Diagnostisering av cyanotisk

Av Dr. Ananya Mandal, MD

Cyanotisk er et symptom på en underliggende sykdom i stedet for en betingelse eller sykdom i seg selv. Cyanotisk refererer til blåaktig misfarging av hud, lepper, fingre og tær og slimete membraner.

Det finnes to typer cyanotisk – sentral- og tilleggsutstyr. Hvis det eksterne cyanotisk er det vanligvis et problem med utforsking av blodomløpet i fingre og tær som blå. Noen betingelser som eksponering for kulde alene kan føre til eksterne cyanotisk.

På den annen side betyr sentrale cyanotisk vanligvis en dypere og mer alvorlig sykdom i hjertet og lungene. Dette må evalueres.

Barn og spedbarn med sentrale cyanotisk som manifesterer som blåaktig misfarging rundt lepper, munn, tungen og muntlig Slimhinne vanligvis trenger opptak og evaluering.

Diagnostisering av en underliggende årsak inkluderer å ta en medisinsk historie, en fysisk eksamen og så videre. (1-5)

Detaljert medisinsk historikk

Legen vil først ta en detaljert medisinsk historikk. Han eller hun vil be om når blå fargeleggingen utviklet, og hvis det dukket opp plutselig eller utdypes over tid.

Legen vil spørre Hvis lepper, nail senger og tungen er blå, eller hvis det er blå over.

Det er forespørsel om eksponering for kulde eller plutselig besøk til en høy høyde.

Det er forespørsel om noen forgiftning eller noen inntak av narkotika. Andre symptomer og deres intensitet og varighet er enquired. Dette inkluderer symptomer som Pusteteknikk vanskeligheter, ankel eller foten hevelse, hoste, brystsmerter osv.

Fysisk eksamen

Dette inkluderer lytte til puste lyder og hjertet lyder. Den behandlende legen vurderer blodtrykk og styrken på pulsen.

Hvis pulsen er svakt eller blodtrykket er lav kan det være et sirkulasjons sjokk. Denne pasienten skal være umiddelbart stabilisert med væsker og narkotika gitt via injeksjoner og intravenøs ruten før videre undersøkelser på årsaken av betingelsen.

Andre kliniske funksjoner inkluderer feber (i tilfelle infeksjoner), clubbing av fingrene, vekst retardasjon i barn med cyanotic hjertesykdommer osv.

Det kan være hevet jugular venous press i halsen. Dette er sett i pasienter med hjertesvikt.

Åndedretts eksamen

Åndedretts undersøkelse viser en dårlig bryst utvidelse som er sett i astma og Kronisk bronkitt.

Brystet trommer (en spesiell test bruker fingrene som er tappet forsiktig over testen) avgir en kjedelig lyd i tilfeller av lungebetennelse og pleural effusion. Det er lyder av crepitation over lungene.

Kardiovaskulær eksamen

Kardiovaskulær undersøkelse viser unormal hjertet lyder. Det kan være Hungersvåpenet, og andre lyder signifying hjertet defekter.

Testene for cyanotisk

Testene er utført for å vurdere situasjonen. Disse inkluderer følgende:

 • Den vanligste testen er Arterial blod gass analyse og blodet Oksygenmetning ved puls-oximetry. Disse testene er utført for å vurdere hvor mye oksygen i arterial blod.
 • En fullført blod telling er foreskrevet. Dette bidrar til å oppdage funksjoner som en lav rødt blodlegeme antall (anemi), lav haemoglobin (anemi) eller høye RBC antall (polycythemia) etc. Høy teller av hvite blod celler er veiledende av infeksjoner.
 • En brystet x ray kan bli foreslått for å oppdage lunge pathologies som pleural effusion osv.
 • ECG eller elektrokardiogram anbefales å oppdage unormalt hjerterytme og hastighet.

Type unormalt eller feil av hjertet i congenital hjertesykdom kan registreres av imaging tester som:

  • Echo cardiography,
  • Transesophageal echocardiogram (TEE),
  • CARDIAC Doppler med ekko eller ultralyd,
  • CARDIAC eller brystbelte CT scan og MRI skanne.

Ekkokardiografi kan brukes å se inni hjertet å oppdage den strukturelle feilen. Christian Andreas Doppler bidrar til å identifisere tilstrekkelig retningen og mengden av blodstrømning på tvers av hjertet og store fartøyene.

 • CARDIAC catheterisation gir informasjon om nøyaktig hvordan blod blir pumpet gjennom hjertet. Dette innebærer innsetting av en liten fleksible rør, kalt et kateter inn en blod fartøy i arm eller lyske. Røret er koblet opp til hjertet.

Slutten av røret har en liten blodtrykk skjerm, som kan brukes til å ta blodtrykk målinger i ulike deler av hjertet. Ytterligere brukes en farget fargestoff til å se bevegelse av blod gjennom hjertet.

 • Andre tester for hjertesykdom inkluderer atomprøver bildebehandling og cardiac Electrophysiologic studien (EPS).
 • I lungebetennelse og lunge infeksjoner er sputum testet for mikroorganismer. Blod kulturer infisert kan også være foreskrevet.
 • Ventilasjon-perfusjon scan anbefales hos pasienter med lunge embolism. En lunge angiography bidrar til å visualisere blodårer i lungene og er nyttig i gjenkjenning av embolism
 • Hvis methemoglobin eller sulfhemoglobin er mistanke om en Haemoglobin spektroskopi er foreskrevet.
 • Subtraksjon angiography kan være foreskrevet for gjenkjenning av arterial okklusjon et digitalt. På samme måte er en dobbeltsidig Doppler- eller venography foreskrevet for akutte venous okklusjon.

Gjennomgått av April Cashin-Garbutt, Ba Hons (Cantab)

Videre lesning

Cyanotisk - hva er cyanotisk?
Årsakene til cyanotisk
Symptomer på cyanotisk
Behandling av cyanotisk

Kilder

 1. http://www.NLM.nih.gov/MedlinePlus/ency/article/003215.htm
 2. http://www.NHS.uk/Conditions/congenital-Heart-disease/Pages/Diagnosis.aspx
 3. http://www.Umm.edu/ency/article/001104sym.htm
 4. http://www.Patient.co.uk/Doctor/Cyanosis.htm
 5. http://www.NCBI.NLM.nih.gov/PMC/articles/PMC2598396/

Last Updated: Jul 12, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post