Är vad hippocampusen?

Hippocampusen är en liten region av hjärnan, som bildar del av det limbic systemet, och är i första hand tillhörande med minne och rumslig navigering.

 

Anatomi och läge

Hippocampusen lokaliseras i den medial temporal loben av hjärnan, under det bark- ytbehandlar. Dess strukturera delas in i två halvor som ligger i lämnat och rätsidarna av hjärnan. Organ buktas med en forma som liknar en seahorse, och dess känt härledas från koppla ihop av greken uttrycker ”flodhäst” för häst och ”kampos” för havet.

Historia och upptäckt

Hippocampusen sågs först till av den Venetian anatomisten Julius Caesar Aranzi i 1587. Han beskrev den som en kant längs däcka av den temporal hornen av sidoventrikeln och likened den först till en silkworm och mer sistnämnd, till en seahorse. I 1740sna myntade en Parisian kirurg René-Jacques Giffel de Garengeot benämna ”cornuen Ammonis,” menande hornen av Amun, en forntida egyptisk gud.

Fungerar och oordningar av hippocampusen

Hippocampusen handlar med bildandet av långsiktiga minnen och rumslig navigering. I sjukdomar liksom Alzheimers sjukdom är hippocampusen en av de första regionerna av hjärnan som blir skadad och detta blytak till den minnesförlusten och desorienteringen som är tillhörande med villkora.

Hippocampusen kan bli också bliven skadad till och med syreförlust eller hypoxia, infektion eller inflammation eller som ett resultat av epilepsi för temporal lob. Individer med hippocampal skada framkallar amnesi och kan vara oförmögna att bilda nya minnen av tiden eller läget av en händelse, till exempel.

Källor

  1. http://www.caam.rice.edu/~cox/wrap/hippocampus.pdf
  2. http://www.cognitivemap.net/
  3. http://www.icn.ucl.ac.uk/nburgess/papers/Kingetal04.pdf
  4. http://www.uv.es/revispsi/articulos1.02/M6Good.pdf
  5. http://www.richardhill.com.au/HippocampusMemory.pdf

[Mer ytterligare läsning: Hippocampus]

Last Updated: Aug 23, 2018

Advertisement

Comments

  1. Taulant Ferati Taulant Ferati Albania says:

    how can i find the complete information to cite this article in apa style

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post