Συνηγορήσουμε: Είστε υποχονδριακός;

Από Απριλίου Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν είστε ανησυχητικό σχετικά με την υγεία σας πάρα πολύ; Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο κυκλοφόρησε από την βορειοδυτική ιατρική καθηγητής, "έχουμε γίνει έθνος υποχόνδριοι". (3)

Το έτοιμο-διαθεσιμότητα του Διαδικτύου σίγουρα κάνει αναζήτηση για πληροφορίες σχετικά με την ιατρική συνθήκες πολύ εύκολο. Οδήγησε αναπληρωτής καθηγητής στο dub χρόνο μας ως "μια εποχή των ενσωματωμένων". Επιπλέον, η ανταλλαγή πληροφοριών υγείας σε φόρουμ του Διαδικτύου και ούτω καθεξής έχει ακόμη και επισημάνθηκαν ως "cyberchondria". (10, 14)

Αλλά πόσο ενσωματωμένων θα πρέπει κάνουμε - σε αυτό το σημείο αυτήν τη στροφή σε συνηγορήσουμε; Για να απαντήσετε σε αυτό, πρέπει πρώτα να γνωρίζει τι είναι στην πραγματικότητα συνηγορήσουμε και που επηρεάζει. Στη συνέχεια, ίσως μπορούμε να εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε σχετικά με αυτό.

Τι είναι το συνηγορήσουμε;

Συνηγορήσουμε είναι μια κατάσταση όπου αντιμετωπίζετε ανησυχία σχετικά με το δικό σας υγείας. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει φοβούμενος ότι είστε σοβαρά άρρωστος. (1)

Τα συμπτώματα που υποχονδριακή τους φόβους σχετικά με μπορεί να είναι πραγματικές ή φανταστικό. (1) Ορισμένες φορές ένα πρόσωπο μπορεί να μπερδέψουν κανονική σωματικές λειτουργίες, όπως η εφίδρωση ή γενικές μυϊκούς πόνους και πόνους, ως συμπτώματα σοβαρής ασθένειας. (2)

Είναι χαρακτηριστικό για κάποιον με συνηγορήσουμε να συνεχίσουν να φοβούνται ότι είναι σοβαρά άρρωστος, ακόμη και παρά τους γιατρό τους εξασφαλίζοντας ότι δεν είναι. (6)

Είναι πραγματικά μια παθολογική κατάσταση από την συνηγορήσουμε;

Εν συντομία, η απάντηση είναι "Ναι". Συνηγορήσουμε είναι μια αναγνωρισμένη ιατρική κατάσταση που ονομάζεται «κλινική hypochondriasis». (3)

Η Συνθήκη αναφέρεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύστημα ταξινόμησης ICD-10 ως hypochondriacal διαταραχή. (8)

Hypochondriasis παρατίθεται επίσης κάτω από το διαγνωστικό και στατιστικό εγχειρίδιο (DSM) IV. Έχει προταθεί ότι η DSM V η Συνθήκη θα πρέπει να αναλυθεί σε δύο κατηγορίες: σωματικών σύμπτωμα διαταραχή (SSD) και ασθένεια αγωνία διαταραχή (IAD). (7)

Η πρώην παραπέμπει στην εν λόγω ασθενείς που ανησυχούν πάνω στα σωματικά συμπτώματα, ότι η τελευταία θα διατεθεί για εκείνους που έχουν ελάχιστη σωματικά συμπτώματα αλλά είναι ακόμη ανυπόμονοι σχετικά με την ιατρική σοβαρή ασθένεια. (7)

Που επηρεάζει συνηγορήσουμε;

Συνηγορήσουμε επηρεάζει τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Είναι επίσης πιθανότερο σε αυτές με ένα ιστορικό των καταχρήσεων. Η κατάχρηση αυτή μπορεί να είναι σωματικής ή σεξουαλικής. (4) Δεν έχουν όλα τα άτομα με συνηγορήσουμε, ωστόσο, έχουν αντιμετωπίσει κατάχρηση στο παρελθόν. (5)

Ο επιπολασμός της συνηγορήσουμε εκτιμάται μεταξύ 1% και 5% και τείνει να αρχίσει όταν ο ασθενής είναι μεταξύ 20 και 40. Αυτό μπορεί, ωστόσο, να προκύψει σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή νεότερος. (6) Ωστόσο, συνηγορήσουμε τείνει να παρουσιάσει τα συμπτώματα, πριν από έναν ασθενή συμπληρώνει το 65ο έτος ηλικίας 50 ετών. (8)

Αυτό ενεργοποιεί συνηγορήσουμε;

Δεν είναι γνωστό για ορισμένες τι ενεργοποιεί συνηγορήσουμε, Ωστόσο, παρατηρώντας κάποιος κλείσετε εμπειρία μια προκαλεί εκφυλισμό της ασθένειας, ή πράγματι αντιμετωπίζει σοβαρή ασθένεια εαυτό, μπορεί μερικές φορές οδηγήσουν hypochondriasis. (6)

Συνηγορήσουμε μπορεί επίσης να ενεργοποιείται από το περιβάλλον στο οποίο ένα παιδί μεγαλώνει. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σχετικό εάν ασθενούς ανατραφεί σε ένα νοικοκυριό όπου η ασθένεια ήταν πολύ επικεντρώθηκε στις- ή, εάν το παιδί έλαβε πολλά προσοχή κάθε φορά ήταν άρρωστος. (9)

Τα συμπτώματα της συνηγορήσουμε

Υπάρχουν πολλές συμπτώματα συνηγορήσουμε. Γενικά συσχετίζονται με μια βαθιά ανησυχία σε είναι σοβαρά άρρωστος, με βάση ορισμένα σωματικής συμπτώματα.

