Obstructive sömnApnea i barn

Obstructive sömnapnea (OSA) är en läkarundersökning villkorar som uppstår, när en stoppar att andas periodvis under sömn. Den kort pausen i andning är oftast tack vare blockeringen inom flygbolag.

Obstructive sömnApnea - avbilda krediterar: Alila medicinskt massmedia/Shutterstock
Obstructive sömnApnea - avbilda krediterar: Alila medicinskt massmedia/Shutterstock

Mellan 1 - 10% av barn tros för att påverkas av OSA, och de som påverkas gemensamt, är 3 - 6 myndiga år. En typisk tålmodig är en med Down Syndrome eller en annan medfödd krämpa.

Ett barn som erfar en episod av ska OSA, syns som, om hon eller han är prövas att andas, men det inte finns något utbyte av pulmonary gasar notably.

Några barn kan waken under det processaa, så att den resulterande förhöjningen i flygbolagmuskel tonar kan gå tillbaka luftar tillträdeet till det normala. Upprepande OSA cyklar under natten kan ha viktigt att få effekt på det kvalitets- av ett barns sömn.

Orsakar

Förstorade tonsillar och lymphoid körtlar i det övrerespiratoriska området är de mest vanlig anledning av OSA i barn.

Hypertrophyen av tonsillarna, som kan uppstå under en infektion, kan fullständigt kvarteret den nasala passagen. Denna blockering gör det extremt svårt eller nästan omöjligt att andas till och med näsan.

Under sömn tonar muskeln minskningar som leder till silkespapper som kollapsar till någon grad, som är ansvariga för sömn-framkallat begränsa av flygbolag. Detta som begränsar, göras värre av närvaroen av förstorade körtlar.

Annan causative OSA dela upp i faktorer är craniofacial anomalier, neuromuscular sjukdomar och, fast sällsyntt, tumorous, tillväxtar i övreflygbolag. Fetma kan också vara en orsaka, men denna är mer allmänning i den vuxna befolkningen.

Tecken och tecken

Barn med OSA kan ha en spectrum av tecken och tecken som inte är jämnt sedda sammanlagt upprörda tålmodig.

Några allmänningtecken, inkluderar emellertid andning till och med munnen som högt snarkar, överdriven dagsleepiness och periodiska pauser i andning under sömn.

OSA-tålmodig kan ha socialt, och akademiska svårigheter och de kan vara mer hyperactive under dagen än deras jämliken. Dessutom kan dessa barn vara aggressiva eller retliga stundom.

Barn på åldern av 5 eller äldre kan också erfara enuresisen, som är ofrivilligt sova för urinationstunder.

Dessutom, kan frekventerar det finnas paradoxal rörelse av stöd-buren, perioder av att vakna upp under sömnen cyklar, och transpirationen eller översvallande svettas.

Ska föräldrar noterar ofta de apneic episoderna sig själv. Barn med OSA har gemensamt ett fel att blomstra, därför att, det antas, arbetet som krävs att andas under sömn, orsakar massiv caloric förbrukning.

Diagnos och behandling

En färdig medicinsk historia är nödvändig förutom läkarundersökningundersökning, som det initialt kliver till diagnostisering av OSA. Sova specialister, otolaryngologists, och, om tillämpbara, konsulteras pulmonologists.

Över natten sömn testar på specialiserad centrerar föras för att identifiera problemet under sömn. Annan diagnostik testar som kan användas inkluderar bröstkorgen röntgar för att förvissa sig om, om det finns problem inom lungsna eller de stora flygbolagen.

Behandling av OSA beror i hög grad på orsaka. I fallet av förstorade tonsillar kan kirurgisk borttagning rekommenderas. Andra kandidater för kirurgi är barn med craniofacial abnormalities.

Om kirurgi som skulle för att inte vara det välgörande eller hjälpsamma, fortlöpande realitetflygbolag, pressar därefter (CPAP), via en maskera, vara kan den van vid uppehället flygbolag som är öppet under sömn. Ska Obese barn behöver att förlora väger som delen av den processaa ledningen.

I annat anföra som exempel, som för neurological eller annat primärt orsakar av sömnapnea, pharmacotherapyen, beteende- ändring, och utbildning kan krävas.

Källor

[Mer ytterligare läsning: Obstructive sömnApnea]

Last Updated: Aug 23, 2018

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post