Svälja Semen

Semen är en kroppslig vätska som avsöndras av gonadsna av male djur. Den innehåller spermatozoa och fructose och andra enzym som hjälper sperman för att fortleva och göra lyckad befruktning lättare. Under det processaa av ejaculationen ejakuleras semenen från den sädes- vesiclen i bäckenet, som är var det produceras.

Beloppet av semen per ejakulerar

Volymen av semen som är utsläppt per, ejakulerar varierar. Ungefärligt ejakuleras ett genomsnitt av omkring 3,4 milliliters på en tid. Det ejakulerade beloppet kan vara som kick som 4,99 milliliters eller så low som 2,3 milliliters.

Om det finns ett långvarigt mellanrum mellan ejaculations, är numrera av sperma i semenförhöjningarna, men där ingen total- förhöjning i semenen.

Sammansättning av semen

Semen passerar till och med de ejaculatory kanalerna och blandningarna med vätskor från de sädes- vesiclesna, de prostrate och bulbourethral körtlarna. Den sädes- vesiclesjordbruksprodukter en viscous fructose-rik vätska. Detta bildar omkring 65-70% av semenen baserar. Viten färgar av semenen är tack vare secretionen från prostatakörtlarna som innehåller enzym, citronsyra, lipids och den syrliga phosphatasen. Detta bildar omkring 25-30% av semenen baserar. På varje ejaculation runt om 200-500 miljon spermatozoa var utsläppt vid testesna. Detta bildar omkring 2-5% av semensammansättningen.

Den bulbourethral körteljordbruksprodukter en klar secretion. Detta hjälper i rörlighet av spermacellerna i slidan och halsen. I tillägg förminskar detta frikändsecretionen tjockleken av kanalisera, som spermacellerna simmar igenom och tillfogar ett sammanhållet, gelé-något liknande konsistens till semenen. Körtel secretion bidrar mer mindre än 1% till den total- semensammansättningen.

Semen innehåller också mer än 50 hormon, endorphins, neurotransmitters och immunosuppressants för olika sammansättningar inklusive. Annan viktgåva i semenen inkluderar efter:

 • fructose
 • ascorbic syra
 • zinc
 • cholesterol
 • protein
 • calcium
 • klor
 • blodgruppantigens
 • citronsyra
 • DNA
 • magnesium
 • vitamin B12
 • phosphorus
 • natrium
 • potassium
 • uric syra
 • lactic syra
 • ett gasformigt grundämne
 • vitamin C

Semen består också av en variation av proteiner som har antimicrobial aktivitet mot bakterier, virus och svampar.

Den välgörande möjligheten verkställer av förbrukning av semen

Också mood-förhöjer gåva i semenen sammansättningar liksom cortisol, estrone, oxytocin som thyrotropin-frigör hormonet, prolactin, melatoninen och serotonin. För detta resonera, har forskare börjat att studera det vård- gynnar av semenintag, både orally och vaginally. Några av studierna in i verkställer av att svälja semen beskrivas här.

Havandeskap

I en holländsk studie av kvinnor, som förlovat i muntligt könsbestämma och svalde semenen, var forskarna som fanns det som sväljer semen, tillhörande med ett lägre riskerar av preeclampsia. En hypotes för denna är att vikter i semenen anpassar moderns immunförsvar, så att den accepterar utländsk proteingåva i sperma, såväl som i placentaen och foster. Detta underhåller blodtryck på en låg nivå och förminskar därmed preeclampsiaen riskerar.

Forska har visat, att några kvinnor är ofruktsamma eller miscarry också tack vare närvaroen av antikroppar som förstör protein- eller antigensgåvan i deras partner semen. Ha muntligt könsbestämma, och när du sväljer semenen av partnern kan hjälpa att göra havandeskapet säkrare och mer lyckad, som kvinnan sväljer henne partner antigens.

Arbete som ut bärs av reproduktivt sakkunnigt och psykologen Gordon Gallup från SUNY-Albany, föreslår att det när du sväljer semen kunde ge en bot för morgonsjukdom. Gordon antar att gravid kvinna spyr som ett resultat av deras förkroppsligar kassera genetiskt materiellt i sperman som en utländsk vikt, men det genom att svälja och att ta in föda sperman av baby'sens fader, dem kan uppbyggnadimmunitet.

Ovulation

I en studie som förades av forskare från universitetar av Saskatchewan, fanns ett protein i semen, för att agera på den kvinnliga hjärnan för att framkalla ovulation, och det protein är den samma molekylen som kontrollerar tillväxten, underhållet och överlevnaden av neurons. Rönet föreslår att semen kan fungera som ett signalera hormon som agerar via hypothalamusen och hypofyskörteln av den kvinnliga hjärnan, som startar frigöraren av andra hormon som är involverade, i att meddela ovulation.

