Fecal Microbiota Transplantat

Vid Liji Thomas, MD

Fecal microbiotatransplantat (FMT) är en förhållandevis ny men lyckad teknik av difficile behandling av den bångstyriga Clostridiumen (R-CDI). Den baseras på överföringen av litet bearbetad avföring från en sund oljedosering till ett mottagareare vem har en sjuklig tarmmucosa, för att återställande en olik och stabil microbiome i guten med en mönstra i att hålla med det normalatarmen.

Det är passande klart att gutmicrobiotaen har en store att få effekt på systemic vård-, så att förändringen av gutmicrobesblytaket till onormal gutämnesomsättning, colonocyte som försvagar och försämrade mucosal försvar. Detta kan resultera i ökande genomtränglighet av den epithelial barriären till endotoxins, som beviljas därför tar fram till helheten förkroppsligar och att orsaka en bred spectrum av sjukdomen.

Mekanism av effektiviteten

Inledningen av en fecal transplantat erbjuder en bättre kombination av mikrobiell art och anstränger för att komplettera och byta ut den störda microbiomen av det mottagareare. Detta favoriserar etableringen av en stabil microbiome som allra göras upp krävda bakterier och andra organismer.

Den extra närvaroen av vikter liksom vitaminer och några proteiner kan bidra till dess effektivitet, i att återställa det normala, fungerar av guten. Bakterierna är antagligen ansvariga för närvaroen av antimicrobial proteiner liksom adhesins, till exempel, som skyddar guten mot toxigenic pathogens, genom att konkurrera för bindande platser med dem som förhindrar dem från att upprätta kolonier. Annan mekanism belysas också, liksom produktionen av kort stavelse-kedja fettsyror, som kunde förhindra chemotaxis- och celladhesion, förminskande immun aktivering i guten.

Applikationer

Den enda för närvarande godkända applikationen av FMT är i behandlingen av CDI som återkommer, når färdig behandling och det har upprepat antibiotisk terapi med muntlig vancomycin. Återfall klassar är markant mindre med denna aveny av behandling.

Annat bruk undersöks, men betraktas av den medicinska etableringen som vara experimentellt i natur i dagsläget.

Dessa inkluderar mellitus som det metabolic syndromet, fetma och sockersjuka anknytas all till förlusten av inälvs- mucosal fullständighet. Igen anknytas den kardiovaskulära sjukdomen också till dysbiosisen i guten. Autoimmune sjukdomar liksom den rheumatoid artrit, Sjogrens syndrom, erythematosus för systemic lupus, och en variation av allergiskt villkorar, verkar också för att lösa efter FMT. Det är även ansett att några inälvs- och extrahjälp-inälvs- cancer kan är mindre rimliga att uppstå efter FMT.

Teknik

Tillvägagångssättet gäller att erhålla ett nytt, eller djupfryst ta prov av avföring från en sund oljedosering (vem är fri av kronisk tarmsjukdom, såväl som fritt av transmissible sjukdomar) som uppfyller valkriterierna. De filtrerade fecal tar prov injiceras in i guten av det mottagareare mestadels in i kolonet eller via en lavemang. Framgången klassar benämner in av symptomupplösning utan recurrence är som kick som 89%, när koloskopin används, och 95% med lavemang.

Tillvägagångssättet är billigt och att kräva endast ettstag. Det är också vanligt okomplicerat och enkelt och högt effektivt. Dess bruk i en multitude av distressingly kronisk systemic och inälvs- villkorar är etablerat vid forskningförsök.

Granskat av Susha Cheriyedath, MSc

Hänvisar till

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3365524/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4284325/
  3. http://www.hopkinsmedicine.org/gastroenterology_hepatology/clinical_services/advanced_endoscopy/fecal_transplantation.html
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3742951/
  5. http://thefecaltransplantfoundation.org/what-is-fecal-transplant/
  6. https://health.clevelandclinic.org/2014/05/despite-the-ick-factor-fecal-procedure-works-wonders/

[mer Ytterligare läsning: Microbiomen Projekterar],

Last Updated: Apr 4, 2017

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post