HjärtaFel

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Hjärtafel är ett syndrom som orsakar en förminskning i hjärta kapacitet att pumpa blod. Normalt pumpar hjärtan blod för att leverera livsviktiga nutrients och syre till alla delar av förkroppsliga. I hjärtafel har startar hjärtan svårighet att pumpa tillräckligt och att fungera i ett onormalt sätt för att kompensera.

Typer av hjärtafel

Hjärtafel kan uppstå i efter vägen:

Hjärtafel som tack vare uppstår fel av den lämnade ventrikelmuskeln att pumpa blod runt om förkroppsliga. Detta kallas lämnad ventricular systolic dysfunction (LVSD) eller lämnat ventricular fel (LVF).

Bakåtriktat fel eller höger ventrikelfelblytak till en överskott ackumulation av vätska i förkroppsliga och edemaen som kallas anasarca. Detta orsakar foten och lägger benen på ryggen vanligt för att svälla upp. Levern kan också bli förstorad, och blodkoaguleringproblem kan godsspecifikationen.

Biventricular fel ser till, när både de lämnade och högra ventriklarna missar för att fungera som vanligt.

Hjärtafel var det skjutna ut beloppet av blod eller utskjutningen del konstant remains. Detta benämnas hjärtafel med bevarad utskjutning del (HFPEF) och uppstår, när ventrikeln blir lik och missar för att utvidga och fylla upp med blod, innan den pumpar det ut.

Hjärtafel som tack vare uppstår sjukdom av hjärtaventilerna.

Orsakar av hjärtsjukdom

Något av orsakar och startar av hjärtafel inkluderar:

 • Koronar hjärtsjukdom
 • Kickblodtryck
 • Försvagade hjärtamuskler eller cardiomyopathy
 • Hjärtarytmabnormality eller arrhythmia
 • Hjärtaventilsjukdom
 • Sträng blodbrist
 • Hyperthyroidism eller overactive thyroidkörtel
 • Pulmonary högt blodtryck

Tecken av hjärtafel

Tecken av hjärtafel varierar enligt typen och strängheten av hjärtafelet men, gemensamt, tecknen inkluderar breathlessness och att hosta, ytterlighetsvaghet och tröttar ut och svälla i olika delar av förkroppsliga.

Diagnos och behandling av hjärtafel

I många folk är hjärtafel ett livslångt villkorar som inte kan kureras. Behandlingsyften på att maximera hjärta fungerar och att förbättra livskvalitet. Detta kan uppnås igenom:

Bevattnar saltar inklusive reglering för Livsstiländringar och intag och att stoppa att röka och att dricka för alkohol.

Att Ta läkarbehandlingar (liksom digoxinen) kan hjälpa hjärtan att pumpa effektivare och diuretics kan förminska vätskan laddar i förkroppsliga. I tillägg förminskar leder angiotensinreceptorblockers (eg., losartan, valsartan och candesartan) blodtryck och också till ändringar i hjärtamusklerna som kan hjälpa att korrigera hjärtafel till en bestämd grad.

Kirurgisk korrigering och bruk av medicinska apparater liksom hjärtaventiler eller pacemakers.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

 1. http://www.nhs.uk/Conditions/Heart-failure/Pages/Introduction.aspx
 2. http://www.heartfailureguideline.org/_assets/document/Guidelines.pdf
 3. http://www.sign.ac.uk/pdf/sign95.pdf
 4. http://www.heart.org/idc/groups/heart-public/@wcm/@hcm/documents/downloadable/ucm_300315.pdf
 5. https://www.ghc.org/all-sites/guidelines/heart-failure.pdf
 6. http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/tutorials/congestiveheartfailure/ct129106.pdf

[mer Ytterligare Läsning: HjärtaFel]

Last Updated: Nov 18, 2013

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post