Rörliga spermaceller

En sperma är den male reproduktiva cellen. Det fullt namnger för en sperma, som har en singelflagellum (eller ”svanen”) som along framdriver det, är en spermatozoon. I motsats till denna rörliga sperma när en sperma saknar en flagellum och är non-rörlig, benämnas det en spermatium.

Sunda spermatozoa, som tar den högra rutten för att uppnå befruktning, är sällsynta, med många som tar det felt, kanaliserar och missar för att ne den kvinnliga reproduktiva cellen - ägget. Att uppnå befruktning, behöver slåss en sperma flyttning upp oviducten och därefter dess långt till och med de tre skyddande lagrarna av ägget ytbehandlar. Att ta fram ägget ytbehandlar spermabrukskemikalieerna och en grov spikgåva i sperma huvud för att borra en spela golfboll i hål in i ägget stunder som det framdrivas av den besegra flagellumen. Bör en sperma, ner detta arrangerar och tränger igenom de tre skyddande lagrarna, engulfeds den därefter för befruktning, och ägget överför ett kemiskt meddelande som gör dess för att ytbehandla ogenomträngligt. Någon annan sperma, som ner därefter ägget, drivs tillbaka.

Rörelse av spermatozoana

Flagellumen av sperman ger ennågot liknande rörelse för att framdriva den framlänges. Sperman kan inte simma tillbaka tack vare naturen av den flagellar rörelsen och framdrivningen. Sperman består av ett huvud, som är µm 5 vid 3 som, µm storleksanpassar in, och en flagellum av µm omkring 50 i längd.

Det finns lite cytoplasm inom sperman, och mycket av den är DNAEN. Huvudet innehåller cellens DNA som paketeras stramt in i 23 kromosomer, fördriver hångla av sperman innehåller mitochondria för att ge sperman med energi. På spetsen av huvudet är en paketera av enzym som är nödvändiga att bryta besegrar de skyddande lagrarna, som täcker ägget ytbehandlar. Göras sperma nästan 1000 i människan som male testes per understöder. När utsläppt, kan sperman fortleva för ungefärligt 48 timmar.

Spermatozoonen kräver ett vätskemedel som den kan flyttningen igenom för att ne och gödsla ägget. Det fluid medlet, som sperma är utsläppt in i, kallas semen. Semen göras upp av flera vätskor och enzym som avsöndras av det male reproduktiva området. Den ger näring till spermatozoana och förhindrar sperman från att vara rörlig tack vare dess tjocka och alkaline natur. Sperman uppnår färdig motilitet, när de ner den senare slidan av det kvinnligt.

Under ejaculation sättas in sperman i den senare slidan, var de gör snabbt kontakten med den cervical mucusen och därmed att undvika vaginal syra och immun attack. Den optimala pHen för att sperma ska vara livsduglig är omkring 7,0 till 8,5, och på en pH av förminskas mer mindre än 6,0, spermamotilitet. Det normala pH av slidan är mellan 3,5 till 4,0, och denna acidic miljö är destruktiv till sperma. Emellertid både den sädes- fluid och cervical mucusen i den senare slidan är alkaline, som ger fungera som buffert verkställer och en minskning i den miljö- acidityen, efter ejaculationen har kunnat underhållas för upp till två timmar.

Ett annat viktigt särdrag av den cervical mucusen är dess kapacitet att begränsa framsteg av sperma med onormal morfologi. Studier har visat att proportionera av sperma i den cervical mucusen och den livmoder- vätskan, som har en sund morfologi är markant mer stor än i den original- semenen. Jämförbara studier av morphologically onormala spermatozoa för det normala kontra har visat att de med en onormal morfologi är mindre rimliga att vara rörliga och av de, som är rörliga, rusa på som dem reser, är långsammare än det av det normalasperma. Tillsammans föreslår dessa rön att tillträdeet av morphologically onormal sperma in i den cervical mucusen begränsas av deras minskade rörelse som ett resultat av ökande mucosal motstånd.

Källor

  1. http://www.math.jussieu.fr/~daubin/cours/Textes/Martin_EggSperm.pdf
  2. www.sciencemuseum.org.uk/.../whatisspecialaboutsperm.aspx
  3. www.andrologyaustralia.org/.../BL-Spermbooklet_final.pdf
  4. http://humupd.oxfordjournals.org/content/12/1/23.full
  5. http://www.open.edu/openlearn/body-mind/health/health-sciences/the-science-sperm
  6. http://www.glowm.com/section_view/heading/Sperm%20Transport%20and%20Capacitation/item/315

[Mer ytterligare läsning: Sperma]

Last Updated: Aug 23, 2018

Sally Robertson

Written by

Sally Robertson

Sally has a Bachelor's Degree in Biomedical Sciences (B.Sc.). She is a specialist in reviewing and summarising the latest findings across all areas of medicine covered in major, high-impact, world-leading international medical journals, international press conferences and bulletins from governmental agencies and regulatory bodies. At News-Medical, Sally generates daily news features, life science articles and interview coverage.

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post