Τα σωματικής συμπτώματα που απορρέουν οι ανησυχίες, μπορεί να περιλαμβάνει μια σειρά από τα μέρη του Σώματος διαφορετικά. Τα παρακάτω μέρη του Σώματος που επηρεάζονται συνήθως:

 • Κοιλιακή εντόσθια - αυτή είναι η κοιλιακή περιοχή που περιλαμβάνει το στομάχι, έντερα, συκώτι, πάγκρεας, σπλήνα, τα νεφρά και ούτω καθεξής
 • Το στήθος
 • Το κεφάλι και ο λαιμός (11, 12)

Η φυσική συμπτώματα που η ασθενής επηρεάζεται οδηγήσει να φοβούνται ότι έχουν μάλλον ιατρικό πρόβλημα. Ο φόβος αυτός εξακολουθεί να υφίσταται παρά αρνητικά αποτελέσματα και διαβεβαίωση από την παροχέας υπηρεσιών υγείας ότι ο ασθενής δεν διαθέτει μια παθολογική κατάσταση.

Για να ταξινομούνται ως έχοντας συνηγορήσουμε, ο φόβος της ασθένειας πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες. (1)

Ένα ακόμα σύμπτωμα συνηγορήσουμε είναι ότι ο φόβος του ασθενή πάνω από έχοντας μια συγκεκριμένη συνθήκη ιατρική αυτή οξύνεται ακόμη περισσότερο με την ανάγνωση σχετικά με την ασθένεια. (13)

Μεταχείριση των συνηγορήσουμε

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι θεραπεία για συνηγορήσουμε: μιλάμε θεραπεία και τα φάρμακα. (1, 4)

Εντός μιλάμε θεραπειών, υπάρχουν δύο τρόπους για τη θεραπεία συνηγορήσουμε: ψυχοθεραπεία και γνωστική-συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT).

Και οι δύο αυτές μέθοδοι ψυχολογική επικεντρώνονται στην κατανόηση της κατάστασης και των συμπτωμάτων, και μιλάμε για τρόπους για να αντιμετωπίσει τους. (4)

Ένα άλλο μιλώντας για επιλογή θεραπείας είναι για τους ασθενείς να παρευρεθούν "ομάδας ψυχοθεραπεία". Το μόνο πρόβλημα με αυτές τις θεραπείες είναι ότι πολλούς ασθενείς δεν θα συμφωνήσουν να συμμετέχουν σε αυτά. (6)

Antidepressant φάρμακα χρησιμοποιούνται μερικές φορές για τη θεραπεία συνηγορήσουμε. Μπορεί να επιβληθεί η ειδικά σεροτονίνης reuptake πρωτονίων (SSRIs) και tricyclic αντικαταθλιπτικά. (1, 15)

Προβλέπονται επίσης μερικές φορές βενζοδιαζεπίνες, αλλά θέματα έχουν διατυπωθεί κατά τη χρησιμότητά τους. (6)

Πηγές

 1. http://www.MED.Nyu.edu/Content?ChunkIID=11760
 2. http://www.NHS.uk/Conditions/munchausens-Syndrome/Pages/Introduction.aspx
 3. Http://www.Feinberg.Northwestern.edu/News/2012/06/hypochondriacs.html
 4. http://www.Umm.edu/ency/article/001236.htm
 5. http://www.ncbi.NLM.NIH.gov/pubmedhealth/PMH0002216/
 6. http://www.Brown.edu/courses/BI_278/other/Clerkship/Didactics/readings/Hypochondriasis.pdf
 7. http://www.dsm5.org/ProposedRevision/Pages/proposedrevision.aspx?RID=10#
 8. http://www.who.int/classifications/ICD/EN/bluebook.pdf
 9. http://www.Bu.edu/Bridge/Archive/2002/10-04/Health.htm
 10. http://researchmatters.asu.edu/Stories/Internet-search-hypochondriacs-Best-Friend-2183
 11. http://smj.SMA.org.SG/3401/3401ia1.pdf
 12. http://www.Dartmouth.edu/~humananatomy/part_5/chapter_26.html
 13. http://Library.upstate.edu/frc/Resources/Eil/beha3334.php
 14. http://www.ncbi.NLM.NIH.gov/PubMed/20545492
 15. http://newsdev.Health.ufl.edu/heartbeat/heartbeat.aspx?ID=7709

Last Updated: Aug 3, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post