Sjukgymnastik som en behandling för artrit

Sjukgymnastik (PT) är en typ av sjukvårdyrket, som fokuserar på upprättande av rörligheten och att fungera av upprörda kroppsdelar, genom att applicera olika tekniker liksom manuell terapi, hydrotherapy och electrotherapy tillsammans med tålmodig rådgivning och rådgivning.

Avbilda krediterar: Afrika studio/Shutterstock
Avbilda krediterar: Afrika studio/Shutterstock

Inledning

Artrit är en sjukdom som påverkar fogar ihop att förbinda benen. Den kan godsspecifikationen i både akut, och kroniskt bildar och är tillhörande med inflammation av fogar ihop. Tålmodina med artrit erfar smärtar, styvhet och förorsakar obehag under rörlighet. Artrit har två att ha som huvudämne bildar: osteoarthritisen, som uppstår, när brosken between fogar ihop, är skadad; och den rheumatoid artrit, en autoimmune sjukdom, som uppstår, när huvuddelens immunförsvar påverkar dess eget, fogar ihop.

Det huvudsakliga mål av halv liter, i behandling av artrit, gäller att förbättra rörligheten, och beträffande-upprätta fungera av upprört fogar ihop. Physiotherapists är licenserade professionell som förstärker upprört fogar ihop, genom att använda olika terapier.

Roll av sjukgymnastik, i behandling av Osteoarthritis

Osteoarthritisen påverkar främst knäleder, höfter, rygg och fingrar. Halv liter rekommenderas i tålmodig som lider från osteoarthritis, därför att den gynnar tålmodina genom att förbättra läkarundersökning som fungerar, och förminskande smärta.

Olika modaliteter som används av physiotherapists för behandling av osteoarthritis, inkluderar:

  • Övar
  • Massagear
  • Att ge tålmodig med att gå bistår
  • Electrotherapy

Sjukgymnastik som en behandling att närma sig i knäOsteoarthritis inkluderar:

  • Hydrotherapy: Den använder bevattnar till festartrit. Specialiserat övar är utförd insida bevattnar med en temperatur spänner av 33-36 °C.-Physiotherapists vägleder tålmodina med närmare detalj övar liksom sträckning, aerobics, och förstärka övar.
  • Manuell terapi är another att närma sig där praktiska tekniker för physiotherapistsbruk som ska avlösas smärtar och styvhet. Denna teknik har visat att enormt gynnar i behandling av knäosteoarthritis.
  • Annat att närma sig liksom akupunktur (torr needling), och thermotherapy har också visat att storen gynnar i befriande smärtar.

Sjukgymnastik som en behandling att närma sig i höftOsteoarthritis:

Höftleden uthärdar förkroppsliga väger; smärta i detta gemensamma affekter den total- rörligheten, således. Halv liter-syften att förbättra rörligheten i tålmodig i sådan fall. Tekniker som används av physiotherapists, inkluderar:

  • Manuell terapi
  • Sträckning och förstärkning övar
  • Väga ledningutbildning
  • Höftledskyddsstrategier: Denna teknik gäller att vägleda den tålmodig om bestämda gemensamma skyddsmetoder. Tålmodig rådas främst mot bärande skurkroll väger och göra bestämda aktiviteter som overload det gemensamt. De ges också med gående bistår och är kloka att använda anslår fotwares. Physiotherapists undervisar också dem att om att underhålla ett korrekt göra sig till.

Roll av sjukgymnastik, i behandling av Rheumatoid artrit (RA)

Physiotherapists utför vanligt en läkarundersökningbedömning testar för start behandlingen. Bedömningen gäller viktigt utvärderingen av gåenden, dagligt livaktiviteter, spänner av gemensamt vinkar, testar göra sig till muskelstyrka, och respiratoriskt fungera. Därefter använder de artrit får effekt mätningsfjäll mig & II och det vård- bedömningfrågeformuläret för en preciserabedömning.

Sjukgymnastikmodaliteter, i behandling av Rheumatoid artrit

Detta bildar av behandling att närma sig gäller viktigt denämnda teknikerna:

  • Hoad/kall kall terapi för hoade applikationer/används i både akut, och kroniskt villkorar av RA. Kalla packar appliceras vanligt i tålmodig som lider från akut, villkorar, och hoad terapi appliceras på kroniskt arrangerar av RA. Hoade packar appliceras vanligt för 10-20 minuter en gång eller två gånger dagligen.  För kall terapi är applikationmodaliteter kalla packar, is, ett gasformigt grundämnesprej och cryotherapy.
  • Elektrisk Stimulans-Transcutaneous elektrisk nervstimulans (TENS)terapi är den mest allmänningen bildar av van vid festRA för electrotherapy. Studier har anmält att tålmodig erfar mindre smärtar efter häleriTIOterapi en gång en vecka för ungefärligt en månad.
  • Hydrotherapy-Tålmodig får lättnad från RA, om hydrotherapy utförs på stamgästmellanrum. Denna teknik ger palliative behandling i fall att av akut, och kroniskt villkorar.

Rehabiliteringtekniker, i att behandla RA, gäller viktigt att spjälka av det upprört fogar ihop, bruk av kompressionshandskar, manuell terapi som är terapeutisk övar, och tålmodig utbildning.

Avslutning

Hence kan det avslutas att tålmodig som lider från artrit kan få enorm lättnad på att konsultera en physiotherapist. Befordringar göras ständigt i området av halv liter för att förbättra livskvaliteten i tålmodig som påverkas med artrit.
Granskat av Sanchari Sinha Dutta, PhD

Källor

[Mer ytterligare läsning: Sjukgymnastik, artrit]

Last Updated: Aug 23, 2018

Akshima Sahi

Written by

Akshima Sahi

Akshima is a registered dentist and seasoned medical writer from Dharamshala, India. Currently, Akshima is working as a freelance writer where she independently writes and reviews medical content and other ground-breaking topics in the medical world.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post