Ανόργανα συστατικά και υγεία

Από Απριλίου Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Ανόργανα άλατα είναι θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. (1) Υπάρχουν 22 τους συνολικά. (2)

Τύποι ορυκτών

Ανόργανα συστατικά μπορούν να κατανέμονται σε δύο τύπους: μακροεντολής-ορυκτά και μικρο-ορυκτά. (2) Είναι επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως σημαντικό ορυκτά και δευτερευουσών (ή να ανιχνεύσετε) ορυκτά. (1, 3)

Μακροεντολή-ορυκτά (μεγάλες ανόργανα στοιχεία)

Η μακροεντολή-ανόργανα στοιχεία περιλαμβάνουν:

 • Ασβέστιο
 • Φωσφόρος
 • Μαγνήσιο
 • Νάτριο
 • Χλωριούχο
 • Κάλιο
 • Το θείο (1, 2)

Μακροεντολή-ορυκτά, στο συγκεκριμένο ασβεστίου και του φωσφόρου, τείνουν να έχουν διαρθρωτικές ρόλους στο Σώμα. (2)

Ο οργανισμός πρέπει πάνω από 100 mg ανά ημέρα κάθε μακροεντολή-ορυκτών. (1) Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα μεγάλο ποσό, αλλά αυτό μπορεί να τεθεί με προοπτική λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα νομοσχέδιο δολάριο ζυγίζει 1000mg. (4)

Ασβέστιο

Μεγαλύτερο μέρος του ασβεστίου του οργανισμού χρησιμοποιείται για να διατηρήσετε τα οστά και τα δόντια ισχυρή. Ορισμένες ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητη για τη ρύθμιση της καρδιάς, μαζί με άλλες συναρτήσεις μυς. Ασβέστιο χρησιμοποιείται επίσης σε άλλες μεταβολική λειτουργίες όπως η νευρική μετάδοσης και ενδοκυττάριες σηματοδότησης.

Το NHS ενήλικες πρέπει 700 mg του ασβεστίου ανά ημέρα. Αυτό θα πρέπει να μπορούν να καταναλωθούν σε μία υγιεινή διατροφή. Γαλακτοκομικά προϊόντα και ορισμένες πράσινα φυλλώδη λαχανικά (δεν σπανάκι) είναι υψηλής σε ασβέστιο. (5, 6)

Φωσφόρος

Φωσφόρου χρησιμοποιείται επίσης για να τα οστά και τα δόντια ισχυρή. Αυτό συμβαίνει επειδή φωσφόρου βρίσκεται σε όλα τα οστά στους υδροξυαπατίτη, ένα άλατος φωσφορικού ασβεστίου.

Φωσφόρου χρησιμοποιείται επίσης στο Σώμα για πολλούς άλλους σκοπούς. Είναι το κύριο συστατικό διαρθρωτικών των κυτταρικών μεμβρανών. Επίσης, βρίσκεται στο γενετικό υλικό όπως DNA και RNA.

Φωσφόρου έχει, επίσης, σημαντικό ρόλο στην παροχή στον οργανισμό ενέργειας. Μία από τις πιο γνωστές ενώσεις ενέργειας που περιέχουν φωσφόρου είναι αδενοσίνη (ΑΤΡ). Αυτό του μόριο να αποθηκεύσετε ενέργειας τις ομολογίες. Όταν αυτές οι ομολογίες είναι κατεστραμμένες ενέργειας που απελευθερώνεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξουσία που απαιτούν ενέργεια διεργασίες. (7, 8, 9)

Το NHS ενήλικες πρέπει 550 mg του φωσφόρου ανά ημέρα. Και πάλι αυτό πρέπει να είναι αναλώσιμα μέσω μιας υγιεινής διατροφής. Κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και ψάρια όλα περιέχουν υψηλά επίπεδα φωσφόρου. (10)

Μαγνήσιο

Μαγνήσιο χρησιμοποιείται σε πάνω από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο Σώμα. Βοηθάει να τη μετατρέψετε υδατάνθρακες και λίπη σε ενέργεια. Χρησιμοποιείται επίσης στη συγκεφαλαιωτική έκθεση των πρωτεϊνών και νουκλεϊκά οξέα, όπως το DNA και RNA. Μαγνήσιο χρησιμοποιείται επίσης στο κελί σηματοδότησης.

