Ásványi anyagok és egészségügyi

Által április Cashin-Garbutt, BA kitüntetéses (Cantab)

Ásványi anyagok olyan tápanyagok, alapvető fontosságú a szervezet. (1) Összesen 22 vannak. (2)

Ásványi anyagok típusai

Ásványi anyagok is kell bontani két típusa: makró ásványok és mikro-ásványi anyagok. (2) Vannak is néha említett jelentős ásványok, és kisebb (vagy nyomon követése) ásványi anyagok. (1., 3.)

Makró-ásványok (fő ásványi anyagok)

A makró-ásványi anyagok a következők:

 • Kalcium
 • Foszfor
 • Magnézium
 • Nátrium
 • Klorid
 • Kálium
 • Kén (1, 2)

Makró-ásványok, különösen kalcium és foszfor, inkább a strukturális szerepet a törzsében. (2)

A szervezet igényeinek minden makró-ásványi naponta több mint 100 mg. (1) Ez úgy hangzik, mint a nagy, de azt is tesz terv-figyelembe véve, hogy egy dollárost mérlegel 1000mg. [4]

Kalcium

A testület kalcium legtöbb használatos, a csontok és fogak erős tartja. Néhány kalcium is the heart beat és egyéb izom-funkciók szabályozására van szükség. Kalcium más anyagcsere-funkciók-például az idegi transzmissziót és sejten jelző is használatban van.

Az NHS szerint a felnőttek kell 700 mg kalciumot per nap. Ez a egészséges étrendben felhasznált képesnek kell lennie. Tejtermékek és bizonyos leveles zöldségek nitrátszintjét (nem spenót) a kalcium magas. (5., 6.)

Foszfor

Foszfor is használják, hogy a csontok és fogak erős. Ennek oka az, hogy a foszfor megtalálható a csontokat, a hydroxyapatite,-kalcium-foszfát só.

Foszfor sok más célokra a szervezet is használni. Célszerű a cella membránok alapvető strukturális alkotóeleme. Például a DNS és az RNS genetikai anyag is található.

Foszfor is fontos szerepet a test energia ellátásában. A legismertebb energia-vegyületek, amelyek tartalmazzák foszfor egyik adenozin-trifoszfát (ATP). Ez a molekula energia tárolható kötvényeit. Amikor ezeket a kötvényeket nem működik az energia van mentesít, és lehet hozzászokott energiatakarékos energiát igénylő folyamatok. (7., 8., 9.)

Az NHS szerint a felnőttek kell 550 mg per nap foszfor. Újra ez legyen egészséges étrend keresztül a fogyasztható. Vörös hús, tejtermékek és hal tartalmazzák foszfor magas szintű. (10)

Magnézium

Magnézium a szervezet több mint 300 biokémiai reakcióra van használatban. Segít a szénhidrát és Zsírpiaci átalakítása energia. Fehérje-és nukleinsav savak, mint például a DNS és az RNS szintézis is használt. Magnézium cella jelző is használják.

Ezen túlmenően magnézium szerepe strukturális, különösen a fogak és a csont.

Magnézium szükséges összeget a szex függ. Szükség szerint az NHS van az emberek 300 mg per nap; mivel a nők csak 270 mg. magnézium megtalálható a teljes szemek, a diófélék és a leveles zöldségek nitrátszintjét. (10, 11, 12, 13)

Nátrium

Nátrium segít, hogy a cellákban lévő víz Egyenleg ellenőrzése, és is vér a kötet és a vér nyomás. Nervus impulzusok is érintett.

Az NHS szerint mi kellet volna elfogyaszt több, mint 2,4 g nátrium (Ez vonatkozik 6 g sót - nátrium-klorid). Sok ember küzd elfogyaszt kevesebb, mint 2,4 g nátrium-val. Ez lehet, mert található nátrium a feldolgozott élelmiszerek. (10., 14., 15.)

Klorid

Klorid fontos roncsolás, mivel ez képezi a sósav a gyomorban. A savas segít elpusztítani a káros baktériumok, hogy Élelmiszerügyi benyújtható. (16. és 17.)