Vård- hår

Några studier har visat att semen utdragen från tjurar föryngrar skadadt hår. Semen har funnits för att innehålla många proteiner som kan välla fram komplement proteingåvan i hårmolekylar.

Möjligheten missgynnar av förbrukning av semen

Semen kan innehålla flera virus som kan överföras via kroppsliga vätskor från en infekterad man. Några allmänningexempel av sådan sexually - överförda infektioner (STIs) är HIV (människaimmunodeficiencyvirus), hepatit B och C, herpes och klamydian. Riskera av överföring av en STI till och med muntligt könsbestämmer är högre, om det finns ett öppet skav i munnen, eller om en person har gingivitis och blöds gummin. Enligt centrerar för sjukdom kontrollerar, och förhindrandet, hepatit B kan också överföras till och med kontakt med infekterad semen, om ett öppet skav är närvarande i munnen.

Människapapillomavirus

Människapapillomaviruset har dykt upp, som ett allvarligt bekymmer i förhållande till muntligt könsbestämmer. Denna virus kan orsaka cervical cancer, anal cancer och utvecklingen av andra tillväxtar liksom genitala warts. I 2013 föreslogg någon forskning att viruset kan orsaka lungcancer.

I 2010 granskar en multinationellt företag publicerat i brittiska medicinska Journal visade, att förekomsten av oropharyngeal carcinoma för den squamous cellen är på löneförhöjningen i västra länder och att denna förhöjning verkar för att anknytas till HPV, bestämt HPVEN-16 anstränger. Artikeln antydde att HPV är spridd könsbestämmer igenom, men i synnerhet, muntligt könsbestämma.

Klamydia och gonorré

Överföringen av klamydian och gonorré till och med muntligt könsbestämmer också har för en tid sedan blivit ett bekymmer. I maj 2011, könsbestämmer en studie av den kvinnliga reklamfilmen arbetare visade att en i 25 av arbetarna hade klamydia i deras halsar. I tillägg hade ett i 50 av könsbestämmaarbetarna gonorré i deras halsar.

Kulturellt övar och troar

Några kulturer tror att semen har special rekvisita av masculinity. Idén av semen som är tillhörande med masculinity, var förhärska i forntida Grekland när Aristotle ansedd semen att vara mycket viktig.

Han sade att en anslutning fanns mellan blod och semen. Han trodde att semen producerades från att använda för blod förkroppsligar värmer. Han trodde också att för tidig sortpåbörjandet av sexuell aktivitet kan betyda förlust av semen och en förlust av värdesaken och mycket-nödvändig nourishment.

I Papua Nya Guinea tror några gemenskaper att semen ger sexuell maturation till de mer unga manarna av stammen. Stammarna tror, att semenen av äldre manar kan skänka manliness och vishet till de mer unga manarna och för denna resonerar, de mer unga manarna fellate deras fläderar för att motta deras myndighet och överhet.

I forntida östliga kulturer tros gemstones för att vara tappar av gudomlig semen. Är tro jade för kinesen den torkade semenen av den himmelska draken.

Källor

[Mer ytterligare läsning: Semen]

Last Updated: Aug 23, 2018

Sally Robertson

Written by

Sally Robertson

Sally has a Bachelor's Degree in Biomedical Sciences (B.Sc.). She is a specialist in reviewing and summarising the latest findings across all areas of medicine covered in major, high-impact, world-leading international medical journals, international press conferences and bulletins from governmental agencies and regulatory bodies. At News-Medical, Sally generates daily news features, life science articles and interview coverage.

Comments

 1. David Pomara David Pomara United States says:

  You will find no scientific data to back up your claim that HIV is transmitted via consumption of semen.

  • Justin C Justin C Canada says:

   There are MANY studies to prove that HIV is transmitted via consumption of semen.  Are you completely moronic?

   • Adrian S Adrian S United States says:

    Perhaps he means oral consumption alone. I have heard that stomach acid kills the virus.

   • Robert Burns Robert Burns United States says:

    Let's see the studies.

   • Janning Schrotter Janning Schrotter United States says:

    It is utterly impossible to get HIV from even an infected partner if he doesn't have sores, bacterial infection or cuts/rips but you are over 100,000 times less likely to get HIV from oral than anal. Only 0.6% of the population has HIV and your chance from getting it from even unprotected anal is moderate. If you do have unprotected sex and you don't have rough anal sex than you even have less of a serous chance of infection. In a CDC study said that men that had rough anal sex without lube were three times more likely then light anal sex with lube even if they had hominoids.

 2. Ana Paula Cunha Ana Paula Cunha Portugal says:

  Esta tradução poderia ter sido feita em português correto, no mínimo!

 3. Blessing Ifeoma Blessing Ifeoma Nigeria says:

  Please a friend of mine said that if you as a lady swallows sperm that it will make your hip bigger,and if you mix it with your cream it will make your body fresh,and also if you apply it on your chest(breast) it will make your breast biggest and fresh,please is that true?

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post