Meditationhistoria

Meditationen är ett forntida övar som tros för att påbörja i Indien flera tusen år BCE. Alltigenomtidig sorthistoria, öva adopterades av neighboring länder snabbt och bildade en del av många religionalltigenom världen.

Terminologin som i dag används ”, mediterar” introducerades inte till den 12th århundradeANNONSEN som är kommande från latinen, uttrycker meditatum.

Forntida historia

De tidigast dokumenterade rekorden, som nämnde meditationen involverade Vedantism, en hinduisk tradition i Indien, omkring 1500 BCE. Emellertid tror historiker, att meditationen övades för denna tid, som tidig sort som 3000 BCE.

Mellan 600-500 BCE bildar utvecklingen av annan meditation antecknades i taoisten Kina, och buddistiska Indien, även om avkrävabeskärningarna av dessa övar, bestämt den buddistiska meditationen, fortsätter för att debatteras bland historiker. Formeln till räddning av moral, tankfull koncentration, kunskap och befrielsen troddes för att gälla meditation som en del- central.

Yogaen Sutras av Patanjali som skisserar de åtta limbsna av yoga, sammanställdes mellan 400-100 BCE. I den samma perioden var Bhagavaden Gita skriftlig, som diskuterar filosofin av yoga, meditationen och öva av att bo ett andligt liv.

Öva av för meditation spridning också till andra kulturer i det västra, via den Silk vägen, till påverkanreligioner liksom judendom. Mer sistnämnd i den 3rd århundradeANNONSEN, framkallade Plotinus meditative tekniker, som inte integrerades lätt in i den kristna tron.

Tidig sorthistoria

En japansk monk, Dosho, upptäckt Zen på ett besök till Kina i 653 och som introducerar öva av meditationen till Japan på retur till landet som öppnar den första korridoren för meditation. Öva växte markant i Japan från den 8th onward århundradeANNONSEN och att komma med öva av meditationen med den.

Benämna ”mediterar” påbörjar från latinen uttrycker meditatumen, som hjälpmedlet, ”att grubbla.”, Monken Guigo II introducerade denna terminologi för den första tiden i den 12th århundradeANNONSEN.

Medeltid och modern historia

Alltigenom som en mitt åldras, öva av meditationen, växte och framkallade in i många religiösa traditioner som en bilda av bönen, liksom judisk meditation.

I det 18th århundradet började de forntida undervisningarna av meditationen att bli populärare bland befolkningen av västra kulturer.

I 1927 bokar den tibetana boka ”av deadna” publicerades, som tilldrog viktig uppmärksamhet från Westerners, och upphetsad intressera om öva. Detta följdes av den Vipassana rörelsen eller inblickmeditationen, som började i Burma i 50-tal. ”Publicerades de Dharma lodisarna” i 1958 och att tilldra mer uppmärksamhet till meditationen på denna tid.

I 1979 grundades detBaserade programet (MBSR) för spänningsförminskning i Förenta staterna, som använde meditative tekniker i behandlingen planerar för tålmodig med kroniska sjukdomar.

Sedan denna tid, meditation har blivit mer och mer mer allmänning som är sådan att en granskning i 2007 grundar att nästan 1 i 10 amerikaner har mediterat. Det leker en centralroll i många religiösa traditioner och ritualer, förutom portionindivider för att klara av spänning och förbättra overallbrunnen - vara.

Hänvisar till

[Mer ytterligare läsning: Meditation]

Last Updated: Aug 23, 2018

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post