Är Vad Mässling?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Mässling är en högt smittsam virus- sjuka. Den är vanligt bland barn men kan påverka folk allra åldersgruppar. Mässling något liknande mest andra virus- krämpor, kan ha ett godartat att jaga med få komplikationer annan än feber och ett överilat. Emellertid i speciala sårbara befolkningar gilla undernärda barn, och de med en minskad immunitet detta kan leda till allvarliga komplikationer inklusive död.

Mässling är sällsynt effektivitet för dessa dagar tack vare av Mässlingvaccinet som ges i kombinerad skjutit av MMR-vaccinet (Mässling, Påssjuka och Rubella).

Detta tunn-delar upp överföringselektronmicrographen avslöjde det ultrastructural utseendemässigt av en singelviruspartikel eller ”virion”, av mässlingviruset. Mässlingviruset är en paramyxovirus, av genusen Morbillivirus. Den är 100-200 nm i diameter, med en kärna ur av singel-strandad RNA och förbinds nära till rinderpest- och hörntanddistempervirusen. Två membrankuvertproteiner är viktiga i pathogenesis. De är proteinet för F (fusion), som är ansvariga för fusion av viruset och varar värd cellmembran, virus- genomträngning och hemolysisen, och proteinet för H (hemagglutinin), som är ansvariga för adsorption av viruset till celler.

Detta tunn-delar upp överföringselektronmicrographen (TEM) avslöjde det ultrastructural utseendemässigt av en singelviruspartikel eller ”virion”, av mässlingviruset. Mässlingviruset är en paramyxovirus, av genusen Morbillivirus. Den är 100-200 nm i diameter, med en kärna ur av singel-strandad RNA och förbinds nära till rinderpest- och hörntanddistempervirusen. Två membrankuvertproteiner är viktiga i pathogenesis. De är proteinet för F (fusion), som är ansvariga för fusion av viruset och varar värd cellmembran, virus- genomträngning och hemolysisen, och proteinet för H (hemagglutinin), som är ansvariga för adsorption av viruset till celler.

 

Överföring av mässling

Mässling kan uppstå alls åldrar, men barn mellan åldrarna av 1 och 4 är mest på riskerar. Viruset är spridd via miljoner av mycket lilla liten droppe som nysas eller hostas ut av en infekterad person. Personer runt om vem andas i liten droppe med viruset, kan fånga infektionen. Infektion kan också vara spridd, när anmärker kontaminerat med liten droppe är berört, och räcker kommas med nära näsan av munnen.

Tecken av mässling

De initiala tecknen av mässling är mycket något liknande per allmänningförkylning av influensa. Det finns kickfeber, rött och runny synar och näsan och ett överilat kännetecken. Det finns gråaktiga vitfläckar i munnen och halsen.

Efter några dagar ska röd-brunt ett finnigt överilat har visas all över förkroppsliga. Detta startar bak gå i ax gemensamt och spridningar runt om huvudet och hånglar, innan det fördelar till, lägger benen på ryggen, och helheten förkroppsligar.

Riskerar tillhörande med mässling

Mässling är en notifiable sjukdom. Detta måste hjälpmedlet, att några manipulerar vem diagnostiserar infektionen, informera den vård- myndigheten för lokalen för att identifiera källan av infektionen för att stoppa den från att fördela vidare.

Komplikationer av mässling inkluderar lunginflammation, meningit och även död.

Gravid fostrar vem avtalar mässling kan vara på ett allvarligt riskerar av överföring av infektionen till barnet. Flera medfödda abnormalities kan uppstå i det ofött behandla som ett barn är utsatta till infektionen för födelse. Mässling i havandeskap kan orsaka missfallet, för tidigt arbete, eller en behandla som ett barn med låg födelse väger.

Behandling av mässling

Det finns inte någon specifik behandling för mässling, sedan det är en virus- sjuka som löser på dess eget. En infekterad person, emellertid, för omsorgnågot liknande för behov understött bruk av förminskande läkarbehandlingar för feber (Paracetamol/Acetaminophen) och överflöd av vätskor.

Förhindrande av mässling

Det bäst långt som förhindrar mässling, är att vaccinera barnet. Gemensamt ges den första dosen av mässling, påssjuka och vaccinet för rubella (MMR), när barnet är omkring 13 gammala månader. En hjälpmotor ges, för barnstarterna skolar.

Vaccineraa Mässling kan inte vara fallen fört gravid fostrar, men alla kvinnor som ämnar bli gravida, måste vaccineras mot viruset.

Mässlingstatistik

Mässling är stilla leda orsakar av vaccin-som kan hindras barndomdödlighet i världen. I UKEN klassar den vaccineraa uptaken för mässling, påssjuka, och rubella (MMR) i barn som åldras två, nedde 90% i första kvartal av 2011. Antal människor med bekräftad mässling i England och Wales mellan Januari och Augusti 2011 var 836. I USA har mässling faktiskt utrotats efter 2002.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.nhs.uk/conditions/measles/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.bbc.co.uk/health/physical_health/conditions/measles2.shtml
  3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0002536/
  4. http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/meas.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Oct 8, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post