GonorréHistoria

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Gonorrén är överförd infektion för a sexually - som har varit bekant till mankind efter medeltida tider. Den sågs till, som ”applåden” för det faktiskt orsakar upptäcktes.

Upptäckten av infektionen och dess orsakar

Avkrävatiden, då den startade gonorrén inte kan förvissa sig om. Tidigast rekord av sjukdomen finnas från 1611, då den Engelska parlamentet antog en lag för att se till att spridningen av infektionen minskas och curbeds. Detta visar att storleken av allmän hälsaproblemet denna infektion hade poserat därefter. Emellertid även därefter var orsaka av infektionen okänd.

Detta följdes av en liknande lag i 1256 i Frankrike under regeringstiden av Louis IX. Tecknen av infektionen observerades, när korsfararna lägger siege av Tunnlandet. Efter Popen sekulariserade Boniface öva av medicinen, har manipulerat började till manar såväl som skökor för fest vanligt för denna infektion.

I Neisser som 1879 upptäcktes gonococcusen eller Neisseriagonorrhoeaena och det, bevisades snart att vara det causative medlet av gonorré. Han visade dess närvaro som var konsekvent i tålmodig med tecken. I tillägg då urladdning och kulturer av gonococci introducerades in i urethraen av sunda manar, orsakade den sjukdomen

Applåden

Gonorré sågs till som applåden. Enligt några historiker kom det känt omkring, därför att den skulle infekterade personen erfar en applådera förnimmelse som visades plötsligt, när det urinerade.

Andra något att säga som påbörjade det känt, därför att för att ta bort var-något liknande urladdningen från penisen, penisen måste att applåderas på båda sidor. Stillbilden andra tror att det känt kommer från Franska bordeller, som var bekant som lesclapiers, och manar, som besökte, dessa bordeller avslutade invariably upp med infektionen.

Historia av gonorrébehandlingar

Den tidigaste behandlingen av gonorrén var med bruket av kvicksilver. Det Tidigaste rönet från en Engelsk krigsskepp ”Mary den Rosa” showen, som flera specialt kirurgiskt bearbetar, var van vid injicerar kvicksilver via den urin- öppningen.

I den 19th århundradegonorrén behandlades med hjälpen av försilvrar nitrat. Försilvra nitrat avbröts snart, och i stället användes protargolen som var en typ av colloidal försilvrar sålt av Bayer från året 1887.

Omkring 1859 en annan behandling var populära. Dessa var cubebs, en Indonesisk variation av peppar, som den torkade pudrade unripe frukten användes av, och balsam av copaiba (eller copaivaen), som drogs ut från en Söder - amerikantree. Indikeringen av deras effektivitet var cessation av urladdningen.

I 1890sna det första vaccineraa förberett från dödade gonococci som tas från Neissers laboratorium. Detta vaccin introducerades i 1909.

För antibiotikummar kom in i att vara belägger med metall försöktes mot infektionen denna inklusive arsenik, antimony, vismut, guld- Etc.

Bruket av annat förgiftar för behandling som rätt fortsättas, tills 40-talkassalådaantibiotikummarna - notably Penicillin - kom in i bruk. Andra antibiotikummar, som uppstod under denna tid, var den sulphursammansättningarna eller Sulphanilamiden, Sulfapyridine och sulfathiazolen.

Penicillins fortsatte för att vara stöttepelaren av terapi till 70-tal. I 1980 identifierades de första gonococcusisolaterna som var resistent till penicillin. I 1983 anstränger en lokalepidemi som orsakas av en resistent penicillin, uppstått i North Carolina. Tålmodig behandlades lyckat med spectinomycin.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.antimicrobe.org/h04c.files/history/Gonorrhea.asp
  2. http://www.whatisgonorrhea.com/history-gonorrhea.php
  3. http://www.gonorrheaspecialist.com/gonorrhea-history/
  4. http://www.onlinemedicinetips.com/disease/g/gonorrhea/History-Of-Gonorrhea.html

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Nov 28, 2012

Comments

  1. Sabine Gorski Sabine Gorski Netherlands says:

    You need a professional translator... This is bad!

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post