Riskera dela upp i faktorer för hypofysTumors

Hypofystumors är tillväxtar som uppstår från hypofyskörteln, enstorleksanpassad körtel i en mitt av huvudet (bak näsan) som kura ihop sig i en grund benig hålighet atop sphenoidben. Hypofystumors bidrar 10-15% allra bekant hjärntumors för att finnas.

Kreditera: Beställnings- massmedia för CLIPAREA/Shutterstock.com

Den mest allmänningtypen av hypofystumoren är en körtelcelltumor eller adenoma. De kan jordbruksproduktertecken vid tränga på det livsviktigt strukturerar runt om dem eller genom att producera överdrivna belopp av en eller flera hormon som avbryter fungera för det normala av förkroppsliga.

Hypofystumoren riskerar dela upp i faktorer och familjhistoria

Det är svårt att bedöma det riktiga förhållandet mellan ett påtagligt riskerar dela upp i faktorer och förekomsten av hypofystumors, i första hand tack vare den långa inkubationstiden av sådan tumors. Som ett resultat så-kallad riskerar dela upp i faktorer kan faktiskt vara ett resultat av en preclinical tumor. Mest hypofystumors är av okänd etiologi.

En familjhistoria av hypofystumoren är sällan bekant att uppstå, mestadels tillhörande med syndromen för MANAR 1 (som orsakas av mutationar för gen MEN1) som har en 50% att riskera av överföring till avkommorna av upprörda föräldrar.

Några fall är av okänd etiologi, eller tack vare hoppar av övertaget genetiskt. MEN4 är ett annat sällsyntt villkorar orsakadt vid ändringar i CDKN1B-genen. McCune-Albrighten som syndromet finnas också för att orsaka några hypofystumors tillsammans med café-au-lait, lappar, och ben hoppar av, tack vare mutationar för genen GNAS1.

Det Carney syndromet orsakas av genetiska ändringar, och en bekant ändring är i PRKAR1A-genen.  En annan liten procentsats anknytas till germlinemutationar i AIPEN (påverkande varandra protein för arylhydrocarbonreceptoren), specifikt tillväxthormon producera adenomas (though inte sammanlagt fall).

Annat riskerar dela upp i faktorer för hypofystumors

Någon annat riskerar dela upp i faktorer har identifierats, men deras närvaro har inte varit bekräftade sammanlagt fall. Dessa inkluderar:

Hormon

  • Posta-menopausal perioder, som uppstår åtminstone, ett år efter klimakterium har funnits för att vara ett viktigt riskerar, dela upp i faktorer, om speciellt ovariesna surgically hade surgically tagits bort.
  • Bruket av hormonutbytesterapi (HRT) för mindre än ett år anknytas också till tre tider riskerar higher jämfört kontrollerar eventuellt, därför att HRT kan startas efter diagnosen eller den kirurgiska borttagningen av en hypofystumor.
  • Riskera har också funnits för att vara kicken i kvinnor som var mycket unga (nedanfört åldern av 20) på deras första barnsbörd. Å andra sidan mycket mer få behandla som ett barn fött till äldre fostrar framkallade dessa tumors.

Medicinsk historia

  • En historia av bröstcancer fostrar in, eller syskonet ökade riskera av hypofystumors i avkommor och syskon, respektive.
  • En historia av för parathyroiden, adrenal och colorectal tumors för thyroiden, ökade riskera av hypofystumors, eventuellt tack vare syndromet MEN1.
  • En historia av tvilling- havandeskap var tillhörande med ett högre riskerar av hypofystumor, emellertid har denna endast visats i studier för en handfull.

Skyddande dela upp i faktorer för hypofystumors

Estrogenexponering

Estrogenexponering (som med muntligt preventiv- bruk), som har negativt anknutits i nästan varje studie. Detta är oväntat, därför att estrogen stimulerar tillväxten av prolactin-avsöndra lactotrophceller i hypofyskörteln, och därför att djura studier som använder estrogentillägg, visar en realitetkorrelation.

Paritet

Paritet (ha dvs. åtminstone ett barn) har negativt anknutits till hypofystumoren riskerar, illviljan hypofyshyperplasiaen som uppstår med havandeskap. Detta kan förklaras av faktumet att subclinical hypofystumors kan också få effekt kvinna fertilitet.

Allergiläkarbehandlingar

Tålmodig med allergiska sjukdomar (liksom hösnuva) som tog stamgästläkarbehandlingen också, visar att ett lägre riskerar av framkallande hypofystumors. Det tänks att den konstant bevakningen vid immunförsvaret i allergi är resonera för förminskningen riskerar in.

En annan möjlighet som den skyddande mekanismen kan vara någon okända, verkställer av anti-allergisk läkarbehandling. De lyftta tumorantigensna kan sporra immunförsvaret för att avlägsna tumorceller som fäller ned förekomsten av tumorsna.

Annat skyddande dela upp i faktorer

Negationanslutningar observerades också med att röka, en historia av andra tumors, föregående head skada eller epilepsi.

Källor:

[Mer ytterligare läsning: Hypofyskörtel]

Last Updated: Aug 23, 2018

Liji Thomas

Written by

Liji Thomas

Liji Thomas is an OB-GYN, who graduated as gold medallist from the Government Medical College, University of Calicut, Kerala, in 2001. Liji practiced as a full-time consultant in obstetrics/gynecology in a private hospital for a few years following her graduation. She has counseled hundreds of patients facing issues from pregnancy-related problems and infertility, and has been in charge of over 2,000 deliveries, striving always to achieve a normal delivery rather than operative.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post