Stimulanser och sömn

Stimulanser är vikter, som har en verkställa på centrala nervsystemet och förkroppsligar och att leda till den ökande alertness och svårigheten, i att få sova. Detta är i kontrast till lugnande medel och hypnotics, som minskning aktiviteten av hjärn- och förhöjningsleepinessen.

För detta resonera, är kan stimulanser gemensamt tillhörande med wakefulness och hjälpa att förbättra mood och belasta svar under dagen. Stimulanser kan också vara van vid förbättrar sömn i några tålmodig, när de bestämt ges i doser under dagen för att förbättra, fungerar.

Är vad en stimulans?

En stimulans är någon vikt som utövar en verkställa på förkroppsliga till fysiologisk eller nervös aktivitet för förhöjning. De agerar ofta på centrala nervsystemet till mental alertness för förhöjning, och hjärnan fungerar, förminskande känslan av sleepinessen.

Koffeinet är en gemensamt tillgänglig stimulans som många folk använder själv-rätta överdriven sleepiness under dagen. Det hjälper till mental alertness för förhöjning och kan förbättra tänkande banor, som kan erbjuda ett effektivt stimulatory verkställer för milda fall av sleepinessen.

Emellertid för strängare fall liksom narcolepsy- eller sömnapnea, kan stimulansläkarbehandlingar erbjuda ett mer djupsinnig gynnar. Exempel av stimulanser inkluderar:

 • Armodafinil (Nuvigil)
 • Methylphenidate (Ritalin)
 • Amphetamines (Adderall)
 • Modafinil (Nuvigil)

Stimulanser som förbättrar överdriven Sleepiness

Det är viktigt först att betrakta det bakomliggande orsakar av överdriven sleepiness, när du börjar ledning för villkora. Detta inkluderar typisk förändringar för att sova schema, rutiner, spänning och sovamiljö.

Några läkarbehandlingar kan vara användbara i behandlingen av den överdrivna sleepinessen som är inklusive några stimulanser. Dessa kan ordineras för att hjälpa det vakna individstaget och för att delta i dagstidningaktiviteter som vanliga.

Dessutom förskjutning - arbetare som har en avbruten känselförnimmelse för sömnschema som ofta är sömnig på arbete och, kan gynna från stimulansläkarbehandlingar, när andra metoder, liksom ändrande sömnvanor, inte är lyckade.

Stimulanser som förbättrar sömn i vuxen människa med ADHD

Uppmärksamhetunderskottet/hyperactivityoordning (ADHD) anknytas till tecken liksom ökande sömnlatency- och dagsomnolence och förminskande REM-sömn. Vuxna tålmodig kan gynna från bruket av nervösa stimulanser för centralen liksom methylphenidate att bistå sömn. Sömn är ett viktigt utfärdar för många vuxen människa med ADHD, och fattiga sömnvanor kan försämra dagtecken, och att skapa ett ondskefullt cykla.

En studie föreslogg att administrationen av stimulanshjälpen för att förbättra sömn, däribland de polysomnographic inspelningarna, sömnlatencyen och de nattliga uppvaknandena. Emellertid vilar kvalitets- och anmäld tillfredsställelse för den total- sömnen av var liknande mellan methylphenidategruppen och kontrolleragruppen.

Motsatt verkställer och säkerhet

Flera överväganden bör redogöras för under beslutsprocessen, när du använder stimulanser till förhöjningdagwakefulness eller bistår sömn på natten.

Motsatt verkställer av stimulanser kan inkludera:

 • Högt blodtryck
 • Retlighet
 • Jordskalv
 • Insomnia
 • Huvudvärk
 • Nausea och diarré
 • Ångest
 • Svindel
 • Kvalmig näsa
 • Baksida smärtar

De erfor biverkningarna beror på den använda specifika drogen, doseringar och individkännetecknen av den tålmodig.

Det är viktigt att förstå att stimulansläkarbehandlingar bör användas i kombination med andra ledningtekniker, liksom habitual ändringar eller ångestledning.

Hänvisar till

[Mer ytterligare läsning: Sömn]

Last Updated: Aug 23, 2018

Yolanda Smith

Written by

Yolanda Smith

Yolanda graduated with a Bachelor of Pharmacy at the University of South Australia and has experience working in both Australia and Italy. She is passionate about how medicine, diet and lifestyle affect our health and enjoys helping people understand this. In her spare time she loves to explore the world and learn about new cultures and languages.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post