Επιπλέον, το μαγνήσιο έχει διαρθρωτικών ρόλο, ιδίως τα δόντια και οστά.

Το ποσό του μαγνησίου που χρειάζεστε εξαρτάται από το φύλο σας. Το NHS ανδρών πρέπει 300 mg ανά ημέρα. ότι γυναίκες απαιτούν μόνο 270 mg μαγνησίου. βρίσκεται σε ολόκληρους κόκκους, τους καρπούς με κέλυφος και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. (10, 11, 12, 13)

Νάτριο

Νάτριο βοηθά να ελέγχουν την ισορροπία του νερού στα κελιά, και επίσης του αίματος όγκου και αίματος πίεση. Συμμετέχει επίσης σε ωθήσεις νεύρων.

Σύμφωνα με το NHS πρέπει να καταναλώνουμε το πολύ 2,4 g νατρίου (πρόκειται για 6 g αλάτι - χλωριούχο νάτριο). Πολλοί άνθρωποι που αγωνίζονται με καταναλώνουν λιγότερο από 2,4 g του νατρίου. Αυτό ενδέχεται να οφείλεται νατρίου βρίσκεται στα μεταποιημένα τρόφιμα. (10, 14, 15)

Χλωριούχο

Χλωριούχο είναι σημαντικό για την πέψη, όπως αποτελεί υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι. Το οξύ βοηθά να καταστρέψουν τα επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να ασκηθεί ενώπιον σχετικά με τα τρόφιμα. (16, 17)

Το ποσό του χλωριούχου που απαιτούνται από τον οργανισμό που εξαρτάται από την ηλικία σας. Τους εφήβους και τους ενήλικες κάτω των 50 πρέπει πρόσληψη 2.3 γραμμάρια ανά ημέρα. Ηλικιωμένων απαιτούν προοδευτικά χαμηλότερα ποσά. (18)

Κάλιο

Κάλιο, όπως νάτριο, που σας βοηθά να τον έλεγχο του υδατικού ισοζυγίου του Σώματος. Πρόσφατες έρευνες επίσης υποδηλώνουν ότι κάλιο μπορεί να συμβάλει στη μείωση της πίεσης του αίματος. (10, 19)

Σύμφωνα με το NHS, είναι απαραίτητα για τους ενήλικες στην πρόσληψη 3.500 mg καλίου ανά ημέρα. Καλές πηγές του καλίου περιλαμβάνουν κρέατα, ορισμένες ψάρι, γαλακτοκομικά προϊόντα και των οπωροκηπευτικών. (10, 20)

Θείο

Το θείο είναι απαραίτητη για την παραγωγή των χόνδρων και των άλλων ιστών.

Δεν υπάρχει μια συνιστώμενη διαιτητικές επίδομα για το θείο, Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας συμβουλεύει ότι η κατάλληλη θείου απαιτήσεις μπορεί να αποκομισθεί από μια υγιεινή διατροφή. Τροφίμων πλούσιων σε θείο είναι εκείνα που περιέχουν πρωτεΐνες, όπως το κρέας, τα ψάρια και ούτω καθεξής. (10, 21)

Μικρο-ορυκτά (Trace ορυκτά)

Υπάρχουν περισσότερες από 12 μικρο-ανόργανα στοιχεία. Τα κυριότερα είναι:

 • Σίδηρο
 • Χαλκός
 • Ψευδάργυρος
 • Μαγγάνιο
 • Ιώδιο
 • Σελήνιο (4)

Μικρο-ανόργανα άλατα δεν είναι απαραίτητα στις ως υψηλά ποσά ως μικρο-ανόργανες ουσίες, που χρησιμοποιούνται γενικά ως καταλύτες σε ενζυμικές αντιδράσεις. (2)

Πιο συγκεκριμένα, το Σώμα χρειάζεται λιγότερο από 100 mg ανά ημέρα κάθε μικρο-ορυκτών. (4)

Σίδηρο

Σίδηρο συμμετέχει στην εκτέλεση οξυγόνου γύρω από το Σώμα. Αυτό το κάνει, βοηθώντας να μορφή αιμοσφαιρίνης μόρια στο αίμα και myoglobin μόρια στο οι μύες. (23)

