Ανάκαμψη από γονάτου arthroplasty

Από Dr Ananya Mandal, MD

Μετά το γόνατο arthroplasty λειτουργία αποκατάστασης είναι συνήθως ταχεία. Στο νοσοκομείο μετά τη χειρουργική πρώτα οι γονάτου κυκλοφορία, με εντός των πρώτων 24 ωρών, ενθαρρύνεται.

Ανάκτηση φορές μπορεί να διαφέρουν από το άτομο και τον τύπο του χειρουργική που πραγματοποιούνται.

Τα αντιβιοτικά και ανακούφιση του πόνου μετά γονάτου arthroplasty

Ο ασθενής παρέχεται με αντιβιοτικά για την πρόληψη της μόλυνσης και ανακούφιση του πόνου επαρκή με ασθενή ελεγχόμενες μεθόδους ή με epidural αναλγησία.

Ασθενών ελεγχόμενη μέθοδοι περιλαμβάνουν πόνο φάρμακα παράδοσης συστήματος ή αντλία με φάρμακα όπως η μορφίνη. Στον ασθενή μπορεί να ελέγξει ο ίδιος ή και τα ίδια ανάλογα με τη σοβαρότητα και την self-perceived απαίτηση της πόνο φάρμακα.

Epidural αναλγησία παρέχεται χρησιμοποιώντας ένα anesthetic ναρκωτικών μέσω του καθετήρα νήματος μέσα στον νωτιαίο μυελό. Το ναρκωτικό numbs πόνου αίσθηση κάτω από τη μέση.

Epidural αναλγησία επιλέγεται το πρώτο μερικές ώρες ή ημέρες. Προσφέρεται σε ασθενείς με υπερβολικό πόνο. Κρύο συμπιέζει παρέχονται για την ανακούφιση του πόνου.

Φυσιοθεραπεία μετά γονάτου arthroplasty

Φυσιοθεραπεία υπό την καθοδήγησή του εμπειρογνωμόνων είναι να αρχίσει το ταχύτερο δυνατό. Διδάσκονται ασκήσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις επιτρέπονται ασθενείς να περπατήσει με υποστήριξη και το aids, τη δεύτερη ημέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ράμματα καταργούνται περίπου 10 έως 14 ημέρες έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Ασκήσεις περιλαμβάνουν paddling ή σκευών προς κυκλοφορία τα πόδια, τη βαθιά αναπνευστική ασκήσεις και συγκεκριμένες γονάτου επέκταση και τη ενίσχυση ασκήσεις.

Ακολουθήστε τις διαδικασίες σε γονάτου arthroplasty

Αν η πληγή διόρθωσης είναι καλή, κινητικότητα είναι ο χειρούργος, κατά τρόπο ικανοποιητικό τουλάχιστον επιτυγχάνεται 90 μοίρες της κάμψης του γόνατος και οι επιπλοκές δεν θεωρούνται ασθενή μπορεί να απορρίπτεται νωρίς.

Πρώτα παρακολουθήσει μετά την αφαίρεση των ράμματα σε περίπου 6 εβδομάδες στο περιπατητικούς. Στη συνέχεια επίσκεψη ο χειρούργος ρωτά για την ανακούφιση του πόνου, την επαρκή πληγή περίθαλψη, την ταυτοποίηση των επιπλοκές και κατάλληλη απόδοση για συνήθεις δραστηριότητες.

Οι επόμενες επισκέψεις είναι ετησίως για πέντε χρόνια ή κάπου τόσο. Ένα x ray είναι δυνατό να προβλέπεται να εξασφαλίσει ότι η κινητική πρόθεση δεν είναι αρχή να χαλαρώσει.

Περπάτημα aids και βοήθεια

Αναρρίχησης σκάλες και η συνεδρίαση ή η εγερτήριο μια καρέκλα μπορεί να απαιτούν Περπάτημα aids ή συνδρομής, τουλάχιστον μέχρι την πληγή έχει επουλωθεί εντελώς.

