Πρόληψη μηνιγγίτιδα

Από Dr Ananya Mandal, MD

Μηνιγγίτιδα, ιδίως που προκαλούνται από ορισμένα βακτηρίων και ιών, είναι μπορούν να προληφθούν με εμβολιασμούς και προφυλακτικών ή μπορούν να προληφθούν αντιβιοτικά και φάρμακα μεταξύ εκείνων που έχουν εκτεθεί σε λοίμωξης.

Εμβολιασμοί μπορεί να είναι ενάντια στις συνήθεις λοιμώξεις ως μέρος του προγράμματος ανοσοποίησης του παιδιού ή μπορεί να είναι ηλικίας και ασυλίας ειδικά και συγκεκριμένα για τους ταξιδιώτες προς περιοχές με υψηλή Επρεπε ιδίως λοιμώξεων.

Συνήθεις εμβολιασμοί για παιδιά

Αξιοσημείωτη εμβόλια για τα παιδιά μεταξύ των αποτρέψιμων αιτίες μηνιγγίτιδα περιλαμβάνουν:

 • Το εμβόλιο mengingococcal εναντίον meningococcus τύπου c
 • Pneumococcal κοίλα εμβόλιο (PCV) που προστατεύει από δύο τύπων βακτηρίων πνευμονιόκοκκου λοίμωξης. Το εμβόλιο pneumococcal Πολυσακχαρίτης που καλύπτει πάνω από 23 στελέχη.
 • ιογενή αίτια όπως η ιλαρά και μαγουλάδες από την ιλαρά, μαγουλάδες και το εμβόλιο Ερυθρά
 • Εμβολιασμός DTaP/μολυσματική φλυκταινώδης IPV Εκτροφής/Hib που προστατεύει κατά Hemophilus γρίπης τύπου β, διφθεριτική, whooping βήχα, τέτανος και πολιομυελίτιδας
 • Παιδικό εμβολιασμό με Bacillus Calmette-Guérin ή BCG έχει αναφερθεί να μειώσει σημαντικά το ποσοστό της tuberculous μηνιγγίτιδα

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να λάβετε αυτά τα εμβόλια ως μέρος του προγράμματος εμβολιασμού τους παιδική ηλικία.

Τα εμβόλια για τους ηλικιωμένους και εκείνους με καταπιεσμένη ασυλία

Εκείνες άνω των 65 ετών και άτομα με ασθένειες που μειώνονται ασυλία είναι ανάγκη για την κάλυψη έναντι ορισμένων οργανισμών που ενδέχεται να προκαλέσουν μηνιγγίτιδα.

Αξιοσημείωτο μεταξύ αυτών είναι η pneumococcal κοίλα εμβολίου που προστατεύει από μηνιγγίτιδα pneumococcal. PCV χορηγείται ειδικά σε ορισμένες ομάδες (π.χ. εκείνους που είχαν μια splenectomy, την χειρουργική αφαίρεση του σπλήνα)

Τα εμβόλια για τους ταξιδιώτες

Όσοι ταξιδεύουν σε περιοχές με υψηλή Επρεπε λοιμώξεις οδηγεί για μηνιγγίτιδα πρέπει να εμβολιασθούν πριν ταξιδεύουν. Τους εμβόλιο πρέπει να περιλαμβάνει εκείνους εναντίον των ομάδων Α, Γ, W135 και Y των meningococcal βακτηρίων και pneumococcal κοίλα εμβολίου κατά της pneumococcal λοίμωξης.

Περιοχές υψηλού κινδύνου περιλαμβάνουν Αφρική, ειδικά αν το άτομο είναι σχεδιασμό σε ένα ταξίδι περισσότερο από ένα μήνα, αποφασίσει να πάνε πεζοπορία ή backpacking, επισκέπτονται τις τοπικές αγροτικές περιοχές, ή την παρακολούθηση του Hajj ή Umrah Προσκυνημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Αντιβιοτικών για πρόληψη της μηνιγγίτιδα

Χορηγούνται αντιβιοτικά όπως Rifampicin για σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ όλων των προσώπων που εκτίθενται σε meningococcal μηνιγγίτιδα. Σε περιπτώσεις meningococcal μηνιγγίτιδα, προφυλακτικό μεταχείριση των στενών επαφών με αντιβιοτικά (π.χ. rifampicin, ciprofloxacin ή ceftriaxone) μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο συμβαλλόμενο τον όρο.

Σε αντίθεση με τα εμβόλια, αντιβιοτικά δεν προστατεύουν από μελλοντικές μολύνσεις σχετικά με την έκθεση για τη μόλυνση.

Επανεξετάζονται από Απρίλιο Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Πηγές

 1. http://www.NHS.uk/Conditions/Meningitis/Pages/Prevention.aspx
 2. http://www.Patient.Co.uk/Doctor/Meningitis.htm
 3. http://www.BBC.Co.uk/Health/physical_health/Conditions/meningitis2.shtml
 4. http://www.ncbi.NLM.NIH.gov/pubmedhealth/PMH0001700/
 5. http://www.ohsu.edu/XD/Health/Services/doernbecher/Research-Education/Education/MED-Education/upload/Bacterial-Meningitis.pdf
 6. http://www.choa.org/Menus/Documents/wellness/teachingsheets/meningitis.pdf

Περαιτέρω ανάγνωση

Last Updated: Oct 14, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post