Το ποσό των ενηλίκων σιδήρου πρέπει πρόσληψη να εξαρτάται από το φύλο τους. Σύμφωνα με το NHS ανδρών πρέπει να καταναλώνουν 8,7 mg σιδήρου ανά ημέρα. ότι γυναίκες πρέπει να πρόσληψη 14,8 mg. Τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο περιλαμβάνουν συκώτι, το κρέας και σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. (22)

Χαλκός

Χαλκός είναι σημαντικό για το μεταβολισμό του σιδήρου. Αυτό συμβαίνει επειδή το οξειδώνει ανιχνεύει σιδήρου στη φόρμα που είναι απαραίτητη για τον σχηματισμό red blood cell. Χαλκός χρησιμοποιείται επίσης από τον οργανισμό να καταπολεμήσουν τον δωρεάν-ριζοσπαστών. (24)

Σύμφωνα με το NHS, είναι απαραίτητο για τους ενήλικες να καταναλώνουν 1.2 mg χαλκού ανά ημέρα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί από καταναλώνουν nuts, μαλακοστράκων και εντόσθια. (10)

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικό για την επούλωση πληγή. Συμμετέχει επίσης στις πολλές μεταβολικές διεργασίες όπως αποτελεί μέρος των πολλών ενζύμων.

Σύμφωνα με το NHS, το ποσό του ψευδαργύρου που απαιτούν ενήλικες εξαρτάται από το φύλο τους. Απαιτούν από άνδρες μεταξύ 5.5 - 9.5 mg ψευδάργυρο ανά ημέρα. ότι γυναίκες απαιτούν 4-7 mg ανά ημέρα.

Ψευδαργύρου βρίσκονται στο κόκκινο κρέας και τα πουλερικά, επιπλέον αυτό μπορούν να καταναλωθούν από πολλές σιτηρά που είναι αλκοολωμένους οίνους με τον ψευδάργυρο. (10, 25)

Μαγγάνιο

Μαγγάνιο αποτελεί μέρος ενός ενζύμου που υπάρχουν στο τα μιτοχόνδρια κελιών. Αυτού του ενζύμου, γνωστή ως μαγγάνιο superoxide dismutase (MnSOD), είναι υπεύθυνος για την καταπολέμηση της δωρεάν-ριζοσπαστών.

Μαγγάνιο είναι, επίσης, ένα στοιχείο των άλλων μεταβολική ενζύμων και είναι απαραίτητα για την παραγωγή της υγιούς οστά καθώς και κολλαγόνο, τα οποία χρησιμοποιούνται στην πληγή διόρθωσης. (26, 27)

Μαγγάνιο βρίσκεται σε διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων του τσαγιού, τους καρπούς με κέλυφος και τα δημητριακά. (10) Σύμφωνα με την τροφίμων και/Vertex διατροφή Board (FNB) από το Ινστιτούτο ιατρικής, άνδρες ηλικίας άνω των 18 πρέπει η πρόσληψη 2.3 mg μαγγανίου ανά ημέρα. ότι γυναικών (πάνω από 18) θα πρέπει να καταναλίσκει το πολύ 1,8 mg ανά ημέρα. (28)

Ιώδιο

Ιώδιο χρησιμοποιείται στην παραγωγή του θυρεοειδή ορμόνες, όπως η triiodothyronine (T3) και thyroxine (Τ4). Ορμόνες θυρεοειδή θίγει πολλά συστήματα του Σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, των σκελετό και των οργάνων.

Σύμφωνα με το NHS ενήλικες να καταναλώνουν 0.14 mg ιωδίου ανά ημέρα. Ιώδιο είναι παρούσα στα θαλάσσια ψάρια και θαλασσινά. Βρίσκεται επίσης σε ορισμένες κόκκων – αν και αυτό μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο του εδάφους όπου αναπτύσσονται τα φυτά. (29, 30, 31)

Σελήνιο

Σελήνιο αποτελεί selenoproteins στο Σώμα, που είναι πρωτεϊνών που σχετίζεται με το σελήνιο. Υπάρχουν τουλάχιστον 25 διαφορετικές selenoproteins με πολλές διαφορετικές λειτουργίες. Αυτά περιλαμβάνουν τη ρύθμιση του θυρεοειδή ορμόνες, η άμυνα εναντίον των οξειδωτική άγχος, τη ρύθμιση της κυτταρικής ανάπτυξης, βοηθώντας το spermatogenesis και ούτω καθεξής. (32, 33)

