ProstataCancer

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Prostatacancer är en av de mest allmänningcancer i manar, med mer än 40.000 nya fall som diagnostiseras varje år i UKEN. Detta är vanligt ett långsamt - växande cancer och mest manar märker inte tecknen, tills cancern har blivit stor nog till pressen mot urethraen och störer med urination.

Tecken av prostatacancer

De mest allmänningtecknen av en cancerous tillväxt i prostatan inkluderar en förhöjning i frekvensen för att urinera (bestämt på natten), en mer stor avkänning av angelägenhet för att ne en toalett, svårighet, i start och att fortsätta för att passera urine, ett svagt urine, flöde och en känsla av ofullständigt tömma av blåsan. Dessa tecken ses också i ettcancerous bildar av kallad godartad prostatic hyperplasia för prostata förstoringen (BPH).

Orsakar, riskerar dela upp i faktorer och diagnosen av prostatacancer

Avkräva orsakar av denna cancer är oklar. Dela upp i faktorer den påverkan riskera för villkora, inkludera emellertid åldern, etnicitet och genetik. Riskera av framkallande prostatacancerförhöjningar med ålder och villkora framkallar vanligt i manar som åldras 50 år eller äldre.

Individer av denKaribiska eller Afrikanska nedstigningen är på ett mer stor riskerar av framkallning av cancern, fördriver de av den Asiatiska nedstigningen är på mindre riskerar. I tillägg är manar med en grundexamensläkting, som har haft prostatacancer, på litet ökande riskerar för framkallning av villkora.

Det finns inget testar för att diagnostisera prostatacancer. Vanligt göras en diagnos baserad på en läkarundersökningundersökning av prostatan, testar blod och en biopsi.

Läkarundersökningbedömningen kallas en digital ändtarms- undersökning och gäller en manipulera, eller sjuksköterskakänsla för abnormalities i prostatakörteln till och med väggen av använda för ändtarm som är deras, fingrar. Den yrkesmässiga sjukvården kan vara kompetent att avkänna hårdna eller en förstoring av körteln, till exempel. Blod testas för att kontrollera det jämnt av ett protein som kallas prostata-närmare detalj antigenen (PSA), som en jämn lyftt PSA kan vara en tidig sortindikator av prostatacancer.

Om en abnormality avkänns till och med DRE- eller PSA-bedömning, kan en manipulera beställa en ultrasoundbildläsning som använder solitt vinkar för att frambringa en avbilda av prostatakörteln, som kan utvärderas. En biopsi kan också tas, som ett silkespapper tar prov i tas bort från prostatan, och överfört för att laboratoriumanalys ska bekräfta huruvida cancer är närvarande eller inte.

Behandling av prostatacancer

I många manar med prostatacancer kan omgående behandling inte vara nödvändig. Om cancern avkänns på en tidigt stadium, ”watchful kan vänta” eller ”aktivbevakningen” rekommenderas. Detta att närma sig gäller försiktig övervakning av den tålmodig för tecken av aggressiv cancertillväxt och kan vara ansett i fall, var cancern verkar att vara långsam - växa, orsakar inte tecken och begränsas till ett område av prostatan.

I vissa fall kan prostatacancer behandlas och kureras om den fångade tidig sort. Behandling inkluderar kirurgisk borttagning av körteln eller prostatectomyen som följs av radiotherapy för att döda några resterande cancerceller. Prostatectomyen och radiotherapy kan följas av hormonterapi, som klipper av cancercellernas tillförsel av testosterone, som tankar deras tillväxt.

Läkarbehandlingar som används i hormonal terapi, kan endera stoppa förkroppsliga producera testosterone, eller att förhindra hormonet bilda att ne cancercellerna. Another bildar av hormonal terapi är orchiectomy eller borttagning av testiklarna, snabbt att förminska det jämnt av producerad testosterone.

Individer med avancerad prostatacancer, som har spridning till andra organ, eller som inte har varit svars- till hormonal terapi, kan behandlas med kemoterapi, som dödar snabbt att dela celler liksom cancerceller.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

  1. http://www.nhs.uk/conditions/Cancer-of-the-prostate/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/003134-pdf.pdf
  3. http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/003182-pdf.pdf
  4. http://www.uroweb.org/gls/pdf/09_Prostate_Cancer_LR.pdf
  5. http://prostatecanceruk.org/media/41578/newly_diagnosed_booklet.pdf
  6. http://www.auanet.org/common/pdf/education/clinical-guidance/Prostate-Cancer-Detection.pdf
[mer Ytterligare Läsning: ProstataCancer]

Last Updated: Jan 16, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post