Serotonin i Växter

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Serotonin är ett viktigt kemiskt i växter såväl som i djur. Serotoninen som finnas i växter, benämnas phytoserotonin, och denna bildar av serotonin är involverad i flera växten fungerar.

I växter var serotonin första funnit, och anmält i en legume kallade Mucuna pruriens. mer Sistnämnd anmäldes nästan 42 växtart från 20 familjer för att innehålla viktiga belopp av serotonin.

Sedan serotonin reglerar inälvs- aktivitet, kan dess närvaro i frukterna av växter serven, som a långt av att se till frö passeras igenom och drivas ut av digestivkexområdet snabbt, i mycket samma långt som några frukt-baserade laxatives gör. Serotonin finnas också i ryggarna av att sticka nässlor som startar smärtar, om ryggarna är berörda, som precis dess närvaro i kryp som gift gör.

I uttorkningfrö hjälper serotonin att kassera av att ackumulera ammoniak. Ammoniaken inkorporeras in i L-Tryptophan. Därifrån decarboxylateds den för att ge tryptaminen. Tryptaminen genomgår därefter hydroxylation vid monooxygenase för cytochrome P450 för att ge serotonin.

Den mest stora koncentrationen av serotonin i växter har funnits i valnötter och hickory. I ananas, banan, kiwi, plommoner och tomater är koncentrationen av serotonin omkring 3 till 30 mg/kg. I allmänhet innehåller grönsaker dämpar jämnar av serotonin, på omkring 0,1 till 3 mg/kg.

I Motsats Till precursorsna till serotonin liksom 5HTP och tryptophan korsar serotonin sig själv inte blod-hjärnan barriären, och att konsumera matar, som innehåller serotonin, har inget att verkställa på den jämna serotoninen i hjärnan.

Växten fungerar

Phytoserotonin leker också en roll i aspekterna av växten fungerar efter:

 • Tillväxtreglering
 • Xylem underminerar exudation
 • Blomma
 • Jongenomtränglighet
 • Växtmorphogenesis
 • Reglering av ripening

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

 1. http://www.bio21.bas.bg/ipp/gapbfiles/v-23/97_1-2_94-102.pdf
 2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3218476/
 3. http://www-psych.stanford.edu/~knutson/aaa/brodie57.pdf
 4. http://www.thorne.com/altmedrev/.fulltext/3/4/271.pdf
 5. http://www.tbiomed.com/content/pdf/1742-4682-7-34.pdf
 6. http://www.people.vcu.edu/~mreimers/SysNeuro/Nichols%20-%20Serotonin%20receptors.pdf
 7. http://www.ccmb.res.in/staff/amit/Group%20Publications/1996BJ.PDF

[mer Ytterligare Läsning: Serotonin]

Last Updated: Mar 4, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post