Organ-Närmare detalj Edema

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Edemaen uppstår i synnerhet organ och silkespapper som ett resultat av specifik mekanism. Några exempel är beskrivit nedanfört.

Cerebral edema

I cerebral edema ackumulerar vätska i och runt om hjärnsilkespappren. Onormalt metabolic påstår liksom en förminskande kickhöjd för syre tack vare kan orsaka detta villkorar, som kan leda till sleepinesss och även förlust av medvetenheten.

Pulmonary edema

Denna är en villkora som framkallar, när pressa i blodkärlen av lungsna lyfts, därför att borttagningen av blod via den pulmonary åder blockeras. Villkora orsakas vanligt av lämnat ventricular fel, men den kan också orsakas av höjdsjukdom eller inandning av giftliga kemikalieer.

Periorbital edema

Detta ser till att svälla av omge för silkespapper synar. Bulnaden är uttalad omgående, efter en person har vaknat upp och eventuellt att vara skyldig till redistributionen av fluid stunder som de ligger besegrar.

Edema i corneaen

Vätska kan också ackumulera i corneaen av glaucomaen för syna tack vare, synar kirurgi eller bindhinneinflammation. Bulnaden kan orsaka en person för att märka ljust tänder och glorior.

Cutaneous edema

Skin kan bli svälld efter en kryptugga eller, när kontakten göras med en irritant liksom en särskild typ av tvättmedel (kontaktdermatit). Flå kan också svälla upp i fall av myxedemaen som ser till hudens ökande tendens att behålla bevattnar.

Lymphedema

Brist av lymphatic dränering i en bestämd region kan orsaka området till dyningen. Detta kan orsakas av blockering tack vare närvaroen av en tumor eller en förstorad lymfaknutpunkt, till exempel. Oftast, orsakas det av orubblighet som påverkar den pumpa handlingen av muskler.

Havandeskap framkallad edema

Gravid kvinna kan bli upprörda vid fluid kvarhållande, bestämt i de lägre limbsna och vanligt i understödja och de tredje trimestersna.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

  1. http://www.nhs.uk/Conditions/Oedema/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.mccc.edu/~behrensb/documents/210wk8Edema_000.pdf
  3. http://www.physicianeducation.org/downloads/PDF%20Downloads%20for%20website/Edema.pdf
  4. http://www.medecine.unige.ch/enseignement/apprentissage/module2/circ/apprentissage/intranet/pb2/cho_2002.pdf

[mer Ytterligare Läsning: Edema]

Last Updated: Jun 24, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post