Vård- verkställer av en fri Gluten bantar

Gluten är en familj av proteiner som sminket om 85% till 90% av proteinsammansättningen grundar i vete, korn, rye och några andra korn. Den göras upp av nästan jämbördig proportionerar av två typer av proteiner som kallas gliadins och glutenins, som varje har av många underordnad typ. Således är den genetiska mångfalden av gluten förbluffa. Emellertid glutensmink mest av kicken - protein som är nöjt av vete, som är ett korn, som är häftklammermaten av mycket av framkallningsvärlden.

Glutenallergin har blivit ett ämne som gemensamt omkring diskuteras. Emellertid har mest forskarenågot att säga, som endast omkring 1% av folk faktiskt har den celiac sjukdomen och en annan liten procentsats non-celiac glutenintolerans. Veteallergin är mest gemensam - sett endast i barn och den ha på sig vanligt av med tid. Således bantar ettfritt är inte rimligt att vara användbart för stora majoriteten av folk. Varför därefter den ihärdiga mythen att gluten är skadligt har förevigats? Ett svar är, att många folk lider de motsatt följderna av att äta för kick per procentsatsen av kolhydrat som leder till fetma, högt blodtryck, dyslipidemiaen och den koronara hjärtsjukdomen, bland andra.

Gluten frigör mat. Avbilda krediterar: Baibaz/Shutterstock
Gluten frigör mat. Avbilda krediterar: Baibaz/Shutterstock

Ettfritt bantar ska necessitate att ge upp många bildar av bröd och vete-baserade matar och att leda till en korförminskning i total- caloric intag. Detta ska naturligtvis bly- till en forförbättring väger in, som resultat i alleviationen av många som väga-är släkta, villkorar. Detta bör inte missförstås för ett realitetsvar till glutenutelämnandet från banta, emellertid men ganska till förminskande att overeating var det ansvariga för tecknen i första förlägger.

Ettfritt bantar (GFD) är en, som alla traces av gluten har tagits bort i från livsmedelsprodukterna, vanligt vid konstgjort bearbeta. Detta blytak till förlusten av dietary fiber, vitaminer och mineraler som väl. Sådan matar ansar också för att inkludera mer kalorier, fett, natrium, och bearbetat stärker, liksom förädlat rice-, tapioka- eller potatismjöl. Ganska än koncentrera på att äta gluten-fria produkter, som är närande-fattiga, är det antagligen klokt att inkludera, i ens bantar, en variation av frukter, grönsaker, höna, ägg och legumes, såväl som brun eller röd rice, och andra veteersättningar, den lika amaranthen, millet, teff eller havren.

Gynnar av ettFritt bantar

I folk som är känsligt till gluten eller har den celiac sjukdomen, uteslutandet av gluten från bantablytaket till upplösningen av många, om inte mest tecken, liksom diarré, förstoppning, bloating som är buk- smärtar och flatulence. Inälvs- villi börjar att återställa deras det normalahöjd och att fungera. Digestivkexen fungerar förbättrar också. Ångestställningar observeras också till minskning. Emellertid bantar denna förskjutning till ettfritt måste göras i ett sätt som ser till att dietary balansera.

Faror av ettFritt bantar

Mest folk i dag, som har adopterat denna typ av mat, planerar, har inte några att bilda av glutenintolerans alls och berövar sig thus av ett billigt, och nutritious korn för inte märkbart gynnar. Detta är kanske ett av den motsatt ha som huvudämne verkställer av glutenallergidiskussionen som kan anknytas till spridningen av falsk information angående farorna av gluten för att bemanna vem har en annars sund och det normala gut.

