NikotinToxicology

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Nikotin är ett högt giftligt kemiskt. Stunden tjaller in, en dos av 50 som mg per kg är dödlig, i möss den median- dödliga dosen är mg omkring 3 per kg väger. Hos människor är den median- dödliga dosen 0,5 till 1,0 mg/kg eller omkring mg 40 till 60 i en genomsnittlig människa.

Denna låga dödliga dos gör nikotin mer giftlig än många andra sammansättningar inklusive även alkaloids liksom kokain som har en median- dödlig dos av mg 95,1 per kg i möss.

Överdosera för Nikotin

Illviljan dess kicktoxicitet, en person kan inte överdosera på nikotin precis, genom att röka vikten. Överdosera, emellertid kan uppstå, om en person använder för många nikotin lappar eller tuggar för mycket nikotingummi eller tobak såväl som att röka för tugga.

Som nikotin kan absorberas in i bloodstreamen lätt till och med flå, om en kickkoncentration av nikotin spills extremt på flå, kan denna leda till toxicitet och död.

Nikotin som en carcinogen

Anslutningen mellan att röka och cancer har varit etablerad i talrika studier över åren. Emellertid har nikotin inte ännu klart identifierats som en cancer orsaka medlet i cigaretter och listas inte ännu officiellt som en carcinogen.

Bevisa understödja, att nikotin är en carcinogen, Även Om det inte finns något fast, det cancerframkallande potentiellt av vikten har visats i olika djur- och cellkulturstudier över de sist tio åren.

Det har visats att nikotin aktiverar KARTLÄGGER kinases, adrenergic signalera för förhöjningar i tarmcancer och avbryter apoptosis eller programmerad celldöd. Denna celldöd görar klar faktiskt förkroppsliga av celler som har varit skadada eller har genomgått mutationar.

Försämring av skadadt apoptosishjälpmedel och förändrade celler återstår och att skapa en bana för att cancer ska framkalla. Nikotin har också visats för att främja angiogensis eller bildandet av nya blodkärl vilken kan hjälpa en tumör för att fortleva och växa.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

 1. http://www.hnehealth.nsw.gov.au/__data/assets/pdf_file/0016/39040/DOH_nicotine_fact_sheet.pdf
 2. http://www.who.int/tobacco/publications/gender/en_tfi_gender_women_addiction_nicotine.pdf
 3. http://cancercontrol.cancer.gov/brp/tcrb/monographs/2/m2_4.pdf
 4. http://tobacco.health.usyd.edu.au/assets/pdfs/tobacco-industry/atrens.pdf
 5. http://teens.drugabuse.gov/sites/default/files/TG-Nicotine.pdf

[mer Ytterligare Läsning: Nikotin]

Last Updated: Dec 2, 2013

Advertisement

Comments

 1. Hans Schmidt Hans Schmidt Germany says:

  There is new information regarding the lethal dose of nicotine.
  Bernd Mayer. "How much nicotine kills a human? Tracing back the generally accepted lethal dose to dubious self‐experiments in the nineteenth century." Archives of Toxicology. Oct. 2013. DOI 10.1007/s00204-013-1127-0
  http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00204-013-1127-0#page-1
  Prof. Mayer recommends updating nicotine's lethal dose to between 0.5 and 1 gram for the average person, approximately 15 times the previous value.

 2. Ozi Flyer Ozi Flyer Australia says:

  There should be dead Scandinavians everywhere.
  Snus comes in anything from 4mg to 42mg per portion.

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post