Vård- Semen verkställer

Semen utför dess viktigast fungerar reproduktionen i inklusive människor för djur. I tillägg har de annat välgörande, och skadligt verkställer på människan som är vård- som väl.

Det har finnas studier som har visat, att semen har en lyckodrog att verkställa, anti-cancer verkställer var semenen finnas för att förhindra och att slåss bröstcancer och förhindrandet av havandeskap släkt kickblodtryck villkorar också kallad preeclampsia.

Den välgörande rollen för avkräva av semen i dessa sjukdomar är inte välkänd. Emellertid verkställer det skadligt av semen i överföring av sexually - överförda infektioner (STIs) är välkända.

Semen och överföring av sjukdomen

Något folk funderare där är syphilis och gonorré för endast två STIs. I verkligheten emellertid, finns det många andra sjukdomar som kan vara spridda till och med sexuell kontakt. Dessa inkluderar:

 • hepatit B och C
 • herpes
 • klamydia
 • genitala warts
 • vaginitis
 • hepatit B
 • HIV (viruset, som orsakar, BISTÅR),

Behovsmedvetenheten för dessa sjukdomar och behov för att förhindras som utan terapi som dessa sjukdomar kan leda till infertility, cancer, hjärtsjukdom, BISTÅR och även död.

Hepatit B och C

Hepatit B och C påverkar levern och kan vara buret blod, saliva, semen, och annan förkroppsligar vätskor av en infekterad person. De spridning via sexuell kontakt och kan leda till levercancer.

HIV/AIDS

AIDS är avslutaresultatet av infektion med virusHIVEN. Hiv-viruset är också buret in blod, saliva, semen, och annan förkroppsligar vätskor av en infekterad person. HIV anfaller huvuddelens den försvarsystemet eller immuniteten och gör vanligt infektionliv - hota. AIDS har ingen bot och är vanligt dödlig.

Gonorré

Gonorrén orsakas av bakterier som är spridda från en smittad person till another under, könsbestämmer. Den kan uppstå i både manar och kvinnor som påverkar penisen, slidan ändtarmen och halsen. Detta blytak till bränningen under urination och varurladdning.

Den Untreated gonorrén kan orsaka sterility i både kvinnor och manar. I kvinnor kan den leda till den bäcken- upphetsa sjukdomen (PID) som kan slutligen leda till infertility och missfallet.

Syphilis

Syphilis orsakas av en organism som skriver in förkroppsliga till och med flå, munnen, eller analöppningarna under könsbestämmer. Den leder till ett skav från var organismen skriver in blod.

Herpes

Herpes är en virus- sjukdom, och den bildar blisterlike skav på könsdelarna.

Klamydia

Klamydian producerar en infektion som är mycket liknande till gonorrén. Den Untreated klamydian kan orsaka den bäcken- upphetsa sjukdomen (PID) med smärtar, feber, missfallet och infertility i kvinnor.

Nongonococcal urethritis

Nongonococcal Urethritis (NGU) är också en infektion som kan orsaka bränning på urination och urladdning av var från penisen. Involverade bakterier är Ureaplasma och mycoplasma.

Genitala warts

Genitala warts orsakas av en virus, människaPapillomavirus (HPV). HPV löser vid honom men kan ofta leda till halscancer i några kvinnor.

Vaginitis

Vaginitisen är en inflammation av en kvinna slida som passeras under, könsbestämmer. Tre av de mest allmänningtyperna av vaginitisen är:

 • Trichomonal vaginitis
 • Jästvaginitis
 • Bakterie- vaginitis

Blod i semenen

Blod i semen är inte ovanligt och kan synas som endera ett brownish, eller rött färga i semenen. Den är vanligt smärtfri i mest manar. Den kan även vara osynlig till det naket synar och kan avkännas endast med ett mikroskop. Blod i semen kan orsakas av inflammation, infektion, blockering eller skada någonstans längs det male reproduktiva systemet.

Blod i semen kallas haematospermiaen och kan påverka manar av någon ålder efter pubertet. Det påverkar gemensamt manar mellan 30 och 40 myndiga år och i manar över 50 myndiga år med den godartada prostataförstoringen. Majoriteten av fall går bort i tid utan behandling. Upp till upprepade 90 procent av manar, som har haft blod i deras semen att erfara, episoder.

Semen som en lyckodrog

Det finns studier som har visat att semen kunde agera som en lyckodrog i kvinnor. Den inklusive studien sexually - aktivhögskolakvinnlig och funnit, som var inte endast kvinnlig, som hade, könsbestämmer utan mindre deprimerade kondomar, men deprimerande tecken och självmordförsök bland kvinnlig, som använde, kondomar var högre.

Kondombruk betydde mindre exponering till semen. Mäter av fördjupning var kicken i kvinnor använde inte kondomar, om tiden mellan det sist samlaget ökade. Forskare spekulerar att slidan absorberar ett nummer av delar av semen som kan avkännas i bloodstreamen, och som förminskar tecken av fördjupningen.

Källor

 1. http://www.health.ny.gov/publications/3805.pdf
 2. http://www.urologyhealth.org/content/moreinfo/pe.pdf
 3. http://www.infertilityeducation.org/pdf/Semen%20Analysis.pdf
 4. https://www.andrologyaustralia.org/wp-content/uploads/Factsheet_BloodInSemen.pdf
 5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12049024

[Mer ytterligare läsning: Semen]

Last Updated: Feb 27, 2019

Ananya Mandal

Written by

Ananya Mandal

Ananya is a doctor by profession, lecturer by vocation and a medical writer by passion. She specialized in Clinical Pharmacology after her bachelor's (MBBS). For her, health communication is not just writing complicated reviews for professionals but making medical knowledge understandable and available to the general public as well.

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post