Obstructive SömnApneaDiagnos

Vid Susan Chow, PhD, ELS

Diagnosen av obstructive sömnapnea (OSA) börjar med en färdig läkarundersökning- och sömnhistorie- och läkarundersökningexamen. Detta kan inkludera specificerat ifrågasätter mönstrar omkring, varaktighet och kvalitets- av sömn; prevalence och frekvens av att snarka; dagen tröttar ut; och morgontecken av den öm halsen eller huvudvärken.

Därför Att andningreflexen, som väcker en person från riktig andning för sömnför att meritförteckning, inte väcker alltid dem till ett fullständigt medvetet statligt, realiserar många OSA-lidande person inte att deras sömn avbryts.

I dessa fall kan en partner eller en familjemedlem ge användbar information.  I tillägg är det viktigt att veta, om familjemedlemmar lider från OSA, därför att folket med en familjhistoria är på ökande riskerar för framkallning av OSA som väl. Den Försiktiga utvärderingen av sömnhistoria är bestämt viktig kick-riskerar in individer liksom de som är obese, eller, som ställer ut, riskerar dela upp i faktorer för den kardiovaskulära sjukdomen och typ - 2 sockersjuka.

En medicinsk historia följs typisk av en medicinsk examen för att identifiera potentiellt anatomical orsakar för förstorade tonsillar för OSA däribland, polyper, mjukt gomsilkespapper eller uvula.

I vissa fall är en följande konsultation med en otolaryngologist (en läkarundersökning manipulerar att specialisera i gå i ax, näsan och halsen), nödvändig beträffande att härska ut craniofacial abnormalities.

Polysomnography

Det definitivt testar för diagnostisering av OSA är polysomnogramen, en över natten sömn testar utfört av en specialist i ett sömnlabb. Polysomnography mäter andning mönstrar, andning klassar, blodsyre jämnar, blodtryck, och muskel- och hjärnaktivitet under sömn.

Alltigenom testaperioden, episoder av apnea och hypopneaen räknas per timme för att diagnostisera OSA och bestämma dess stränghet.

I vissa fall, när OSA diagnostiseras snabbt eller är starkt misstänkt baserat på resultat av läkarundersökning- eller familjhistorien, ska bruket för sömn det specialist som understödjahalvan av den testa perioden till den studien verkställer av fortlöpande realitetflygbolag pressar (CPAP) terapi, som är det primära behandlingalternativet för OSA.  Detta kallas ennatt studie.

CPAP använder enpassande ansiktsbehandling maskerar under sömn för att blåsa luftar på en konstant pressar in i munnen, och näsför att uppehälleflygbolag öppnar. Under ennatt studie pressar det optimala CPAP-flygbolag, och svaret till ska terapi är beslutsamt.

I vissa fall kan att testa för sömn utföras hemma genom att använda en portable övervakar. Liknande till polysomnographyen utförde i sömnlabbet, övervakar en bärbar sömn mäter andning klassar, klassar hjärta, och blodsyre jämnar.

Hem-Baserad övervakning kan vara bestämt användbar för tålmodig vars tar fram till en polysomnographylätthet kan vara begränsade tack vare budget- begränsningar eller geografiskt läge.

Även Om polysomnographyen återstår guldmyntfoten för OSA-diagnos, US-baserade Centrerar för Medicare, och Medicaid Servar (CMS) avslutnings att hem-baserad övervakning kan effektivt identifiera tålmodig som skulle gynnar från CPAP-terapi.

Mäta Stränghet av Obstructive SömnApnea

Strängheten av OSA är beslutsam genom att använda apnea-hypopneaindexet (AHI).  Detta stränghetsfjäll utvärderar sömnsöndringalltigenom natten, genom att mäta numrera av både apneas (avsluta pauser) och hypopneas (partiska pauser) som uppstår per timme under sömn.

AHI-ställningar nedanföra 5 är den ansedda det normala. En tålmodig med en AHI-ställning av 5-15 är ansedd att ha mild OSA, fördriver en ställning av 15-30 indikerar dämpar OSA.  AHI massor av >30 är indikativen av sträng OSA.

Det är viktigt att Mäta AHI för att vägleda behandlingbeslut, som de med en högre AHI-ställning kan ges med mer aggressiv behandlingalternativ.

AHI-beslutsamhet är viktig för följande utvärdering riskerar också för kardiovaskulär sjukdom och andra medicinska komplikationer såväl som upprättar en grundlinje för utvärdering av effektiviteten av behandling.

Källor

[mer Ytterligare Läsning: Obstructive SömnApnea]

Last Updated: Apr 9, 2015

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post