Livsstiländringar för matsmältningsbesvär (Dyspepsia)

Vid Jeyashree Sundaram, MBA

Det gastrointestinala (GI) området leker en viktig roll i matsmältning. Dyspepsia eller matsmältningsbesvär är en allmänning villkorar som uppstår, när förkroppsliga har svårighet, i att smälta mat. Dyspepsia kan vara ett tillfälligt eller återkommande problem. Ändringar till livsstilen kan ofta ge viktig lättnad från dyspepsia.

Kreditera: 9nong/Shutterstock.com

Dietary ändringar

Ett allsidigt bantar kan förbättra individ total- vård-, och hjälp, i att klara av den bestämda sjukdomar och läkarundersökningen, villkorar, som den kan bland minskning sannolikheten av matsmältningsbesvär.

Till exempel väller fram folket med skulle dyspepsia för att undvika carbonated, och mousserande drinkar, caffeinated mat och drycker, alkoholiserada drycker, mat som innehåller den citric kicken, tillfredsställer som i apelsiner, tomater och produkter som göras av tomater, greasy mat, och fettig eller kryddig mat. Matar och drycker som innehåller koffein, bör förminskas eller undvikas, som närvaroen av koffeinet stimulerar overproduction av gastric syra.

Studier av dyspepsia bantar avslöjer att matobjekt liksom knipor, korvar, vinäger, bolognas, tea, korn, läsk, röd peppar, pasta, pizza och salt matar förvärrar tecken av matsmältningsbesvär. Å andra sidan vaggar matar liksom rice, äpplet, bröd, godisen, honung, yoghurten, kumminfrö, daterar, valnöten, och quincen lättar dyspepsia. Vattenmelonen överträffar lista av frukter som förvärrar dyspepsia. Citrusfrukter liksom för apelsiner nedgång också under denna kategori.

Detta kan hjälpmedlet, som att anpassa som är ens, bantar, genom att dricka och att äta korrekt, och att undvika drycker och matar, som kan försämra matsmältningsbesvärtecken, hjälpa, i att klara av matsmältningsbesvär.

Att bry sig bör tas för att skapa en stillhet och en kopplad av atmosfär, för att äta i litet antal och för att tugga maten långsamt och fullständigt under mealtimes. Den är klok aldrig att hoppa over mål eller att overeat. Undviken blandning av hoad och kall mat är bättre. Det sådan folket bör också undvika frukter omgående för eller efter ett mål.

Klara av sinnesrörelser

Ett viktigt dela upp i faktorer, i att orsaka matsmältningsbesvär, är mental hälsa. Ångest och spänningen orsakar förorsakar obehag till magen. Känslor av ångest gör nervsystemet overactive och, så avleda värdesakdelar från digestivkexsystemet.

Klassa av matsmältning förminskas som produktionen av naturliga digestivkexenzym, och magesyror påverkas negativt. Personen kan framkalla vanan av att äta mat för snabbt, överhopp av mål eller att inte tugga riktigt eller kan godsspecifikationen andra tecken av matsmältningsbesvär.

Fast rollen av spänningen i dyspepsia inte är att rikta, kan den underligga några tecken av matsmältningsbesvär. Ett stressat varar besvärad skärmångest, bekymmer eller retlighet och kan resultera i insomnia. Omvänt om en individ sömn-berövas, framkallar vara besvärad spänning. Spänningen kan skapa muskeln smärtar, huvudvärkar och svindelen. Tränga sig in spänning kan sätta ökande pressar på magen och, så starta halsbrännan.

Om matsmältningsbesväret är tack vare fördjupningen och ångest, kan samtalterapi hjälpa.  Också bekant som psykoterapi, denna kan hjälpa tålmodina att identifiera sinnesrörelser, som besvärar dem och ger ett tillfälle att ändra deras tankar och handling, förutom att hjälpa individer för att lära hur man förminskar spänning jämnar.

Belasta ledningtekniker liksom rådgivning, när matsmältningsbesvär är ett resultat av spänningen, övar avkoppling, övar meditationen liksom yoga, och djup andning är ansett användbart.

Praktisera yoga för dyspepsia hjälper att underhålla en allsidig ämnesomsättning. Stunder som utförande bestämt yogic göra sig till, blodflöde till bestämda kroppsdelar, är inskränkt. Annat göra sig till finns, som är specifika för dyspepsia liksom Pavanmuktasana (behandlingar för alla gastric problem), Ardhakurmasana (lättar matsmältningsbesvärproblem), Padahastasana (behandling för matsmältningsbesvär och tecken liksom bloating av magen), Vajrasana (bistår i matsmältning), Suryaved pranayam (behandling för matsmältningsbesvär) och Shavasana (för att hålla förkroppsliga kopplad av).

Diskussionen med läkaren rekommenderas för att förstå hur man undviker det överskott intaget av nonsteroidal anti-upphetsas droger, smärtar relievers, eller andra läkarbehandlingar, som kan skapa retning i fodrar av magen, rekommenderas. Om det inte är ett möjlighetalternativ, bör dessa läkarbehandlingar konsumeras tillsammans med mat.

Själv-omsorg

När du ha på sig åtsittande kläder kan uppmuntra mat tillfredsställer för att komma in igen esophagusen, genom att pressa magen för mycket, så detta bör undvikas.

Fördriva sova, huvudet bör förläggas i ett högstämt placerar, en minimi av 6 flytta sig mycket långsamt ovanför foten. Genom att använda en stötta liksom en kudde under huvudet ska hjälpen underhåll flödet av digestivkexfruktsaftar nedåt till inälvorna i stället för till esophagusen.

Väga upp affärsvinstförhöjningar pressa på magen och pushesna magen. Detta kan orsaka magesyran för att stöta upp in i esophagusen. Så underhålla ett sunt förkroppsliga väger är viktigt. Stamgästen övar ska hjälp för att underhålla en anslå förkroppsligar väger och främjar också bra matsmältning. Emellertid inte tillrådligt det är att öva omgående efter mål.

Som alkohol kan skapa retning till fodrar av magen, ska förminskande alkoholförbrukning hjälp, i att mildra dyspepsia. Undvika sen-natt mellanmål och att ge upp att röka, att försöka en livsstil, som är spänning-fri, att gå att bädda ned 2-3 timmar efter matintag, att få tillräcklig sömn, att spendera tid i aktiviteter, som kommer med glädje och att dricka överflöd av bevattna är några av de andra själv-omsorg teknikerna som kan övas för att klara av matsmältningsbesvär.

Hänvisar till:

 1. https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/indigestion-dyspepsia/eating-diet-nutrition
 2. https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/indigestion-dyspepsia/treatment  
 3. https://familydoctor.org/condition/indigestion-dyspepsia/
 4. https://www.magastic.co.uk/blog-news/what-is-indigestion
 5. http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/indigestion/manage/ptc-20209309
 6. https://www.nimh.nih.gov/health/topics/psychotherapies/index.shtml
 7. https://www.avogel.co.uk/health/stress-anxiety-low-mood/questions-and-answers/can-anxiety-cause-indigestion/
 8. http://www.gaviscon.co.uk/news-information/gaviscon-news/can-stress-lead-to-heartburn-indigestion/
 9. https://my.clevelandclinic.org/health/articles/indigestion
 10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4293796/
 11. http://www.woyoso.org/indigestion.html

[Mer ytterligare läsning: Matsmältningsbesvär]

Last Updated: Aug 23, 2018

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post