Denfria livsmedelsindustrin har hoppat till $12 miljard i reor med en tillväxttakt av 136% i precis två år (2013-2015). Denna ändring har dess beskärning i första hand i missuppfattningen som digestivkexen och allmänt vård- förbättras, genom att lämna ut gluten. Detta ignorerar faran av att ersätta sunda gluten-innehållande matar, liksom helt kornvete, med kommersiellt bearbetade gluten-fria matar, liksom sädesslag och förädlat ricemjöl. Dessa är rimliga att innehålla mer genomdränkt fett och sockrar. Detta är en resonerar därför flera studier visar att ökande riskera av fetma och det metabolic syndromet i celiac sjukdomtålmodig som skiftar till ettfritt, banta. Emellertid har andra studier också visat att en förminskning i hjärtsjukdom riskerar i befolkningen av celiac tålmodig, når de har adopterat ettfritt bantar.

Secondly kan ricemjöl inte ersättas för vetemjöl i mest recept, så det hjälpmedel, som bemannar med den celiac sjukdomen ger upp hela korn alldeles ganska, än ersätta vete med andra hela korn, som är en den ändring förhöjningar riskera av den kardiovaskulära sjukdomen. Det skulle verkar för att vara långt bättre att fortsätta inklusive hela korn i korrekt portionr storleksanpassar i banta, om gluten inte contraindicateds.

Ett annat dyka upp problem är den ökande strictnessen av gluten-fria kriterier, är detta, därför att förbättrad teknologi är kompetent att avkänna minimala traces av gliadin, prolamines, hordeins och även gluten i hydrolyzed matar.

Flera studier har bekräftat de överdrivna beloppen i gluten-fria matar av proteiner och fett som kopplas ihop med lågt antal av kolhydrat, calcium, stryker, magnesium, zinc och dietary fiber, som görar mottaglig för att väga affärsvinst. Det glycemic indexet av dessa matar är typisk kicken, och de är ofta hyperlipidemic, på grund av ökande trans. och genomdränkta fett. Efter flera år av efter ettfritt har bantat, grundar forskare att mindre än halva av kvinnor i en studie tog in föda rekommenderat dagligen antal av dessa nutrients, förutom låg nivå av vitaminet D, B12 och folate. Detta är, därför att många gluten-fria matar göras genom att använda raffinerade mjöl med låg fiber, från korn som har aleuronelagrar att tas bort, genom att mala som lämnar endast den starchy endospermen. Många av dem innehåller också trans.-fett. Att äta ut är ett problem för celiac tålmodig, på grund av det inskränkt primaa tillgängligt, som kan leda till det ökande valet av readymade gluten-fria mellanmål och kexar, som innehåller överdrivna fett.

Tålmodig på ett celiac bantar bör därför avskärmas för att avkänna brister av nödvändiga nutrients. Detta är bestämt farligt i barndom, på grund av det ökande behovet för nutrients, som främjar tillväxt och utveckling, såväl som det ökande behovet för energi.

Igen bantar den allmänna begränsningen och bristen av palatability av ett strikt gluten-fritt kan leda till fattig adherence, som kunde igen påskynda stränga tecken. Således är försiktig övervakning nödvändig att se till att långsiktig överensstämmelse med ett allsidigt gluten-fritt bantar.

Källor

 1. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/gluten/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/behindtheheadlines/news/2017-05-04-low-gluten-diet-linked-to-heart-attack-risk/
 3. https://www.urmc.rochester.edu/patients-families/health-matters/december-2015/grains-of-truth-getting-the-goods-on-gluten.aspx
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24837306
 5. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jgh.13703/full
 6. http://www.oalib.com/references/9086282
 7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257612/
 8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4760426/
 9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27211234
 10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4841035/
 11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4406897/
 12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4331053/

[Mer ytterligare läsning: Gluten]

Last Updated: Aug 23, 2018

Liji Thomas

Written by

Liji Thomas

Liji Thomas is an OB-GYN, who graduated as gold medallist from the Government Medical College, University of Calicut, Kerala, in 2001. Liji practiced as a full-time consultant in obstetrics/gynecology in a private hospital for a few years following her graduation. She has counseled hundreds of patients facing issues from pregnancy-related problems and infertility, and has been in charge of over 2,000 deliveries, striving always to achieve a normal delivery rather than operative.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post