Peptic SårTecken

Vid Susan Chow, PhD, ELS

Peptic sår är skav inom fodrar av magen, övreregion av den små inälvan (duodenum) eller ibland esophagusen.  Peptic sår är mest gemensam orsakada vid infektion med de Helicobacter pyloribakterierna, som avsöndrar en vikt, som irriterar och skadar det skyddande slemmiga lagrar av magen och den små inälvan.  Det beräknas att upp till två-thirds av världens befolkning smittas med H.-pyloribakterierna. Peptic sår kan också orsakas av overuse av non-steroidal anti-upphetsas droger (NSAIDS), som tas gemensamt för smärtar och att förminska inflammation. De två mest allmänningtecknen som är tillhörande med peptic sår, är smärtar och att blöda.

Buk- Smärta

Det mest allmänningtecknet som erfaras av lidande person av peptic sår, är buk- smärtar, som uppstår från såret sig själv, och från, när celler av det inre gastric fodrar kommer in i direktkontakt med magesyra.  Smärta kan lokaliseras någonstans mellan navelen och bröstben, och den kan vara från några noterar till några timmar.  Incidenten av smärtar kan komma och gå över jaga av flera dagar eller veckor. När den peptic såret lokaliseras i duodenumen, smärtar det buk- uppstår typisk två till tre timmar efter ett mål och kan indikera en gastric blockering. Några tålmodig med peptic sår finner att smärta är värre, när magen är tom, speciellt sent på natten.  Detta kunde vara, därför att bestämda matar agerar som ett fungera som buffert system, som neutraliserar magesyra eller täcker den inre magen och det duodenal fodrar som förhindrar syra från att ne de utsatta bakomliggande cellerna.  I andra fall kan att äta bestämda matar göra tålmodign att smärta den värre känselförnimmelsen.  Även Om det är nu bekant att kryddiga matar inte orsakar direkt sår, kan dessa typer av matar exacerbate smärta som är tillhörande med en existerande sår.

Några tålmodig med peptic sår erfar inget smärtar alls och kan vara fullständigt omedvetna av närvaroen av en sår, tills allvarligare tecken uppstår.

Blöda

Ett Annat allmänningtecken av peptic sår blöder (sår-tillhörande få en blödning).  Untreated eller asymptomatic sår kan vara mer rimlig att blöda, därför att lång-hållbara sår kan tillfoga mer stor skada till det gastric fodrar.  Enblödning sår kan resultera i det tålmodiga finna blod i deras pallr, som kan verka rödaktigt, eller svart färga in.  Det mer Stora antalet av blod kan orsaka melenaen, som är kolsvart pallr med ennågot liknande konsistens. Tålmodig med en långsam blödning kan också finna blod i deras kräkning, med de delvist smältte liknande kaffeplugghästarna för blod.  I vissa fall är blödningen som orsakas av en sår, så långsam att den går obemärkt vid den tålmodig, tills den tålmodig blir blodfattig.  Tecken av blodbristen inkluderar tröttar ut, svagheten och andnöden.

I stränga fall kan såret sig själv perforera magen eller den inälvs- väggen.  Detta resulterar i foren som få en blödning in i det buk- hålet och, är en allvarlig medicinsk nöd- krävande omgående uppmärksamhet.

Annat mindre allmänning, tecken av peptic sår inkluderar nausea, att spy, förlust av aptit, bloating eller en känsla av fullständigheten och väger förlust.

Källor

[mer Ytterligare Läsning: Peptic Sår]

Last Updated: Jun 4, 2015

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post