A szerv által igényelt-klorid függ a kor. Fiatalok és felnőttek alatti 50 kell bevitel 2.3 gramm per nap. Idős emberek fokozatosan alacsonyabb összegeket van szükség. (18)

Kálium

Kálium, nátrium, mint segít szabályozni a víz egyensúly a szervezetben. Kutatások is javasolta, hogy kálium segíthet csökkenteni a vérnyomás. (10., 19.)

Szerint az NHS-a ' felnőttek 3.500 mg káliumot napi bevitel szükséges. Kálium jó információforrások közé tartozik a húsok, egyes halak, tejtermékek és gyümölcs és zöldség. (10., 20.)

Kén

Kén porcot és egyéb előállítására van szükség.

A kén ajánlott étrendi juttatás nem létezik; a Department of Health azonban azt tanácsolja, hogy megfelelő kén követelményeket is nyert, egészséges étrend. Kén-gazdag élelmiszerek megegyeznek, hogy tartalmazzák a fehérje, mint például hús, hal, és így tovább. (10., 21.)

Micro-ásványok (nyomkövetési ásványok)

Vannak több mint 12 mikro-ásványi anyagok. A legfontosabbak a következők:

 • Vas
 • Réz
 • Cink
 • Mangán
 • Jód
 • Szelén (4)

Micro-ásványi anyagok nem szükség van magas összegeket, mint a mikro-ásványi anyagok, mint általában az enzim reakciók katalizátoraként használnak fel. (2)

Pontosabban a szervezet igényeinek a minden mikro-ásványi napi 100 mg-nál kevesebb. (4)

Vas

Vas részt vesz a megtestesítő oxigén testét. Azáltal, hogy elősegíti az űrlap hemoglobin molekulák a vérben, és az izmok myoglobin molekulák teszi ezt. (23)

Az összeg vas felnőttek kell bevitel függ a szex. Az NHS szerint a férfiak kellet volna elfogyaszt a 8.7 mg vasat per nap; mivel a nők bevitel 14.8 mg. Vas tartalmazó élelmiszerek közé tartozik a máj-, hús- és leveles zöldségek nitrátszintjét sötét. (22)

Réz

Réz fontos vas anyagcsere. Ennek az oka, hogy a Energiafelhasználáskor oxidálódik teljes egészében vas az űrlaphoz, piros vér sejt formation szükséges. Réz testület is használják a szabadgyökök ki elleni küzdelem. (24)

Szerint az NHS 1.2 μg rezet naponta fogyasztja a felnőttek számára szükség. Ez elfogyaszt nuts-, kagyló- és belsőségek által érhető el. (10)

Cink

Cink fontos wound healing. Szintén részt vesz számos metabolikus folyamatok, számos enzim részét képezi.

Szerint az NHS felnőttek igénylő cink mennyisége a nemük függ. Férfiak közötti 5.5 - igényelnek 9,5 mg cink per nap; mivel a nők 4-7 mg per nap van szükség.

Cink található vörös hús és baromfi, továbbá sok gabonából, cink, dúsított biztonságosan fogyaszthatók. (10., 25.)

Mangán

Mangán részét képezi egy jelen lévő cellák mitokondriumát enzim. Ezt az enzimet a mangán superoxide dismutase (MnSOD), a szabadgyökök elleni küzdelemért felelős.

Mangán összetevője is más anyagcsere enzimek és egészséges csontok és a kollagén, amelyek wound healing használatos előállításához szükséges. (26., 27.)

Mangán számos forrásból, többek között a tea, a diófélék és a gabonafélék található meg. (10) According to élelmiszerek és a táplálkozás Board (FNB) orvostudományi Intézet 18 év feletti férfi kell bevitel 2.3 mg mangánnak per nap; mivel a nők (18 év feletti) 1,8 mg naponta kell fogyasztani. (28)

Jód

Jód a pajzsmirigy hormon, mint a triiodothyronine (T3) és thyroxine (T4) előállítása során használt. Pajzsmirigy hormon befolyásolja a testben, beleértve az agyat, a csontváz és a szervek számos rendszer.

