Historia av det Ketogenic bantar

De ketogenic bantar blev populära som en terapi för epilepsi i 20-tal och 30-tal. Den framkallades för att ge ett alternativ till non-huvudströmmen fastan, som hade visat framgång som en epilepsiterapi. Emellertid övergavs banta slutligen i hög grad tack vare inledningen av nya anticonvulsantterapier. Även om den dök upp att mest fall av epilepsin kunde effektivt kontrolleras genom att använda dessa läkarbehandlingar, stillar de missat för att uppnå epileptiker kontrollerar in omkring 20% till 30% av epileptikrar. För dessa individer och bestämt barn med epilepsi beträffande-introducerades banta som en teknik för att klara av villkora.

Rollen av fastan i behandlingen av sjukdomen har varit bekant till mankind för tusentals år och var utstuderad specificerar in vid forntida grekiska läkare och forntida indiska läkare. En tidig sortavhandling i den Hippocratic corpuset, ”på den sakrala sjukdomen,” beskriver hur förändringar bantar in lekte en roll i epilepsiledning. Den samma författare beskriver också i ”epidemier” från samlingen, hur en man kurerades av epilepsi, då han abstained fullständigt från att konsumera mat eller drinken.

Den första moderna vetenskapliga studien in i fasta som en bot för epilepsi förades i Frankrike, i 1911. På tiden var potassiumbanaliteten van vid festepileptikrar, men detta medel mentala kapaciteter saktade för tålmodig'. I stället följde tjugo epilepsitålmodig enkalori, vegetarisk mat planerar som kombinerades med fasta. Två tålmodig visade viktiga förbättringar, även om mest inte kunde klibba till de dietary begränsningarna. Emellertid fanns banta för att förbättra tålmodigns mentala kapaciteter som jämfördes med, verkställer av att ta potassiumbanaliteten.

Också under tidig sort - århundradet för th 20, en amerikan som kallades Bernarr Macfadden, populariserade idén av fastan som vård- hjälpmedel av återställande. Hans deltagareosteopath, Hugh Conklin, introducerad fasta som en behandlingmetod för att kontrollera epilepsi. Föreslagna Coklin, som epileptiska beslag orsakades av en toxin, avsöndrade i inälvan och föreslogg att att fasta för 18 till 25 dagar kunde orsaka toxinen för att skingra. Hans epileptiska tålmodig var pålagd ”bevattnar bantar,”, som anmälde han kurerade 90% av barn med villkora och 50% av vuxen människa. Analys av studien, som var utförd mer sistnämnd som visades att, i faktum, 20% av Coklins tålmodig blev beslag-fri, stund 50% visade någon förbättring. Fastaterapin adopterades snart, som delen av konventionell terapi för epilepsi och i 1916, Dr McMurray som anmälas till den New York läkarundersökningen, förar journal över att han hade lyckat behandlat epileptiska tålmodig genom att ordinera en fasta som fritt följdes av en banta av stärkelse och socker efter 1912.

Den ägde rum i 1921 som endocrinologisten Rollin Woodyatt noterade att tre bevattna-lösliga sammansättningar, aceton, β-hydroxybutyrate och acetoacetate (som kallades tillsammans ketonen förkroppsligar) producerades av levern som ett resultat av svält, eller om de följde rich för en banta i fett och low i kolhydrat. Russel som var mer wilder från den Mayo kliniken, kallade denna som ”de ketogenic bantar” och använt det som en behandling för epilepsi, också i 1921.

Mer ytterligare forskning i 60-tal visade att mer ketones produceras by medel-kedjar triglycerides (MCTs) per enhet av energi, därför att de transporteras snabbt till levern via den hepatic portalåder, som motsatt till det lymphatic systemet. I 1971 planerade Peter Huttenlocher ett ketogenic bantar, var 60% av kalorierna kom från MCT-olja, som tillåtet mer protein och kolhydrat att vara inklusive som jämförs med det original- ketogenic, bantar, menande föräldrar kunde förbereda mer njutbar mål för deras barn med epilepsi. Många sjukhus adopterade också MCTEN bantar i stället för det original- ketogenic bantar, även om några använde en kombination av tvåna.

Källor

 1. http://www.gosh.nhs.uk/medical-information/procedures-and-treatments/ketogenic-diet/
 2. http://site.matthewsfriends.org/uploads/pdf/TypesofKetoDiet.pdf
 3. http://www.g1dfoundation.org/wp-content/uploads/2012/01/Ketogenic-Diet-How-to-Make-it-Work-for-Life.pdf
 4. http://www.theketogenicdiet.org/
 5. http://www.nutritionandmetabolism.com/content/pdf/1743-7075-1-2.pdf

[Mer ytterligare läsning: Ketogenic banta],

Last Updated: Aug 23, 2018

Advertisement

Comments

 1. Daany Ampuero Daany Ampuero Argentina says:

  Hola. Tengo mi hermana de 30 años con epilepsia, me diria cuál es la dieta que le tengo que hacer? Por favor!!!

  • Daniel Demchak Daniel Demchak United States says:

   Perdón mi español. Como la dieta keto. La dieta es 20 gramos o menos de carbohidratos cada dia, 65% o más calorías desde grasa y las demás proteína por eso 65% grasa, 30% proteína y casi a nada carbohidratos.

   Ella debería comer muchos huevos, queso, mantequilla, mayonesa, carne. Busca "ketogenic diet foods".

   Buen suerte

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post