Klimakteriumtecken: Förmiddag mig det normala?

Mest folk bundsförvant som klimakteriumet med hoat exponerar (också bekant som hoade spolningar); however det finns många andra potentiella tecken som en kvinnastyrka erfar under denna tid i henne liv. Mest av dessa tecken är fullständigt det normala och varierar från kvinna till kvinnan; så oroa inte, om dig eller någon som du vet, erfar olika tecken och tajmingar till dina kvinnliga vänner av en liknande ålder.

Ändringar i mönstra av perioder

Även om det är brett bekant att klimakteriumet gäller stoppa av en kvinna perioder, är många folk omedvetet att detta processaa kan orsaka en variation av tecken. För några kvinnor börjar deras ska perioder att uppstå vanligare, till exempel varje två eller tre veckor; eftersom för andra det kan finnas långa mellanrum mellan perioder, kan dessa mellanrum även vara för månader.

En annan ändring, som kan uppstå, är att det menstrual flödet kan bli mer ljus eller tyngre. Det är mer allmänning att perioderna blir tyngre; emellertid mycket kan skurkrollblödning vara en underteckna av ett bakomliggande villkorar, och thus är det värd som kontrollerar med din GP, om du alls angå.

Hoat exponerar och nattsvettar

Kanske hoas de mest gemensam bekant tecknen av klimakteriumet exponerar, och natten svettas (hoat exponerar som uppstår på natten). Dessa igen kan variera från person till personen, men gäller allmänt overallen hoad känsla som kan också medföljas, genom att svettas.

Hoad exponerar mellan några understöder allmänt sist, och några noterar och kan vara av varierande stränghet.

Visste du: hoat exponerar kan också vara tillhörande med en ändring i hjärta klassar? Några kvinnor erfar vad är bekant som palpitations, som är en känsla att din hjärta dunkar eller fladdrar. Dessa är allmänt oskadliga.

Ändringar till slidan

Som du växer äldre, blir väggarna av slidan tunnare tack vare ett minskande belopp av oestrogen i förkroppsliga. Detta kan ofta leda till dryness av slidan som kan också bli klia, och att orsaka förorsaka obehag. Dessa tecken är kollektivt bekant, som vaginal förtvina.

Prevalencen av vaginal förtvinar ansar till förhöjning, som en kvinna fortskrider till och med klimakteriumet. Tecknen kan bli mycket obekväma, och sexuell aktivitet kompromissas ofta. Illviljan detta, ”endast en minoritet (omkring 25% i den västra världen och antagligen betydligt mindre i andra områden) ska medicinsk hjälp för sökanden”, enligt en ny studie som publicerades i övergångsålder.

Det finns flera alternativ för att handla med dessa tecken. Många kvinnor använder vaginal smörjmedel. Andra applicerar oestrogenkräm till slidan; emellertid är detta endast passande för kvinnor som har redan varit till och med klimakteriumet.

Urin- tecken

Urin- områdesinfektioner, liksom blåskatarr, är också vanligt under klimakteriumet.

Några kvinnor kan också erfara något bildar av incontinence, liksom spänningsincontinence. Detta gäller en ökande tendens att läcka urine under bestämda aktiviteter, liksom att hosta och att skratta. Också finner några kvinnor att de behöver att urinera vanligare.

Mentala tecken

Förutom de olika läkarundersökningtecknen erfar många kvinnor också mentala tecken under klimakteriumet.

Några kvinnor erfar ångest. Detta kan även leda för att göra panikslagen attacker, som du kan i känselförnimmelsen förkrossa numrera av förnimmelser liksom en dunkandehjärta som svettas, faintness, nausea, smärtar bröstkorgen och skaka limbs.

Annan vanligt mentala tecken som är tillhörande med klimakterium, är en minskning i minne och koncentration. Denna är igen minskningen jämnar tack vare av oestrogenen i förkroppsliga, som är involverad i sunt fungera av nervceller i hjärnan.

Ålder på start av menopausal tecken

Förutom variationen i symptomkvinnor erfara, där är också en variation i åldern som dessa tecken börjar. En studie vid den John Hopkins universitetar skolar av hygien, och allmän hälsa grundar den median- åldern av naturligt klimakterium för att vara 51,4 år.

Studien grundar också som bestämt dela upp i faktorer verkat för att anknytas till åldern på starten av klimakterium. De grundar att ”att röka för ström allt, den lägre bilda färdigheten, avskiljas/som är änka/frånskilt, nonemploymenten och en historia av hjärtsjukdomen var självständigt som var tillhörande med tidigare naturligt klimakterium.”, I kontrast grundar de att ”paritet, föregående bruk av muntliga preventivmedel och den japanska racen/etnicitet” var tillhörande med mer sistnämnd start av naturligt klimakterium.

Men allt vad symptomklimakterium kastar på dig, och allt vad ålder det uppstår, är det viktigt att minnas att det finns liv efter klimakteriumet. I faktum tycker om många posta-menopausal kvinnor en stor avkänning av frihet. De ej längre måste att oroa om födelsekontroll, är de fria från PMS, och kramper och deras familjomständigheter låter allmänt dem finna mer tid för dem.

Källor:

Last Updated: Aug 23, 2018

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post