KickBlodtryckHögt blodtryck

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Högt blodtryck- eller kickblodtryck är bekant som ”den tysta mördare”, därför att illviljan som den är en av mest som vanligt är dödliga, villkorar över hela världen, mest folk är omedvetet dem har villkora, därför att det framlägger med mycket få eller inga tecken.

Diagnosen därför ofta göras inte, tills sjukdomen har fortskridit nog för att orsaka tecken, som arrangera på den har ofta liv - hota resultat liksom för att slå. På grund av bristen av specifika tecken bör vuxen människa ha deras blodtryck mätte varje fem år.

Blodtryck

Blodtryck är pressa som utövas mot väggarna av blodkärl, som hjärtan pumpar blod till och med dem. Anstränger det ökande hjälpmedlet för ett blodtryck för mycket förläggas på artärväggarna som kan leda till komplikationer liksom en slå, en njureskada eller en hjärtinfarkt.

Blodtryck mätas i millimetrar av kvicksilver (en mm Hg) som använder en instrumentera som kallas en sphygmomanometer. Det finns numeriska två figurerar av blodtryck - de systolic pressar, och de diastolic pressar. De systolic pressar är det högre figurerar och indikerar pressa av blod när hjärtatakterna.

Diastolic pressa är det lägre figurerar och indikerar pressa av blod, när hjärtan vilar mellan två takter. Ett jämnt det normalablodtryck är ett av omkring 120/80 en mmHg-stund som en pressa över 140/90 en mm Hg är den ansedda kicken.

Riskera dela upp i faktorer och tecken

Riskera av högt blodtryck ökas i folk, som är överviktigt eller obese, de av den Afrikanska eller Karibiska beskärningen och de med en bantakick i salt men low i nya frukter och grönsaker. Bemanna vem inte får nog övar, som röker eller dricker för mycket alkohol, eller, som åldras över 65 år, är på ökande riskerar också. Kickblodtryck kör också i familjer.

Diagnos och behandling

Högt blodtryck mätas genom att använda en sphygmomanometer som kan vara van vid övervakar regelbundet blodtryck som är jämnt i någon, som diagnostiseras med villkora. Det finns flera grupper av antihypertensiveläkarbehandlingen som kan vara van vid kontrollerar blodtryck.

Med tiden kan kickblodtryck skada organ liksom njure, synar, och hjärnan och dessa undersöks rutinmässigt för högt blodtryck-framkallad skada.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

  1. http://www.nhs.uk/conditions/Blood-pressure-(high)/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.nice.org.uk/nicemedia/live/13561/56015/56015.pdf
  3. http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/79059/1/WHO_DCO_WHD_2013.2_eng.pdf
  4. https://www.icsi.org/_asset/wjqy4g/HTN.pdf
  5. http://www.acponline.org/patients_families/pdfs/health/hypertension_report.pdf
  6. http://www.ghc.org/all-sites/guidelines/hypertension.pdf
[mer Ytterligare Läsning: Högt blodtryck (KickBlodtryck)]

Last Updated: Apr 1, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post