Γονατιστά θα πρέπει να αποφεύγονται και δραστηριότητες όπως η κηπουρική ότι απαιτείται, θα πρέπει να αποφεύγεται η αρχική μήνες μετά χειρουργική.

Οδήγηση μετά γονάτου arthroplasty

Οδήγηση μπορεί να επαναληφθεί 1 εβδομάδα έπειτα από χειρουργική εάν έχει αντικατασταθεί η αριστερή μετατόπιση του γόνατος και του οχήματος είναι αυτόματη.

Εάν η δεξιά του γόνατος έχει αντικατασταθεί, οδήγησης μπορεί να επαναλαμβάνεται μετά από 4 έως 6 εβδομάδες.

Επιστρέφοντας στην κανονική μετά το γόνατο arthroplasty

Επιστρέφουν στην εργασία ή εργασία Σώμα διαρκεί 6 έως 8 εβδομάδες ή περισσότερο ανάλογα με τη φύση της εργασίας.

Sleeping θέσεις έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην πλευρά, πίσω ή στομάχι μπορεί να θεωρείται ασφαλές.

Συνουσία μπορεί να επαναληφθεί μετά την επαρκή πληγή διόρθωσης. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 6 έως 8 εβδομάδες ή περισσότερο ανάλογα με την έκταση της χειρουργική και της γενικής υγείας του ασθενούς.

Κολύμβηση μπορεί να επαναληφθεί μετά από περίπου 6 εβδομάδες.

Άλλες δραστηριότητες όπως ποδηλασία, golf, χορευτικά κ.λπ., που δεν παράγουν επιβαρύνει τα γόνατα μπορεί να ξεκινήσει μετά από πλήρη πληγή διόρθωσης. Αρχικά, ασκήσεις θα πρέπει να εποπτεύεται.

Ο ασθενής πρέπει να αποφύγετε τη διέλευση του πόδια, όπως αυτό εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος από τα πόδια.

Μπορεί να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θρόμβωση για υπεραστικές αεροπορικά ταξίδια. Πρέπει να λαμβάνονται επαρκή προστασία με κάλτσες και αντιθρομβωτικά ή anticoagulant φάρμακα πριν από ταξίδια.

Οι ασθενείς έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη και αποφυγή πτώσεων για την αποτροπή της ζημίας για την αντικατάσταση του γόνατος. Αυτό περιλαμβάνει την κατάργηση των χύμα χαλιά και φόντου, καθιστώντας τα δάπεδα αντιολισθητική, συρραφής καλώδια γύρω από το σπίτι, κατάλληλα railing και φωτισμού στους κόλπους του Σώματος κ.λπ. (1-4)

Edited by Απριλίου Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Περαιτέρω ανάγνωση

Τι είναι το γόνατο arthroplasty;
Όταν απαιτείται γονάτου arthroplasty;
Τους κινδύνους που συνδέονται με το γόνατο arthroplasty
Πρόληψη του γόνατος arthroplasty

Πηγές

  1. http://www.Patient.Co.uk/Doctor/knee-Joint-Replacements-What-a-GP-needs-to-know.htm
  2. http://www.NHS.uk/Conditions/knee-replacement/Pages/Recovery.aspx
  3. http://www.nwlh.NHS.uk/Services/Resources/20_KNEE_-_FINAL_VERSION.pdf
  4. http://www.wwl.NHS.uk/Library/All_New_PI_Docs/Audio_Leaflets/Musculo_Skeletal/Total_Knee/FT2_Total_Knee_Replacement.pdf

Last Updated: Jul 10, 2012

Comments

  1. rita sixel rita sixel Belgium says:

    Já fiz a cirurgia a 6 meses. Ainda faço os exercicios  em casa e quase não  saio de casa, pois ainda tenho muitas dores e so saio com uma muleta. E normal ? Meu medico diz q sim

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post