Το ποσό της πρέπει να καταναλώνουν το σελήνιο εξαρτάται από το φύλο σας. Η NHS ανδρών πρέπει 0.075 mg ανά ημέρα. ότι οι γυναίκες χρειάζονται μόνο 0.06 mg ανά ημέρα. Αυτό μπορούν να καταναλωθούν μέσω του κρέατος, των ψαριών και των nuts – ιδιαίτερα βραζιλιανών καρύων. (10)

Άλλα μικρο-ορυκτά

Άλλα μικρο-ορυκτά περιλαμβάνουν:-

 • β-καροτένιο
 • βόριο
 • χρώμιο
 • κοβάλτιο
 • φθόριο
 • Molybdenum
 • νικέλιο
 • πυριτίου (2, 10)

Πηγές

 1. http://www.najah.edu/
 2. http://dining.unt.edu/Nutrition/nutrition_brochures/Minerals.pdf
 3. http://Web.mit.edu/Athletics/sportsmedicine/wcrminerals.html
 4. http://facweb.northseattle.edu/sbusch/Lecture_13.pdf
 5. http://www.NHS.uk/Conditions/Vitamins-Minerals/Pages/calcium.aspx
 6. http://ods.od.NIH.gov/Factsheets/calcium-HealthProfessional/
 7. http://www.Umm.edu/altmed/articles/phosphorus-000319.htm
 8. http://lpi.oregonstate.edu/Infocenter/Minerals/phosphorus/
 9. Lodish, Πέμπτη έκδοση μοριακή βιολογία κυττάρου Μπερκ κ.ά. (2004). Ο Freeman και εταιρείας W.H.
 10. http://www.NHS.uk/Conditions/Vitamins-Minerals/Pages/other-Vitamins-Minerals.aspx
 11. http://ods.od.NIH.gov/Factsheets/Magnesium-HealthProfessional/
 12. http://www.Umm.edu/altmed/articles/magnesium-000313.htm
 13. http://lpi.oregonstate.edu/Infocenter/Minerals/magnesium/
 14. http://Extension.USU.edu/Files/Publications/publication/FN_220.pdf
 15. http://www.ext.colostate.edu/pubs/foodnut/09354.html
 16. http://www.NAL.USDA.gov/fnic/DRI/DRI_Water/269-423.pdf
 17. http://www.BBC.Co.uk/Science/humanbody/Body/factfiles/stomach/stomach.shtml
 18. http://www.Umm.edu/ency/article/002417rec.htm
 19. http://www.ext.colostate.edu/pubs/foodnut/09355.html/
 20. http://www.Umm.edu/altmed/articles/potassium-000320.htm/
 21. http://www.Health.Harvard.edu/Newsweek/Listing_of_vitamins.htm
 22. http://www.NHS.uk/Conditions/Vitamins-Minerals/Pages/Iron.aspx
 23. http://www.mckinley.Illinois.edu/handouts/dietary_sources_iron.html
 24. http://lpi.oregonstate.edu/Infocenter/Minerals/Copper/
 25. http://ohioline.OSU.edu/hyg-fact/5000/5560.html
 26. http://www.csua.Berkeley.edu/~wuhsi/Elements.html
 27. http://lpi.oregonstate.edu/Infocenter/Minerals/manganese/
 28. http://IOM.edu/activities/Nutrition/SummaryDRIs/~/Media/Files/activity%20Files/Nutrition/DRIs/RDA%20and%20AIs_Vitamin%20and%20Elements.pdf
 29. http://lpi.oregonstate.edu/Infocenter/Minerals/iodine/
 30. http://www.NHS.uk/Conditions/Vitamins-Minerals/Pages/Iodine.aspx
 • http://e.hormone.Tulane.edu/Learning/thyroid.html
 • http://lpi.oregonstate.edu/Infocenter/Minerals/Selenium/
 • http://www.NAP.edu/OpenBook.php?record_id=9810&Page=285
 • Last Updated: Aug 22, 2012

  Advertisement

  Comments

  The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
  Post a new comment
  Post