Blygdläpparsträckning

Blygdläpparminoraen är de tunna kanterna, eller veck av flår som finns på antingen sida av den vaginal öppningen. De visar att en bred variation storleksanpassar in från kvinna till kvinnan, så finns det den labial längden för någon `-det normala' som ska beskådas som sexually eller kosmetiskt önskvärt för kvinnor.

Genomsnittet spänner av labial dimensionerar fördjupa från sned boll för omkring 4,0 till 6,4 cm i längd och för omkring 2 cm. Det är viktigt att notera att det faktiskt spänner är mycket mer bred, med det normalavariants som är någonstans från 1,2 till 10 cm i längd och 0,7 till 5 cm i bredd. Interestingly är den två blygdläppar av den samma kvinnan mycket ofta av olika längder. Detta visar, att viktiga variationer i labial storleksanpassar från en sida till annan, såväl som mellan olika kvinnor, är perfekt det normala och inte tecken av den labial hypertrophyen eller onormalt i any långt.

Labial sträckning i flickor

Många kulturer värderar större snarlikt än mindre blygdläppar i kvinnor, i korkontrast till den moderna trenden av att önska liten pre-pubescent-visande blygdläppar i kvinnor som är könsmogna, som kan även genomgå kirurgi för att uppnå ett sådan utseendemässigt.

Emellertid exakt har motsatsen observerats för att uppstå i många afrikanska kulturer. En som är sådan, är Bagandaen övar av labial förlängning för undervisning som en stam- kvinnlig påbörjanderite som undervisar alltid till ung flicka, som är nära deras pubertet, mellan 9 och 16 år, och alltid avslutar av menarche. Det undervisas av en släkt fläder som är kvinnlig av fader familj, hålls en kvinnlig hemlighet om dess kapacitet och specificerar och förväntas att utföras av alla kvinnlig av stammen för att vara valbart för förbindelse inom stammen. Nästan 90% av kvinnor i sådan områden har långsträckt deras blygdläppar och underhåller detta önskvärt storleksanpassar, genom stamgästatt sträcka. Finalen storleksanpassar av blygdläppar är åtminstone en till en, och en halva flytta sig mycket långsamt i längd.

Fläderkvinnor undervisar vanligt denna övar, och flickor kan därefter öva den bara eller i grupper för att hjälpa en another, som en typ av det stam- påbörjandet övar.

I många fall undervisas de för att använda olika botanicals liksom Solanumaculeastrumen Dunal, och Bidenspilosa L, som är visade växt- läkarbehandlingar som är välgörande till det kvinnligt, förkroppsligar. Dessa mjuknar blygdläppar och gör sträckning lättare, mindre smärtsam, och snabbare effektivt.

Syfte av Labial att sträcka

Målet av detta övar verkar för att vara komplext, men kan enkelt beskrivas som betytt till förhöjning nöjet som är tillhörande med samlaget för både manlig och kvinnlig. Både manlig och kvinnlig verkar för att ha en gynnsam inställning in mot att fortsätta detta för att öva, som gör inte färdigt det tekniskt, eller den traditionella definitionen av den kvinnliga genitala stympningen, (FGM) därför att den inte är tillhörande med excision eller snitt av de kvinnliga yttre genitaliana, och siktas på ökande deras storleksanpassar ganska än minska det.

Huvudsakligen, är syftet av labial att sträcka till kvinnligt sexuellt nöje för förhöjning ganska än begränsar det. Det är på grund av sådan rön att några forskare har relevant föreslågit att benämna`en kvinnlig genital ändring' appliceras till denna övar i stället.

Manar i sådan kulturer föredrar också att deras fruar har långsträckt blygdläppar, som denna ger förmodligen ett bättre område för att förspel ska uppnå kvinnlig sexuell upphetsning, och hjälper att göra slätare samlag lättare såväl som att tillfoga till beståndsdelen av lockmedlet för faktisk genomträngning in i slidan. Huruvida villkorat av deras kultur för att värdera detta kvinnliga utseendemässigt eller inte, verkar dessa manar att uppskatta långsträckt blygdläppar, fast de inte tar några riktar del, i att se till att deras kvinnlig utför labial sträckning.

Riskerar

Riskerar av skulle labial sträckning verkar att vara minsta, mestadels begränsas till att klia, och milt smärta på tiden av initial sträckning.

Några forskare har anmält motsägande rön liksom viktig bulnad, mild blödning från de minderårigsnitten och skaven, som uppstår under de initiala perioderna, och tillfälliga rapporter av neurosensitivityen som ett resultat av hypertrophic blygdläppar. Det finns ökande inga riskerar av överföring av sexuella infektioner, som speciellt det processaa är den färdiga, för flickan blir sexually - aktivet.

Det primärt riskerar skulle verkar att vara, att kvinnlig, som väljer att inte genomgå det processaa stigmatizeds, och mindre rimligt för att finna valbara partners bland deras stam. För detta ämna, dem kan skrämmas av olikt psykologiskt pressar tekniker in i att acceptera det.

I några delar av Mocambique är labial förlängning tillhörande med vaginal dragande åt användande olik milt sammandragande viktgåva i örtar av regionen. Upp till övar 65% av kvinnor i dessa regioner detta på en stamgästbas.

Det är anmärkningsvärt att detta övar verkar långsamt för att dö ut, som de socioeconomic profilerar av regionändringarna, huruvida eller inte detta är som svar på inledningen av västra idéer av kvinnlig sexualitet eller inte.

Hänvisar till

  1. http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/13691058.2010.518772?journalCode=tchs20
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5460297/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18247211
  4. http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/19317611.2013.851139?src=recsys&journalCode=wijs20
  5. http://www.iscgmedia.com/uploads/6/0/9/7/6097060/perez_gm.pdf

[Mer ytterligare läsning: Blygdläppar]

Last Updated: Aug 23, 2018

Liji Thomas

Written by

Liji Thomas

Liji Thomas is an OB-GYN, who graduated as gold medallist from the Government Medical College, University of Calicut, Kerala, in 2001. Liji practiced as a full-time consultant in obstetrics/gynecology in a private hospital for a few years following her graduation. She has counseled hundreds of patients facing issues from pregnancy-related problems and infertility, and has been in charge of over 2,000 deliveries, striving always to achieve a normal delivery rather than operative.

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post