Az NHS szerint a felnőttek kellet volna elfogyaszt jód naponta 0.14 mg. Jód tengeri halak, puhatestűek és kagylók jelen. Azt is megtalálható néhány szemek – bár ez függhet a talajtípus, amelyben növényeket termesztenek. (29, 30, 31)

Szelén

Szelén képezi a testben selenoproteins, amelyek szelén társított fehérjék. Vannak sok különböző funkciókat ellátó legalább 25 különböző selenoproteins. Ezek közé tartozik, hogy szabályozzák a pajzsmirigy hormon, oxidatív stressz, a cella növekedés, spermatogenezisre és így tovább megsegítését szabályozó elleni védelme. (32., 33.)

Szelén használniuk kell összege attól függ, az Ön neme. Szükség szerint az NHS van az emberek 0.075 mg per nap; mivel a nők csak 0,06 mg naponta. Ez felhasználható összterület, hús-, hal- és nuts – különösen a brazil dió keresztül. (10)

Más micro-ásványi anyagok

Más micro-ásványi anyagok közé:-

 • béta-karotin
 • bór
 • króm
 • Kobalt
 • fluorid
 • molibdén
 • nikkel
 • szilícium (2., 10.)

Források

 1. http://www.najah.edu/
 2. http://dining.unt.edu/Nutrition/nutrition_brochures/Minerals.PDF
 3. http://Web.Mit.edu/Athletics/sportsmedicine/wcrminerals.html
 4. http://facweb.northseattle.edu/sbusch/Lecture_13.PDF
 5. http://www.NHS.uk/Conditions/Vitamins-Minerals/Pages/calcium.aspx
 6. http://ods.od.nih.gov/Factsheets/calcium-HealthProfessional/
 7. http://www.Umm.edu/altmed/articles/Phosphorus-000319.htm
 8. http://lpi.oregonstate.edu/InfoCenter/Minerals/Phosphorus/
 9. Lodish, Berk et al. (2004) molekuláris sejtbiológia ötödik kiadásában. W.H. Freeman and Company
 10. http://www.NHS.uk/Conditions/Vitamins-Minerals/Pages/other-Vitamins-Minerals.aspx
 11. http://ods.od.nih.gov/Factsheets/magnesium-HealthProfessional/
 12. http://www.Umm.edu/altmed/articles/magnesium-000313.htm
 13. http://lpi.oregonstate.edu/InfoCenter/Minerals/magnesium/
 14. http://extension.usu.edu/Files/publications/publication/FN_220.PDF
 15. http://www.ext.colostate.edu/pubs/foodnut/09354.html
 16. http://www.nal.USDA.gov/fnic/DRI/DRI_Water/269-423.PDF
 17. http://www.BBC.Co.uk/Science/humanbody/Body/factfiles/Stomach/Stomach.shtml
 18. http://www.Umm.edu/ency/Article/002417rec.htm
 19. http://www.ext.colostate.edu/pubs/foodnut/09355.html/
 20. http://www.Umm.edu/altmed/articles/potassium-000320.htm/
 21. http://www.Health.Harvard.edu/Newsweek/Listing_of_vitamins.htm
 22. http://www.NHS.uk/Conditions/Vitamins-Minerals/Pages/Iron.aspx
 23. http://www.McKinley.Illinois.edu/Handouts/dietary_sources_iron.html
 24. http://lpi.oregonstate.edu/InfoCenter/Minerals/Copper/
 25. http://ohioline.OSU.edu/Hyg-fact/5000/5560.html
 26. http://www.csua.Berkeley.edu/~wuhsi/Elements.html
 27. http://lpi.oregonstate.edu/InfoCenter/Minerals/manganese/
 28. http://IOM.edu/activities/Nutrition/SummaryDRIs/~/Media/Files/Activity%20Files/Nutrition/DRIs/RDA%20and%20AIs_Vitamin%20and%20Elements.PDF
 29. http://lpi.oregonstate.edu/InfoCenter/Minerals/iodine/
 30. http://www.NHS.uk/Conditions/Vitamins-Minerals/Pages/Iodine.aspx
 • http://e.hormone.Tulane.edu/learning/thyroid.html
 • http://lpi.oregonstate.edu/InfoCenter/Minerals/Selenium/
 • http://www.nap.edu/OpenBook.php?record_id=9810&page=285
 • Last Updated: Aug 22, 2012

  Advertisement

  Comments

  The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
  Post a new comment
  Post