Máj betegségek kezelését

Által Dr. Ananya társaság a Mandal, MD

A máj betegség kezelés célja

Feltételeinek széles körét magában foglalja a betegség, és okoz. Sok esetben a kezelése a feltétel gyógyító azaz célja, hogy gyógyít.

Azonban, néhány terápiás egyetlen célja, hogy megakadályozza a további progression a betegség; csökkentse a tünetek, a betegség; vagy fordított már károkról.

Néha terápia fontos, végzetes vagy életveszélyes komplikációk megakadályozására.

Máj betegség induló kezelését

Bizonyos nem orvosi intézkedéseket tartalmaz a kezdeti terápia. Például betegség, vagy hogy a kábítószerek és gyógyszerek által okozott, elengedhetetlen a jogsértő ügynök először leállításához.

Egy egészséges étrenddel és rendszeres gyakorlással is fontos különösen a krónikus betegség.

Egyedi máj betegségeit terápiák

Speciális terápiás tartalmazza az (1): –

 1. Fertőző májgyulladás - vírusos májgyulladás ott bizonyos antivirális ügynökök és a kábítószer élvezet a fertőzés használt. Ezek közé tartozik a Interferon, Ribavarin stb. A Hepatitis B és c is használt, sok új kábítószerek Míg a vakcina, a hepatitis b megakadályozására, nincs a hepatitis c megelőzésére
 2. Hepatitis a betegek kell meg hidrálás fenntartása, és pihenni, míg a betegség által a szervezet immunrendszerének fokozniuk.
 3. Epekő betegek gyakran megkövetelik a műtét, hogy távolítsa el az epehólyag és a köveket. Ez a műtét nyitott hagyományos módon történő, vagy több gyakran használ laparoscopic sebészeti eljárásokat lehet elvégezni.
 4. Alkohol kapcsolatos betegség – a felvonófülkéket alkohol elsődleges terápia. Egyéb terápiás magában foglalja, komplikációk a máj betegség kezelésére. (2)
 5. Autoimmun hepatitis – Steroid és egyéb mentelmi Visszhangletiltó kórokozója ezekben az esetekben használhatók fel.
 6. Ha az epevezetékek vámösszegről cholestatic betegség egy úgynevezett ursodeoxycholic sav medicine adott károk lassú. Műtét is szükség lehet bizonyos esetekben cholestatic máj betegség.
 7. Hemochromatosis – hiszen vas túlterhelési rendszeres "bloodletting" hívott venesection eljárás által használt gyógyszereket együtt távolítsa el a fölös vas.
 8. Wilson-kór – a kábítószer, amely kötést a felesleges réz, mint a d-penicillamine használt leképezni a túlzott réz ártalmatlan, és kiválasztása, a testből.
 9. Máj daganatos betegségek különleges Rákellenes kábítószer élvezet a rák szolgálnak. Előfordulhat, hogy ezek a betegek műtét, hogy távolítsa el a kemoterápia, a sugárzás terápia és az egyes betegek még a máj szervátültetés követ rák.
 10. Liver transplant bizonyos esetekben van szükség. Leggyakrabban a májzsugorodás köszönhetően a betegség; hepatitis c előidézett betegség vagy elsődleges biliary májzsugorodás. (3)

Kezelés és komplikációk máj betegség kezelése

 1. Portál, magas vérnyomás, és (4) – vérzés
  1. Az ereket nyomás béta blokkolók hasonló kábítószerek csökkenteni lehet.
  2. Néhány kábítószer-mint például a Vitis labrusca és octreotide okoz szűkítéséhez vérzés vénák adható meg. Vérátömlesztés helyettesít elveszett vér adott lehet szükség.
  3. Műtét kötést létrehozni a vénák vezet a nyelőcső vagy rectum vérzés lehet elvégezni.
  4. Elvéreztetés hajók, úgynevezett varices, a nyelőcső és a végbélben is leállhat egy vegyi anyag árhatásait a vér hajók által. Ez vezet a vér őket megalvadni, és a hegek képzõdése. Ezeket nevezik sclerosing ügynökök.
  5. Néha egy léggömb használt, nyomás alkalmazni a varices megakadályozására, további vérzés
  6. Néha a transjugular intrahepatic portosystemic sztent shunt (TIPSS) nevezett eljárást a portal vein a nyomás csökkentésére használható. Kitérő elérési utat tenni a portál és a máj vein között nehezedő nyomás csökkentésére.
 2. Ascitis és az alsó végtagok – amikor azt a hasüreg vezet, amely a nyomástartó felügyeletén folyadék ödéma is alsó végtagok duzzanat vezethet. Kezelés a hasvízkór rendszeres eltávolítása a folyadék; só és étrendben; folyadékok korlátozása és hasonló hajtókat, hogy a kábítószerek nőtt, folyékony kiválasztódás. A kokainról folyadék eltávolítása egy tű segítségével vagy által elhelyezése egy cső, a hasizmok Side.
 3. Vérzés tendenciákat – máj károk vezet thrombus hiánya. Ez lehet kezelni a K-vitamin és a véralvadási tényezők újrafeltöltése transzfúzió plazma által.
 4. Máj agyvelőbántalma – amikor az agy érintett ott lehet zavart, delirium és még veszteség tudat. Terápia van a levelek felhasználása-szirup. A hashajtó működik, és segítséget nyújt a toxinokat, mint például ammónia, felhalmozódnak eltávolításához vér ebben az állapotban.

Szerkesztette április Cashin-Garbutt, BA kitüntetéses (Cantab)

További olvasnivalók

Mi a máj betegség?
Máj betegség okoz
Máj betegség tünetei
Máj, betegség-diagnózis

Források:

 1. http://www.BBC.Co.uk/Health/physical_health/Conditions/in_depth/Liver/liver_treatments.shtml
 2. http://www.liverfoundation.org/abouttheliver/info/Alcohol/
 3. http://www.BBC.Co.uk/Health/physical_health/Conditions/in_depth/Liver/liver_transplant.shtml
 4. http://www.merckmanuals.com/home/Print/liver_and_gallbladder_disorders/manifestations_of_liver_disease/portal_hypertension.html

Last Updated: May 29, 2012

Advertisement

Comments

 1. Pat Nedved Pat Nedved United States says:

  Amin stage 3 of 4, what does this mean?

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post