Lunginflammation

Vid Susan Chow, PhD, ELS

Lunginflammation är en akut respiratorisk infektion av lungsna. I tålmodig med lunginflammation blir alveolarsäckarna av lungsna inflammerade och påfyllningen med vätska eller var. Lunginflammationinfektionen kan uppstå i en singellob av en lung (lobar lunginflammation), eller den kan påverka båda lungs (bronkial lunginflammation).

Sedan alveolarsäckarna är ansvariga för syreutbyte, strukturerar för mycket av vätska eller var inom dessa kan förhindra riktig fyllning med luftar och leder av ineffektivt jämnar av syre som ner blod. På grund av detta kan lunginflammation vara bestämt farlig i barn minderåriga 2, vuxen människa över ålder 65, folk med en försvagad immunförsvar eller de med kroniska lungsjukdomar liksom COPD och astma.

ScanningElektronMicrograph av Streptococcusen pneumoniae

ScanningElektronMicrograph av Streptococcusen pneumoniae

Över hela världen är lunginflammationinfektion den ledande dödsorsaken i barn minderåriga 5 och resulterat i 935.000 dödar i barn i 2013. I Förenta staterna är lunginflammation ansvariga för över 1 miljon inläggning på sjukhus per år.

Tecken

Lunginflammation kan orsakas av en variation av organismer som är inklusive flera typer av bakterier, virus, svampar eller mycoplasma, som är ennågot liknande organism. Beroende av det causative medlet kan tecknen av lunginflammation vara milda eller stränga.

Det mest allmänningtecknet i tålmodig med lunginflammation är hostande, ofta medföljt av närvaroen av gräsplan, gulingen, eller den blodiga slemmig eller korbröstkorgen smärtar. Tålmodig med lunginflammation erfar också febrar, nauseaen, diarrén, förlust av aptit, tröttar ut, och korthet av andedräkt-stränghet av som kan variera beroende av det causative medlet och tålmodigns overall som är jämna av vård-.

I bakterie--baserad lunginflammation mycket medföljs en kickfeber ofta av att svettas, kyla, och tillfälligt en avkänning av deliriumen eller förvirring i den tålmodig. Virus--Baserad lunginflammation orsakar ofta influensa-något liknande tecken, namely feber, kyla, muskelknip och huvudvärkar. I faktum är lunginflammationinfektion en allmänningkomplikation av influensan eller andra respiratoriska infektioner.

Lunginflammation är spridd till och med de luftburna liten droppe som skingras, genom att hosta eller att nysa. Den kan också vara spridd till och med förorening av blod.

Mest bildar av lunginflammation är högt behandlingsbart med antibiotikummar, vätskor, feber-förminskande läkarbehandlingar och hostasuppressants. Emellertid kan fel till riktigt eller effektivt festlunginflammation leda till flera komplikationer, inklusive bacteremia (bakterie- infektion av blod), lungböld, pleural effusion (infektion och fluid för mycket i det pleural utrymmet mellan det yttre fodrar av lungen och det inre fodrar av bröstkorghålet) och arbetad andning. Dessa komplikationer är allvarliga och kräver typisk den tålmodig att hospitalizeds.

Riskera Dela upp i faktorer

Det finns flera riskerar dela upp i faktorer att förhöjning som en person riskerar av att få en lunginflammationinfektion. att Röka kan irritera fodrar av lungsna och fälla ned immuna svar till att invadera lungpathogens.

Tålmodig med försvagade immunförsvar, liksom de med HIV-infektioner, organtransplantatmottagare, eller det hälerikemoterapibehandling, är på mer stor riskerar också av infektion.

Den Bestämda kroniska sjukdomen villkorar kan också förhöjning riskera av lunginflammation. Dessa inkluderar lungsjukdomar liksom COPD och astma, hjärtsjukdomen, sockersjuka, leversjukdomen och cystic fibrosis.

Extra riskera dela upp i faktorer inkluderar uppehälle i ett vårdhem som genomgår ny kirurgi eller kräver det tålde bruket av en ventilator. I barn inkvarterar malnutrition, inomhus förorening, det överbefolkada uppehället, och pre-existerande illnesses liksom mässling eller HIV-infektion kan förhöjning riskera av framkallande lunginflammation.

Källor

[mer Ytterligare Läsning: Lunginflammation]

Last Updated: Aug 3, 2017

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post