Photoplethysmography (PPG)

Photoplethysmography (PPG) är en van vid enkel optisk teknik avkänner volymetriska ändringar i blod i kringutrustningcirkulation. Det är en low kostar och deninvasive metoden som gör mätningar på ytbehandla av flå.

Tekniken ger information om värdesaken släkt till vårt kardiovaskulära system. Nya framflyttningar i teknologi har upplivat intresserar i denna teknik, som används brett i klinisk fysiologisk mätning och övervakning.

Princip av PPG

PPG gör bruk av låg-styrka infrared (IR) ljust. Flå pigments och både venous och arterial blod, när den ljusa resor till och med biologiska silkespapper det absorberas av ben.

Sedan ljust absorberas starkare av blod än de omgeende silkespappren, kan ändringarna i blodflöde avkännas av PPG-avkännare som ändringar i styrkan av ljust.

Spänningen signalerar från PPG är proportionell till antalet av blod som flödar till och med blodkärlen. Även kan lilla ändringar i blodvolym avkännas att använda denna metod, fast den inte kan vara van vid kvantifierar beloppet av blod.

En PPG signalerar har flera volymetriska ändringar för delar däribland i arterial blod, som är tillhörande med hjärtverksamhet, variationer i venous blodvolym som modulerar PPGEN signalerar, en del- visning för DC den optiska egenskapen för silkespappren', och subtil energi ändrar i förkroppsliga.

Några ha som huvudämne dela upp i faktorer påverka inspelningarna från PPGEN är platsen av mätningen och kontaktstyrkan mellan platsen och avkännaren.

Blodflödesvariationer uppstår mestadels i artärerna och inte i åderna.

PPG-waveformen

PPG visar blodflödesändringarna som en waveform med hjälpen av en bomma för eller en graf. Waveformen har en del- (AC) växelström och en del- rikta (DC)ström.

Den del- ACEN motsvarar till variationer i blodvolym i syncronization med hjärtatakten. Den del- DCEN uppstår från det optiskt signalerar reflekterat eller överfört av silkespappren och är beslutsam vid silkespappret strukturerar såväl som venous och arterial blodvolymer.

Den del- showsminderårigen för DC ändrar med respiration. Den grundläggande frekvensen av den del- ACEN varierar med hjärtan klassar och läggas över på DC-grundlinjen.

Bruk av PPG

Medicinska apparater som baseras på PPG-teknologi, används brett i olika applikationer i det kliniskt ställer in.

Specifika applikationer inkluderar efter:

 • Klinisk fysiologisk övervakning
 • Blodsyresaturation
 • Blodtryck
 • Tillverkat hjärt-
 • Hjärta klassar
 • Respiration
 • Kärl- bedömning
 • Arterial sjukdom
 • Arterial överensstämmelse och åldras
 • Venous bedömning
 • Endothelial fungera
 • Microvascular blodflöde
 • Vasospastic villkorar
 • Autonomt fungera övervakning
 • Vasomotor fungera och thermoregulation
 • Blodtryck och hjärta klassar variability
 • Orthostasis
 • Andra kardiovaskulära variabilitybedömningar

Wearable apparater

Genom att använda denna teknologi som är wearable pulsera klassar övervakar har framkallats. Dessa låg-kostar, och lilla apparater har ljus-sändande ut dioder och fotodetektorer (LEDs) för kick-styrka gräsplan som hjälper pålitlig övervakning av pulsera att klassa i ettinvasive sätt.

Viktiga designkrav för dessa system inkluderar miniatyrisering, robusthet och userfriendliness.

Dessa apparater har en avkännare som övervakar minderårigvariationer i styrkan av ljust överfört igenom eller reflekterat från silkespappret. Dessa styrkeändringar är tillhörande med ändringar i blodflöde till och med silkespappret och ger livsviktig kardiovaskulär information liksom pulsera klassar.

Andra system

PPG har använts i andra teknologier liksom telemedicine, PPG som avbildar teknologi och fjärrkontrollövervakning.

Forskare har utstuderat att flå blodflöde och de släkta rytmerna genom att använda en near infraredCCD PPG som avbildar systemet. Denna studie som siktas på att erhålla nya inblickar in i biologisk silkespapperperfusion och att studera ändringar som är tillhörande med att läka för sår och bildande av sår.

Andra studier har applicerat PPG i avlägset avbilda av fördelningen av arterial syresaturation (SpO2) inom ett silkespapper. En sådan avbilda kan är värdesaken i medicinska diagnostikstudier liksom quantification av silkespapperviability. I telemedicine är PPG lova i avlägsen övervakning av vård- tålmodig'.

Hänvisar till

[Mer ytterligare läsning: Photoplethysmography]

Last Updated: Aug 23, 2018

Susha Cheriyedath

Written by

Susha Cheriyedath

Susha has a Bachelor of Science (B.Sc.) degree in Chemistry and Master of Science (M.Sc) degree in Biochemistry from the University of Calicut, India. She always had a keen interest in medical and health science. As part of her masters degree, she specialized in Biochemistry, with an emphasis on Microbiology, Physiology, Biotechnology, and Nutrition. In her spare time, she loves to cook up a storm in the kitchen with her super-messy baking experiments.

Advertisement

Comments

 1. masoud meskin masoud meskin Italy says:

  Is it possible to use ppg for calculating velocity time integration (VTI) and mean pressure gradient (MPG)? Thank you

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post