafp.org/AFP/2003/1001/p1311.html
 5. http://S3.gi.org/patients/pdfs/CommonGIProblems1.PDF

Last Updated: Aug 12, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post